Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć,

posiadam mikrowieżę MS12BT z głośnikami o mocy 10 W.

Kupiłem nowy telewizor i chciałbym dobrać coś budżetowego do podłączenia optycznego z telewizorem. 
Dodatkowo chciałbym, aby była opcja podłączenia bezprzewodowego przez np. telefon lub tablet.

Warunkiem jest, aby głośniki stały na komodzie z racji małej ilości miejsca. 

Dzwięk bez mocnego basu.

Napisano

Ja przy podobnym budżecie zdecydowałem się na mały chiński wzmacniacz w klasie D. Brałem pod uwagę 3 modele; Aiyima D03, Loxjie A30 i SMSL A50 Pro. Wszystkie 3 mają wejście optyczne oraz możliwość podłączenia telefonu czy tabletu przez BT. Ceny 400-500 zł i reszta zostaje Ci na kolumny. 

Napisano

Ja mam coś takiego już 8 lat i jestem bardzo zadowolony tylko kolumienki trzeba do tego dokupić.

Dokupiłem Wilson EL-4 za 1000zł z olx bo ktoś kupił cały komplet do kina domowego z serii EL i się rozmyślił.

Optykiem łączysz z tv i włącza się przy odpaleniu tv. Streaming przez Heosa, choć ja wolę po UPnP z apki Mconnect.

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/hi-fi-audio/amplitunery-i-wzmacniacze-av/amplituner-marantz-melody-x-m-cr612-srebrno-zloty?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAn9a9BhBtEiwAbKg6fhLdx3qj-oMrncyuOpLsDPbhFauNkiiINv5BU9nMZGnFCq1VsIftkhoCaTAQAvD_BwE

Tu jest taniej.

https://www.lbx.com.pl/pl/p/MARANTZ-MCR612-Melody-X-Amplituner-Stereo-CD-DAB-czarny/3260?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAn9a9BhBtEiwAbKg6fhwJwWZIyRcQmyrjKrA8KlMN194NW0IhzETKGBN-Dzze4mQpSUynFhoC6rkQAvD_BwE

Choć u ciebie na 27m2 to jednak przydały by się kolumny podłogowe.

U mnie za nim poszedł do sypialni to w innym pokoju 22m2 grał z Dali Zenzor 5 i było też dobrze.