Radek Kostrzewski Napisano Wtorek o 23:09 Udostępnij Napisano Wtorek o 23:09 (edytowany) Mam pytanie czy warto kupować zewnetrzny dac ,do tego strimera ?.Chciałbym poprawić jakość i przedewszystkim dźwięk jaki on z siebie wydobywa ,który jest marnej jakości i bardzo ocieplony ..Czy ile już trzeba zapłacić aby było wyraźnie lepiej ,żeby grało nie tak ciepło i nudnie?.Chciałbym przeznaczyć na razie do kwoty 1000zl. Edytowano Wtorek o 23:13 przez Radek Kostrzewski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pavello Napisano Środa o 01:44 Udostępnij Napisano Środa o 01:44 2 godziny temu, Radek Kostrzewski napisał: Czy ile już trzeba zapłacić aby było wyraźnie lepiej ,żeby grało nie tak ciepło i nudnie?.Chciałbym przeznaczyć na razie do kwoty 1000zl. Aby uzyskać znaczący przyrost jakości dźwięku na DAC'u trzeba wydać więcej. Myślę, że musisz pomnożyć budżet x2 i szukać czegoś pokroju Topping'a E70. Jeśli szukasz dynamiki i życia to fajny wyborem w tych okolicach jest używany Chord Mojo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Środa o 06:03 Udostępnij Napisano Środa o 06:03 Hej, Problem nie jest w Wiim. To akurat urządzenie które jako transport jak i całościowy player gra analitycznie, dokładnie, jasno. Wiec barwa ciepła z systemu nie wynika z niego. Możesz podłączyć którego Chińczyka Topping czy SMSL DACa do niego ale jak mówie to będzie niewielka zmiana. Co jest jako wzmacniacz i kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano Środa o 08:06 Udostępnij Napisano Środa o 08:06 @Radek Kostrzewski Nigdy w życiu WiiM Ci nie ociepli brzmienia. Jaki masz system? Kolumny i wzmacniacz? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Środa o 09:42 Udostępnij Napisano Środa o 09:42 Cześć, jak wygląda reszta systemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano Środa o 10:41 Udostępnij Napisano Środa o 10:41 11 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał: Mam pytanie czy warto kupować zewnetrzny dac ,do tego strimera ? Cześć, Moim zdaniem nie. Ja bym te 1000 zł odłożył na zakup kolumn za jakiś czas, bo to one robią najwięcej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano Środa o 20:29 Autor Udostępnij Napisano Środa o 20:29 10 godzin temu, Q21 napisał: Cześć, jak wygląda reszta systemu? Wzmacniacz lampowy dodaje ciepła a same zastosowane tweeter w kolumnach Dayton dc28 jest o charakterze też ciepłym. Nie ma innej możliwości aby to nie grało bardzo ciepło. To proszę o zrozumienie że muszę wręcz potrzebuje daca lepszego ale bardziej w ostateczności może zostać o jasnym brzmieniu. A preferuje na początek neutralny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Czwartek o 06:44 Udostępnij Napisano Czwartek o 06:44 Rozumiemy. Zatem odpowiedź brzmi. Nie zmienisz tego Przetwornikiem. Sam zauważyłeś że dwa najważniejsze elementy toru są zbyt ciepłe. Nie tego szukasz. DACiem tego nie zmienisz. I to nie kwestia kwoty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Czwartek o 08:53 Udostępnij Napisano Czwartek o 08:53 Możesz spróbować z czymś pokroju Toppinga D50 III, ale to nie będzie super jaśniejsze granie. Dokładniejsze na pewno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano Czwartek o 20:25 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 20:25 No dobrze a czy bardziej się przyjrzeliście temu wiim proplus?.Raczej na forach i na testach czy w prasie np: hi-fi i muzyka też potwierdza się, że gra ocieplonym dźwiękiem. Prawda jest taka że ja też to wyraźnie słyszę. Posiadam odwarzacz cd na kości pcm1072 i na lampach ecc83, a wyraźnie słychać że tu jest dźwięk bardziej dynamiczny żywszy. Ale na tyle repertuaru na cd to nie mam muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Czwartek o 20:53 Udostępnij Napisano Czwartek o 20:53 Dnia 19.02.2025 o 00:09, Radek Kostrzewski napisał: Mam pytanie czy warto kupować zewnetrzny dac ,do tego strimera ?.Chciałbym poprawić jakość i przedewszystkim dźwięk jaki on z siebie wydobywa ,który jest marnej jakości i bardzo ocieplony ..Czy ile już trzeba zapłacić aby było wyraźnie lepiej ,żeby grało nie tak ciepło i nudnie?.Chciałbym przeznaczyć na razie do kwoty 1000zl. A może masz poprostu ujowe głośniki i wzmak? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano Czwartek o 21:37 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 21:37 Może i tak chyba przesiądę się na wstęgę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:26 Udostępnij Napisano wczoraj o 06:26 No i to jest pomysł prawidłowy do testów. Masz rewelacyjne ceny na ELAC Vela 403 pierwszej i drugiej edycji i Gold 100 5tej wyprzedawanej serii. Sprawdź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 09:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 09:28 13 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał: No dobrze a czy bardziej się przyjrzeliście temu wiim proplus?.Raczej na forach i na testach czy w prasie np: hi-fi i muzyka też potwierdza się, że gra ocieplonym dźwiękiem. Sporo bawiłem się WiiMami, wszystkie moim zdaniem są po jaśniejszej stronie. 11 godzin temu, Radek Kostrzewski napisał: Może i tak chyba przesiądę się na wstęgę. Warto spróbować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano wczoraj o 11:56 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 11:56 A czytałeś recenzję z czasopisma hi-fi i muzyka ?.Opis jest zgodny z realiami dźwięk dociążony basem i po ciepłej stronie. Nie mam dostępu ale tak jest opisany. Sam twierdziłeś jakie kości jak grają na youtube. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts