marito Napisano wczoraj o 07:43 Udostępnij Napisano wczoraj o 07:43 Cześć wszystkim Od dłuższego czasu śledzę forum i porady tu udzielane. W końcu pora samemu zadać pytanie. Co mam na dzień dzisiejszy? Zestaw oparty na amplitunerze Yamaha v673, zestaw kolumn KD Taga 606 v3, sub Magnat 302a. Salon ok 25m2 z otwartą kuchnią, razem ok 40m2. Zestaw służący w 95 procentach do oglądania TV, sporadycznie do muzyki. W sumie jestem w miarę zadowolony z tego co mam, ale wiadomo - zawsze chce się coś lepszego. Chciałbym zrobić wymianę step by step, na początek od elementów w których mi najbardziej czegoś brakuje. Wymyśliłem sobie docelowo zestaw oparty na amplitunerze Onkyo 7100 plus zestaw kolumn Klipscha z serii RP. Zacząć chcę od głośnika centralnego bo to w nim w tej chwili widzę największe braki. Nie wiem czy to jego wina czy ścieżek dźwiękowych nagrywanych obecnie filmów, ale często jest tak, że gdy dźwięk filmu jest na dobrym poziomie to nie słyszę dialogów, a jak podgłośnię tak by dialogi były dobrze słyszalne to za chwilę inne dźwięki chcą urwać głowę. Próbowałem kalibracji automatycznej Yamahy, próbowałem także ręcznie poustawiać ale niewiele to dało. Zatem dlatego chcę spróbować wymienić centralny i zobaczyć czy idę w dobrym kierunku. Mam na uwadze dwa głośniki Klipsch 504CII i 404CII. Różnica w cenie ok 500zł. Warto dopłacić do droższego czy zostać przy tańszym? Za wszelkie uwagi i sugestie dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 11:02 Udostępnij Napisano wczoraj o 11:02 Cześć Połączenie Onkyo z Klipschem jest lubiane, a kierunek startowy zmian jest bardzo dobry Centralki z linii RP są naprawdę bardzo dobre. Moim zdaniem warto dopłacić do większego modelu. W razie czego zapraszam na wycenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Warto dołożyć do 504. Świetny centralny. Fajny amplituner z Dirac i fajne kolumny. Na surround weź 402 s Di pole. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marito Napisano 6 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Dzięki Panowie. Nie pozostaje nic innego jak poszukać jakieś 504-ki w dobrej cenie i zobaczymy co z tego wyjdzie Edytowano 6 godzin temu przez marito Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, marito napisał: Dzięki Panowie. Nie pozostaje nic innego jak poszukać jakieś 504-ki w dobrej cenie i zobaczymy co z tego wyjdzie Zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts