zajec Napisano 26 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2009 Witam! Dokonałem już wyboru słuchawek (padło na Pioneer SE-M390) i szukam teraz dobrego lecz nie drogiego odtwarzacza z nastawieniem na obsługę ogg i flac, większość kasy poszło na słuchawki z racji wykorzystania ich nie tylko do słuchania muzyki z odtwarzacza, bardzo prosiłbym was o podpowiedź jaki wybrać playerek im tańszy tym lepiej . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 26 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2009 Z tego co udało mi się znaleźć to musisz się liczyć z kosztami rzędu 300-400zł. W sumie w grę wchodzą trzy modele:iRiver LPLAYER (ten ewentualnie, bo za tą samą cenę ma więcej opcji <MP4> więc raczej jakość dźwięku na tym nie zyska, poza tym SNR <signal to noise ratio> jest małe)iRiver E100COWON iAudio 7 (wejdź na iAudio 7; ja wybrałbym chyba tego, wysoka moc na wyjściu, SNR=90dB <mało realne>, ale może chociaż oscyluje w tych granicach, a to już dobry wynik) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
romekcz Napisano 27 kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2009 Proponuję IMHO Sansa Fuze. Najnowsza wersja to 1.1.30 z poprawionym odczytem tagów w ogg. Myślę, że najlepiej kupić 4 GB, ewentualnie 8 GB. Ewentualnie można pomyśleć o którymś z Iriverów, zaproponowanych przez pacia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAIN PL Napisano 1 maja 2009 Udostępnij Napisano 1 maja 2009 Witam wszystkich forumowiczów, jest to mój pierwszy post tutaj Niestety pozwolę sobie mieć inne zdanie. Otóż według mnie Fuze w kwestii jakości dźwięku jest co najwyżej przeciętny. Cowon i7 to bardzo dobra propozycja jeśli chodzi o jakość dźwięku, wygodę i niezawodność użytkowania. Wiem co mówię bo używam go codziennie. Jest on jednak dość drogi i dlatego polecam odtwarzacz VEDIA V39. Ma on bardzo dobrą jakość dźwięku, ogromne możliwości, długo pracuje na baterii i co najważniejsze jego cena jest obecnie bardzo przystępna. Jego też posiadam i użytkuję na przemian z Cowonem i7 i Vedią C3 i jestem z niego bardzo zadowolony. Polecam!PS. Nie należy jedynie patrzeć na suche specyfikacje, czasami daleko im do prawdy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiulek Napisano 6 maja 2009 Udostępnij Napisano 6 maja 2009 Zdecydowanie polecam Vedię Vtec 39. To mały, lekki odtwarzacz, z dużym wyświetlaczem, a co najwazniejsze nie słychać szumów podczas odwtarzania. I za tę cenę to moim zdaniem najlepsza propozycja. Jedyny minus, to, że jest trochę mało wygodny w obsłudze (brak przycisków).W grę wchodziłby jeszcze Cowon i7 (zgadzam się z przedmówcami, że to bardzo dobry odtwarzacz). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts