zajec Napisano 26 kwietnia 2009 Napisano 26 kwietnia 2009 Witam! Dokonałem już wyboru słuchawek (padło na Pioneer SE-M390) i szukam teraz dobrego lecz nie drogiego odtwarzacza z nastawieniem na obsługę ogg i flac, większość kasy poszło na słuchawki z racji wykorzystania ich nie tylko do słuchania muzyki z odtwarzacza, bardzo prosiłbym was o podpowiedź jaki wybrać playerek im tańszy tym lepiej . Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 26 kwietnia 2009 Napisano 26 kwietnia 2009 Z tego co udało mi się znaleźć to musisz się liczyć z kosztami rzędu 300-400zł. W sumie w grę wchodzą trzy modele:iRiver LPLAYER (ten ewentualnie, bo za tą samą cenę ma więcej opcji <MP4> więc raczej jakość dźwięku na tym nie zyska, poza tym SNR <signal to noise ratio> jest małe)iRiver E100COWON iAudio 7 (wejdź na iAudio 7; ja wybrałbym chyba tego, wysoka moc na wyjściu, SNR=90dB <mało realne>, ale może chociaż oscyluje w tych granicach, a to już dobry wynik) Odpisz, cytując
romekcz Napisano 27 kwietnia 2009 Napisano 27 kwietnia 2009 Proponuję IMHO Sansa Fuze. Najnowsza wersja to 1.1.30 z poprawionym odczytem tagów w ogg. Myślę, że najlepiej kupić 4 GB, ewentualnie 8 GB. Ewentualnie można pomyśleć o którymś z Iriverów, zaproponowanych przez pacia. Odpisz, cytując
RAIN PL Napisano 1 maja 2009 Napisano 1 maja 2009 Witam wszystkich forumowiczów, jest to mój pierwszy post tutaj Niestety pozwolę sobie mieć inne zdanie. Otóż według mnie Fuze w kwestii jakości dźwięku jest co najwyżej przeciętny. Cowon i7 to bardzo dobra propozycja jeśli chodzi o jakość dźwięku, wygodę i niezawodność użytkowania. Wiem co mówię bo używam go codziennie. Jest on jednak dość drogi i dlatego polecam odtwarzacz VEDIA V39. Ma on bardzo dobrą jakość dźwięku, ogromne możliwości, długo pracuje na baterii i co najważniejsze jego cena jest obecnie bardzo przystępna. Jego też posiadam i użytkuję na przemian z Cowonem i7 i Vedią C3 i jestem z niego bardzo zadowolony. Polecam!PS. Nie należy jedynie patrzeć na suche specyfikacje, czasami daleko im do prawdy. Odpisz, cytując
misiulek Napisano 6 maja 2009 Napisano 6 maja 2009 Zdecydowanie polecam Vedię Vtec 39. To mały, lekki odtwarzacz, z dużym wyświetlaczem, a co najwazniejsze nie słychać szumów podczas odwtarzania. I za tę cenę to moim zdaniem najlepsza propozycja. Jedyny minus, to, że jest trochę mało wygodny w obsłudze (brak przycisków).W grę wchodziłby jeszcze Cowon i7 (zgadzam się z przedmówcami, że to bardzo dobry odtwarzacz). Odpisz, cytując
Recommended Posts