Bart85 Napisano Piątek o 18:56 Udostępnij Napisano Piątek o 18:56 (edytowany) Witam, proszę o opinie na temat połączenia Rotela Ra 1570 z Klipsch f3 a w przyszłości z Klipsch RP 280. Zależy mi na tym żeby wzmacniacz zdołał napędzić kolumny 150W, ten Rotel ma 120W na kanał, zastanawia mnie czy nie będzie za słaby. Ciekawi mnie także jak w tym Rotelu jest z basem, czy nie jest za twardo i wystarczająco mocno. Aktualnie kolumny f3 grają u mnie z CA Azur 740A, więc 100W na kanał, od strony basu pomijając subwoofer wiadomo że brakuje mocy. Jakiś czas temu zakupiłem HK990 i on dopiero napędził porządnie te kolumny, basowo również mi odpowiadał. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt, że trafiłem egzemplarz Harmana z wadą DSP, objawiającą się tym że z korektora można było skorzystać dopiero gdy wzmacniacz się mocno rozgrzał (coś nie łączyło) więc zwróciłem go sprzedawcy. HK990 nie jest obecnie dostępny więc poszukuję alternatywy. Wielki plus dla Rotela za możliwość połączenia komputera przez USB, ale jest to wznak nowszy od HK990. A może ktoś doradzi jeszcze inny sprzęt. Chciałbym się wyrobić w 4tyś. Jeśli chodzi o muzykę to szeroki przekrój. Z góry dzięki za opinie. Edytowano Piątek o 18:57 przez Bart85 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 06:35 Udostępnij Napisano Sobota o 06:35 nie rozumiem co Ci brakuje mocy w 100W wzmacniaczu? Jak? Harmany brzmiały bardzo dobrze z Klipsch ale faktycznie ich awarie mocno je odpychały od wyboru. Rotel to będzie ciekawy klocek pod Klipsch. Ja natomiast szedł bym w kierunku Atolla IN 200 albo i 300 albo Moon mimo że ma znacznie mniejsza moc. Braki które słyszysz to nie moc wzmacniacza. Zapewne chodzi o zestrojenie z kolumnami. 11 godzin temu, Bart85 napisał: Chciałbym się wyrobić w 4tyś. Jeśli chodzi o muzykę to szeroki przekrój. Aha to może Denon PMa2010? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Cześć Wątpię, że Azurowi brakuje mocy do Klipscha. Czego Ci brakuje w brzmieniu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts