miki300 Napisano Poniedziałek o 09:00 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:00 Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zmianą mojego aktualnego już leciwego soundbara TCL ray-danz ts9030 (atmos to jakiś żart) z którego jestem mało zadowolony wybór padł na: HISENSE U5120GW (sporo pozytywnych opinii) SAMSUNG HW-Q800D JBL BAR 800 Możecie polecić któryś z wyżej wymienionych soundbarów (głównie filmy i muzyka) Dziękuję za info i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Poniedziałek o 09:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:43 Soundbar nie jest do muzyki Ciężko zmieścić Marantz NR 15.. , 16.. , 17.. lub Cinema 70 i kilka małych satelit ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki300 Napisano Poniedziałek o 09:57 Autor Udostępnij Napisano Poniedziałek o 09:57 (edytowany) 13 minut temu, maciek72 napisał: Soundbar nie jest do muzyki Ciężko zmieścić Marantz NR 15.. , 16.. , 17.. lub Cinema 70 i kilka małych satelit ? Taki zestaw niestety odpada ale dzięki za sugestie Edytowano Poniedziałek o 09:58 przez miki300 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano Poniedziałek o 10:04 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:04 Chcesz Atmos to nie kupuj belki. Zmieniasz siekierkę na kijek. Mocniejszy soundbar da Ci potencjalnie więcej basu jak lepszy sub, ale generalnie poprawy wrażeń przestrzeni ciężko się spodziewać z plastikowej listwy grającej pod TV. Z powyższych JBL będzie progresem bo przynajmniej ma odłączane surroundy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nitroos Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu Dnia 10.03.2025 o 10:00, miki300 napisał: Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zmianą mojego aktualnego już leciwego soundbara TCL ray-danz ts9030 (atmos to jakiś żart) z którego jestem mało zadowolony wybór padł na: HISENSE U5120GW (sporo pozytywnych opinii) SAMSUNG HW-Q800D JBL BAR 800 Możecie polecić któryś z wyżej wymienionych soundbarów (głównie filmy i muzyka) Dziękuję za info i pozdrawiam. Z tych trzech to chyba Samsung HW-Q800D będzie najlepszy, ma fajny dźwięk przestrzenny i dobrze radzi sobie z filmami. JBL BAR 800 też daje radę, ale może być trochę droższy. Hisense U5120GW to też spoko opcja, ale jak dla mnie Samsung wygrywa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nitroos Napisano 17 godzin temu Udostępnij Napisano 17 godzin temu (edytowany) Dnia 10.03.2025 o 10:00, miki300 napisał: Witam wszystkich, Zastanawiam się nad zmianą mojego aktualnego już leciwego soundbara TCL ray-danz ts9030 (atmos to jakiś żart) z którego jestem mało zadowolony wybór padł na: HISENSE U5120GW (sporo pozytywnych opinii) SAMSUNG HW-Q800D JBL BAR 800 Możecie polecić któryś z wyżej wymienionych soundbarów (głównie filmy i muzyka) Dziękuję za info i pozdrawiam. warto też zerknąć na Sonos Beam Gen 2 Edytowano 17 godzin temu przez Nitroos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek72 Napisano 13 godzin temu Udostępnij Napisano 13 godzin temu Dnia 10.03.2025 o 10:00, miki300 napisał: Zastanawiam się nad zmianą mojego aktualnego już leciwego soundbara TCL ray-danz ts9030 (atmos to jakiś żart) z którego jestem mało zadowolony wybór padł na: HISENSE U5120GW (sporo pozytywnych opinii) SAMSUNG HW-Q800D JBL BAR 800 Możecie polecić któryś z wyżej wymienionych soundbarów (głównie filmy i muzyka) Dziękuję za info i pozdrawiam. jeżeli nie masz możliwości na instalację choć najprostszego kina 5.1 to może przemyśl stereo, amplituner stereo z streamerem na pokładzie, lub wzmacniacz stereo - w tym wypadku musiałbyś dokupić streamer do muzyki - bo rozumiem że z CD czy gramofonu nie korzystasz. Jak masz niewiele miejsca małe głośniki (podstawkowe - zwane również półkowymi) i ewentualny subwoofer - w tym wypadku dobrze gdyby wzmacniacz/ampli miał wyjście PRE dla subwoofera aktywnego, w muzyce będzie super, a w kinie (filmach) efekty będą też lepsze niż z belki. Może "nie zagra z tyłu" ale jakością dźwięku i przestrzenią przebije te "belki", w dobrym stereo przy dobrej ścieżce również można usłyszeć efekty (dźwięki) z boku czy nad głową 3 godziny temu, Nitroos napisał: Z tych trzech to chyba Samsung HW-Q800D będzie najlepszy, ma fajny dźwięk przestrzenny i dobrze radzi sobie z filmami. JBL BAR 800 też daje radę, ale może być trochę droższy. Hisense U5120GW to też spoko opcja, ale jak dla mnie Samsung wygrywa może porównując soundbary tak to wygląda, ale z przestrzennością i jakością tego dźwięku to bym był ostrożny, a ich ceny wcale nie są adekwatne do możliwości - po prostu jest to żerowanie na sloganach i braku miejsca u końcowego odbiorcy - ja wolałbym mini system stereo, nawet bez subwoofera, ale to moja opinia i zdanie. Nie ma opcji żeby stereo zagrało z "zespołu głośników" długości (rozstawie) +/- 1 metra o kinie nie wspomnę. Ale jesli ktoś chce tylko poprawić dźwięk z "bzyczków" montowanych w obecnych TV to OK, o muzyce w stereo nie ma tutaj mowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts