Ryszard12 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Cześć, od kilku lat używam zestawu Tannoy m1 + subwoofer msub10. Jestem zadowolony z obecnego zestawu, ale zastanawiam się nad zamianą kolumn, co polecacie? Zestawu używam głównie do słuchania muzyki (w większości rock), ale zdarza się włączyć jakiś film.' Pokój niewielki, 12m, kolumny są ode mnie oddalone o ok 1,5m (wiem, dosyć blisko ale nie mam innej opcji) Mam na oku KLIPSCH R-50M, pytanie czego mogę się spodziewać po zamianie? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 marca Udostępnij Napisano 13 marca Cześć Klipsche to duża większa V-ka w brzmieniu, z dość ostrą górą. Jakiej różnicy oczekujesz po zmianie kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ryszard12 Napisano 13 marca Autor Udostępnij Napisano 13 marca Chciałbym po prostu potestować sprzęt. Jak na razie Tannoye to moja 3 para kolumn, więc za dużo nie usłyszałem jeszcze Propozycje innych kolumn mile widziane, używki mi nie przeszkadzają w podobnym przedziale cenowym do Klipsch. Ewentualnie rozważam Tannoy m2 lub m2.5, dosyć się związałem z tą marką Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 14 marca Udostępnij Napisano 14 marca 18 godzin temu, Ryszard12 napisał: Mam na oku KLIPSCH R-50M, pytanie czego mogę się spodziewać po zamianie? Żartujesz? Zmienisz dzwięk i to mocno. Degradacja na maksa. Absolutnie tego nie rób. 11 godzin temu, Ryszard12 napisał: Ewentualnie rozważam Tannoy m2 lub m2.5, dosyć się związałem z tą marką No i tu lepiej. Jak chcesz iść w coś lepszego to ELAC z JET, KEF seria R, Amphion Argon, Dali Manuaet. ATC monitory. Te kolumny które masz są dobre. Lepsze od niejednych które teraz dostaniesz drożej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sk91 Napisano 15 marca Udostępnij Napisano 15 marca Potwierdzam słowa Piotra... Sam posiadam Tannoy M1 i jeśli chodzi o nowe kolumny to trochę trzeba dołożyć aby był odczuwalny progres. Za 2,5 tyś złotych nie kupisz nic lepszego. Szczególnie w stereofonii... Nie grają zbyt szeroko ale dość dobrze w głąb a jeszcze lepiej wychodzą z dźwiękiem. Nie jest dla nich problemem otworzenie dźwięków za głowa słuchacza podczas oglądania filmów... Jaki masz wzmacniacz? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts