PanKlor Napisano 2 października Napisano 2 października (edytowany) W warunkach kina w salonie to dopóki to nie jest 80Hz -20 kHz to nie ma większego znaczenia. Dlaczego - bo i tak pewnie pojawią się problemy z niskimi częstotliwościami które trzeba będzie poprawić subwooferem + kalibracją. Im więcej subwooferów i im lepsza kalibracja tym lepsze efekty. Jak nie planujesz subwoofera to ma to jakieś tam znaczenie dla słuchania muzyki. W kinie ... bez subwoofera nie ma kina. 😉 Edytowano 2 października przez PanKlor 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 października Napisano 2 października 5 godzin temu, woj-ti napisał: A pod Yamahę 1080 co byłoby bardziej uniwersalne pod kino i stereo aurora 700 czy Diva 5 ??? Moim zdaniem obie będą. Osobiście raczej wybrałbym Divy. 2 godziny temu, woj-ti napisał: A jeszcze takie pytanie czy istotne jest pasmo przenoszenia ??? Jede kolumny mają od 25-42500 Hz inne 40-23000 Hz. I czy wierzyć w te dane i czy dla przeciętnej osoby będzie różnica w odsłuchu jeśli te parametry mają znaczenie ??? Ogółem istotne, ale wartościami powyżej 20 kHz bym się nie przejmował, a w kwestii dołu to wszystko zależy od sposobu pomiaru. Czy to jest -3dB, -6dB, czy ogółem, że coś kolumny z siebie wydobędą na tych 25 Hz Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Sobota o 05:49 Napisano Sobota o 05:49 Dnia 28.09.2025 o 07:51, woj-ti napisał: Wpadł mi w oko R-N1000A ma HDMI ale no jak dla mnie to zdecydowanie ponad budżet. Co proponowali byście podobnego w niższej cenie ??? Na początku myślałem nad Yamaha V6A a zastanawiałem się też czy nie kupić używki RX- A1080 Nie kupuj amplitunera kina do stereo tylko dlatego że ma HDMI Nie patrz na wzmacniacze czy amplitunery stereo jeśli cchesz kino Dnia 1.10.2025 o 22:34, woj-ti napisał: Panowie klamka zapadła . W piątek jadę odebrać 1080. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. Ale oczywiście jeszcze jedno się nasuwa pytanie. Chciałbym podpiąć do niej głośniki i myślałem o Heco Aurora 700 ale one gabarytowo dosyć duże w porównaniu z Indiana Line Diva 5 jakie chciałem na początku. Czy zostać przy Heco a może Elac Debud 3.0 F5.3 albo uni-fi 2.0 UF 52. ??? Chciałbym coś gabarytowo nie bardzo dużego - żona 🫣😏 Coś mi się klikało nie wiem czemu tak ale wracając do tematu. Wolałbym kolumny stojące. Chciałbym na początek stereo a potem resztę . Myślicie że diva 5 będzie dobrym wyborem lepszym od autora 700 (wiem że odsłuch najlepszy ale na razie chce poznać wasze opinie) a jeśli Indiana to może tesi 661 albo tesi 5 ??? Najpierw Indiany były moim faworytem potem oczytałem się dużo pozytywnych opinii heco . A czemu Indiana? Własnie ja stawiam na Heco Odpisz, cytując
Recommended Posts