johnydee Napisano 20 marca Udostępnij Napisano 20 marca Panowie im więcej czytam tym mniej wiem a mieszkam w takiej miejscowości ze najbliższy salon audio to 150km. Indiana Line Tesi 6 Aurora 700 Klipsch R-600F Które z tych kolumn zagrają najfajniej ze wzmacniaczem Denon? Pokój koło 20m2, Muzyka jakiej słucham elektronika pop dance techno. Byłbym wdzięczny za garść rad. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 20.03.2025 o 22:26, johnydee napisał: Panowie im więcej czytam tym mniej wiem Expand wiem wiem wiem. Pisałem o tym kilka lat temu już. To normalne. Ale który Denon kolego? DRA900. PMA 600/ PMA 900 czy PMA 3000 Dnia 20.03.2025 o 22:26, johnydee napisał: Pokój koło 20m2, Muzyka jakiej słucham elektronika pop dance techno. Expand nowe? Magnat Tempus 55 jak masz za 2000 Aurore to też bym ją brał bo nawet jak Ci sięnie spodoba to sprzedaż bez problemu. Uzywane Klipsch F2 zagrały by fajnie i uzywane Magnat Quantum 677 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 marca Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 20.03.2025 o 22:26, johnydee napisał: Które z tych kolumn zagrają najfajniej ze wzmacniaczem Denon? Expand Kwestia gustu. Tesi cieplejsze, gęstsze. Heco żywe i rozrywkowo grające, Klipsche są z mocną V-ką i ostrą górą. Szukając spokojniejszego, naturalnego grania sprawdziłbym jeszcze Pylony Pearl 25 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnydee Napisano 21 marca Autor Udostępnij Napisano 21 marca Dnia 21.03.2025 o 06:05, Piotr Sonido napisał: wiem wiem wiem. Pisałem o tym kilka lat temu już. To normalne. Ale który Denon kolego? DRA900. PMA 600/ PMA 900 czy PMA 3000 nowe? Magnat Tempus 55 jak masz za 2000 Aurore to też bym ją brał bo nawet jak Ci sięnie spodoba to sprzedaż bez problemu. Uzywane Klipsch F2 zagrały by fajnie i uzywane Magnat Quantum 677 Expand Wzmacniacz mam leciwy, bez sterowania pilotem i nie taki wysoki model PMA 970 2000zł miałem na myśli za sztukę, kolumny jednak chciałbym nowe. Dnia 21.03.2025 o 10:18, Q21 napisał: Kwestia gustu. Tesi cieplejsze, gęstsze. Heco żywe i rozrywkowo grające, Klipsche są z mocną V-ką i ostrą górą. Szukając spokojniejszego, naturalnego grania sprawdziłbym jeszcze Pylony Pearl 25 Expand Właśnie nie mam gdzie sprawdzić nie mam nawet salonu audio w okolicy 150km do Poznania, 120 do Szczecina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 23 marca Udostępnij Napisano 23 marca Dnia 21.03.2025 o 21:58, johnydee napisał: Wzmacniacz mam leciwy, bez sterowania pilotem i nie taki wysoki model PMA 970 2000zł miałem na myśli za sztukę, kolumny jednak chciałbym nowe. Właśnie nie mam gdzie sprawdzić nie mam nawet salonu audio w okolicy 150km do Poznania, 120 do Szczecina Expand Cześć, Do Twojej elektroniki, ocieplone głośniki będą dobrym pomysłem. Zainteresowanie Tesi 6, to dobra opcja. Nie tylko brzmi miło i ciepło, ale również i dynamika jest na dobrym poziomie. Warto z pewnością posłuchać. Alternatywnie, wrzucam odwiecznego konkurenta w postaci Elac Debut Reference F5 https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/elac-debut-reference-f5.html?tduid=cd1171813c561f3c1f36e88c1a0d5006 Większa skala i rozmach w połączeniu z dobrym szczegółem. Zapraszamy na odsłuchy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 24 marca Udostępnij Napisano 24 marca Dnia 21.03.2025 o 21:58, johnydee napisał: Wzmacniacz mam leciwy, bez sterowania pilotem i nie taki wysoki model PMA 970 2000zł miałem na myśli za sztukę, kolumny jednak chciałbym nowe. Expand Czyli chcesz dac 4000 zł za parę kolumn? To już sobie Focale z Francji sciagniesz KEF Q 750 / Elac DBR F5 co powyzej / Monitor Audio Bronze 500. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts