karnas Napisano Sobota o 13:43 Udostępnij Napisano Sobota o 13:43 Cześć, zwróciłem ostatnio Elac ConneX i kupuję jednak WiiM Amp plus głośniki. Mam trochę mało miejsca (załącznik) i zastanawiam się nad Elac B5.3, Polk ES10 lub Dali Oberon 1. Chyba, że zamontuję je nad biurkiem na ścianie, ale wtedy będę potrzebował dodatkowo jakieś uchwyty i głośniki, które grają dobrze przy ścianie. Wstępnie jednak chcę postawić głośniki na czymś podobnym do tego (potrzebuję zdecydowanie wyższe nie wiem czy znajdę coś takiego) https://www.amazon.pl/Duronic-SPS25-Uniwersalne-glośnikowe-maksymalnie/dp/B0D17TNX74?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&smid=AZN6LJG7F8OM4&gQT=1&th=1 . Elac B5.3 odsłucham w Top, pozostałe w Audio Forum. Jednak wstępnie chciałbym wiedzieć czy to dobry wybór. Z Elac zrezygnowałem bo mają za duży szum, pykanie przy przewijaniu utworów (po USB) i jednak mogłyby mieć więcej basu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avant_2K Napisano Sobota o 21:51 Udostępnij Napisano Sobota o 21:51 A ten tego te Connexy to gdzie stały? Te inne głośniki jak "przykleisz" do ściany to będzie kiepsko..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnas Napisano Sobota o 21:54 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 21:54 Na szafce po lewej i tymczasowo na prowizorycznej podkładce pomiędzy monitorem, a budą kompa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avant_2K Napisano Sobota o 22:21 Udostępnij Napisano Sobota o 22:21 Nie "widzę" tego. Przy takim ustawieniu pójście w sprzęt który wymieniasz nie mam sensu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnas Napisano Sobota o 23:12 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 23:12 A jakie mają sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano Niedziela o 21:11 Udostępnij Napisano Niedziela o 21:11 Dnia 22.03.2025 o 14:43, karnas napisał: Cześć, zwróciłem ostatnio Elac ConneX i kupuję jednak WiiM Amp plus głośniki. Mam trochę mało miejsca (załącznik) i zastanawiam się nad Elac B5.3, Polk ES10 lub Dali Oberon 1. Chyba, że zamontuję je nad biurkiem na ścianie, ale wtedy będę potrzebował dodatkowo jakieś uchwyty i głośniki, które grają dobrze przy ścianie. Wstępnie jednak chcę postawić głośniki na czymś podobnym do tego (potrzebuję zdecydowanie wyższe nie wiem czy znajdę coś takiego) https://www.amazon.pl/Duronic-SPS25-Uniwersalne-glośnikowe-maksymalnie/dp/B0D17TNX74?source=ps-sl-shoppingads-lpcontext&ref_=fplfs&smid=AZN6LJG7F8OM4&gQT=1&th=1 . Elac B5.3 odsłucham w Top, pozostałe w Audio Forum. Jednak wstępnie chciałbym wiedzieć czy to dobry wybór. Z Elac zrezygnowałem bo mają za duży szum, pykanie przy przewijaniu utworów (po USB) i jednak mogłyby mieć więcej basu. Hej, A których Connex słuchałeś? Bo są już dwie wersje tych "Connex" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karnas Napisano Niedziela o 21:12 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 21:12 DCB41 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano Poniedziałek o 10:25 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 10:25 Cześć, też średnio to widzę w takim ustawieniu niestety Przy ustawieniu pod monitorami byłoby łatwiej jednak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aG3nt Napisano Wtorek o 20:42 Udostępnij Napisano Wtorek o 20:42 (edytowany) Moim zdaniem pomyśl o innej aranżacji wnętrza U siebie mimo że mam duże biurko to aby zachować odległość minimalną od słuchacza ale także między kolumnami , postawiłem kolumny na standach. Dzięki temu mam je wyżej niż biurko (tweetery na wysokości uszu) ale także mam je trochę za nim i bardziej po bokach Wpłyneło to mega na stereofonię i przestrzenność. Do tego standy zasypałem piaskiem co poprawiło sytuacje z rezonansami Także tego, moim zdaniem w miarę możliwości popracuj nad zmianami we wnętrzu pod kątem stereo, to czasem wcale nie jest trudne a może zmienić wiele Bo trochę ciasno tam masz Edytowano Wtorek o 20:43 przez aG3nt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts