Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

parę dni temu kupiłem Subwoofer BW ASW 608, pierwsze dni po kalibracji działał cudownie. Natomiast od dnia wczorajszego występuje bardzo dziwny problem. 

W scenach gdzie subwoofer ma zagrać głośniej, jest jakiś wybuch czy konkretna akcja w filmie to sub dochodzi do pewnego momentu i słychać specyficzny dźwięk, jakby przepięcie, po czym sub traci moc. To samo słychać w piosenkach, gdy bas w danym kawałku ma zejść zdecydowanie niżej - ta sama historia. Subwoofer jest nowy na gwarancji. Sprawdziłem wszelkie kable sygnałowe, inne gniazda sieciowe itd. wszędzie występuje ten sam problem.  Subwoofer jest ustawiony na minimum tak jak zarządził amplituner w czasie kalibracji więc wykluczam że dostaje za mocny sygnał. Nadmienię że przez pierwsze trzy dni działał bez zarzutu w różnych filmach, grach czy muzyce nagranej w systemie 5.1. 

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

Witam ponownie :) 

Oddałem suba na gwarancji i już jedzie do mnie nówka sztuka. Jeśli problem się znowu powtórzy to będę myślał o zwrocie, jakiejś dopłacie i celowałbym w tego KEF Kube 8 MIE :) Dziękuję bardzo za propozycję i cenne informacje :)