koolNeeno Napisano 11 kwietnia Autor Napisano 11 kwietnia Rozmiar podstawy w wersji iso 200 tego rozwiązania to 20x25cm. Moje głośniki 20.5x30cm. Czy to będzie pasowało i czy to będzie stabilne na wysokości 20cm? Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 kwietnia Napisano 12 kwietnia Dnia 7.04.2025 o 21:03, koolNeeno napisał: Znalazłem sklep w DE, czarna wersja z dostawą do PL, ok 3.5k i kurczę, korci mnie po opiniach tutaj waszych, żeby nabyć tego ampa. Zadałem jeszcze na podobnym wątku pytania o działania między Heos a urządzeniem, poczekam na odpowiedź. To będzie zakup w ciemno, bo nie mam możliwości odsłuchu, ale jak czytam na recenzji tego urządzenia "Wzmacniacze Marantza można kupować właściwie w ciemno, w najgorszym razie będzie... dobrze." jak z dostawą to ok cena. Za czarny Dnia 8.04.2025 o 20:10, koolNeeno napisał: Pytam o to jak to działa - czy przez WiFi, czy można włączyć/wyłączyć urządzenie, czy moźna zmienić źródło dźwięku, czy można wygodnie nawigować między radiami internetowymi, czy aplikacja jest wspierana/aktualizowana? Korzystam obecnie z Yamaha MusicCast i nie mogę się w sumie przyczepić. Na takiej funkcjonalności mi zależy. To jest odpowiednik MusicCast wiadomo zbudowany inaczej ale działa wszytko tak samo. Tylko może deczko wolniej 10 godzin temu, koolNeeno napisał: Rozmiar podstawy w wersji iso 200 tego rozwiązania to 20x25cm. Moje głośniki 20.5x30cm. Czy to będzie pasowało i czy to będzie stabilne na wysokości 20cm? no beda wystawać. Czy to będzie pasowało? No średnio. Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 12 kwietnia Napisano 12 kwietnia 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: no beda wystawać. Czy to będzie pasowało? No średnio. Piotrze czemu piszesz, że średnio? Często ta płyta od podstawek pod kolumnami jest mniejsza od samych kolumn. Tu na szerokość będzie pasować idealnie, a na długość tylko po te 2 cm kolumna z każdej strony będzie wystawala. Moze najlepiej @Top Hi-Fi & Video Design niech się wypowie jak to rozmiarowo będzie pasowało. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 kwietnia Napisano 12 kwietnia 3 minuty temu, Tomasz Kluczynski napisał: Piotrze czemu piszesz, że średnio? Często ta płyta od podstawek pod kolumnami jest mniejsza od samych kolumn. Tu na szerokość będzie pasować idealnie, a na długość tylko po te 2 cm kolumna z każdej strony będzie wystawala. Moze najlepiej @Top Hi-Fi & Video Design niech się wypowie jak to rozmiarowo będzie pasowało. chodzi o stabilność. Nie wiem ja raczej szedłem w to aby to było idealnie dopasowane albo wrecz podstawa była wieksza. Tylko wtedy no musi byc ładna. To tak optycznie oceniałem. Ale może się nie znam Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 13 kwietnia Napisano 13 kwietnia Dnia 12.04.2025 o 09:18, Tomasz Kluczynski napisał: Piotrze czemu piszesz, że średnio? Często ta płyta od podstawek pod kolumnami jest mniejsza od samych kolumn. Tu na szerokość będzie pasować idealnie, a na długość tylko po te 2 cm kolumna z każdej strony będzie wystawala. Moze najlepiej @Top Hi-Fi & Video Design niech się wypowie jak to rozmiarowo będzie pasowało. Tak się składa, że te podstawki to wersja "pro" którą my się akurat niezajmujemy. Trzeba sprawdzić w specyfikacji Odpisz, cytując
koolNeeno Napisano 14 kwietnia Autor Napisano 14 kwietnia Orzeł wylądował Pierwsze wrażenie, to takie że Marantz ma potężną moc, gra o wiele wyraźniej niż amp kina domowego V481. Amp wybudził się po włączeniu dźwięku w TV przez kabel optyczny. Sukces. Cały proces instalacji, uruchomienia bez problemu. HEOS - narazie nie ma problemu, wizualenie ok, jedynie co mogę zwrócić uwagę, to MusicCast ma widget i z poziomu ekranu głównego można sterować ampem, ale to nie jest problem. Teraz pora na odkrywanie walorów. Kontynuuje temat dotyczący podstawek. Póki co rezygnuje (narazie) z IsoAcoustics. Spędziłem trochę czasu na oglądanie czegoś co będzie pasowało pod sam wymiar głośników i w miarę cenowo będzie dostępne. Najbardziej praktyczne rozwiązanie dla mnie jakie znalazłem to na chwilę obecną to: https://allegro.pl/oferta/podstawka-pod-glosniki-lub-monitor-wymiar-do-wybor-12082744435?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=freelisting&srsltid=AfmBOopD3l-9FrGpmMl9TCLqVyObOE-aHzaHUgIHKqrmdXnB0cCRJAikwLk#productRevi Można zamówić pod wymiar. Odpisz, cytując
koolNeeno Napisano 17 kwietnia Autor Napisano 17 kwietnia Czy takie coś sprawdzi się jak podstawka pod głośnik? https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/akcesoria-komputerowe/podstawki-pod-monitor/podstawka-pod-monitor-mozos-spm3 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 18 kwietnia Napisano 18 kwietnia Te złącza kulkowe do wydłużania moga drgać. Trzeba sprawdzić w praktyce czy to czasem nie trzeszczy metalowo. Wygląda fajnie. Odpisz, cytując
Recommended Posts