Wcalebopoco Napisano Niedziela o 16:40 Udostępnij Napisano Niedziela o 16:40 Dzień dobry, Z racji tego, że nie zawsze mogę słuchać muzyki przez kolumny, chciałbym mieć możliwość połączenia słuchawek również bezprzewodowo. Wiem że to nie to samo co po kablu ale czasami coś tam robię, a kabel zwyczajnie przeszkadza. Czy poza Yamahą np. 800A jest jakiś amplituner lub wzmacniacz sieciowy, który ma dwukierunkowy bluetooth? Ewentualnie inne urządzenie, które można wykorzystać? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano Niedziela o 17:28 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:28 Coś takiego? https://www.amazon.pl/adapter-bluetooth-jack/s?k=adapter+bluetooth+jack Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gzdacz Napisano Niedziela o 22:34 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:34 5 godzin temu, Wcalebopoco napisał: Czy poza Yamahą np. 800A jest jakiś amplituner lub wzmacniacz sieciowy, który ma dwukierunkowy bluetooth? Transmiterów jest trochę. Natomiast dużym problemem jest bardzo niewielka liczba sensownych transmiterów obsługujących lepsze kodeki Bluetooth, zwłaszcza LDAC (z bitrate pozwalającym na bezstratny przesył). Naszukałem się tego. Co ciekawe rozwiązania takich firm jak sennheisser mają fatalną opinię. Dobry jest natomiast Fiio BTA30Pro. Ma 3 tryby pracy - transmiter, reciever i DAC (i to z całkiem niezłym układem Sabre), możliwość wyboru protokołu i dobry układ do obsługi BT. Tu masz recenzję: https://kropka.audio/test/wzmacniacze/fiio-bta30-pro-recenzja/ W praktyce - działa bardzo dobrze (używam ze słuchawkami wx1000xm4), poza tym, że max częstotliwość próbkowania, jaką łapie to 96kHz. Jeżeli chcesz wysyłać na słuchawki muzykę hi-res, to trzeba ustawić konwersję (np. w roon) bo inaczej zaczyna się przycinać. Obsługuje tylko wejścia cyfrowe (usb, coaxial, optyczne), ma wyjścia cyfrowe i analogowe (rca). U mnie jest podpięte do komputera przez USB i do WiiM przez koaksialne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 05:39 Udostępnij Napisano wczoraj o 05:39 Denon ma też taką funkcjonalność. Ale kupując nadajnik BT na przykład podłączany to złącza słuchawkowego masz dowolną możliwość wyboru elektorniki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wcalebopoco Napisano 23 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 23 godziny temu Bardzo dziękuję za pomoc. Przyjrzę się temu Fiio i poszukam w specyfikacjach Denonów. Jeszcze raz wielkie dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 22 godziny temu Udostępnij Napisano 22 godziny temu Dnia 30.03.2025 o 18:40, Wcalebopoco napisał: Dzień dobry, Z racji tego, że nie zawsze mogę słuchać muzyki przez kolumny, chciałbym mieć możliwość połączenia słuchawek również bezprzewodowo. Wiem że to nie to samo co po kablu ale czasami coś tam robię, a kabel zwyczajnie przeszkadza. Czy poza Yamahą np. 800A jest jakiś amplituner lub wzmacniacz sieciowy, który ma dwukierunkowy bluetooth? Ewentualnie inne urządzenie, które można wykorzystać? Z góry dziękuję za podpowiedzi. Z tańszych, z "dwukierunkowych" może być jeszcze Yamaha RN600 - za 2500 zł https://www.tophifi.pl/multiroom/musiccast/yamaha-musiccast-r-n600a.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 11 godzin temu Udostępnij Napisano 11 godzin temu A jakie masz kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webster.brd Napisano 24 minuty temu Udostępnij Napisano 24 minuty temu NAD M33 ma chyba dwukierunkowy BT. Możliwe że cała seria M NADA ma taką funkcję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts