Piotr U Napisano Środa o 09:28 Udostępnij Napisano Środa o 09:28 Dali Opticon 8. Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena, poprawa wytłumienia i wymiana okablowania. Za ok 3000 netto kolumny uzyskały nisko schodzący, dynamiczny bas, klarowną przyjemną średnicę i soczysty nienachalny sopran. Zniknął efekt grania „z pod koca” kolumny porównywałem do Nautilus 803 (mój drugi zestaw). Dali po modyfikacji weszło na jeszcze wyższy level średnicy, góry i przestrzeni niż B&W. Dołożenie paru tysięcy w modyfikację Dali spowodowało, że nie kupiłbym już teraz Bowersów. Polecam firmę Wilk Audio Projekt z Swarzędza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano Środa o 13:16 Udostępnij Napisano Środa o 13:16 Witaj Pierwszy wpis i od razu "lokowanie produktu" 😉 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Środa o 13:22 Autor Udostępnij Napisano Środa o 13:22 6 minut temu, Palmos napisał: Witaj Pierwszy wpis i od razu "lokowanie produktu" Co jest nagannego w polecaniu ludzi którzy robią "dobrą robotę" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano Środa o 13:27 Udostępnij Napisano Środa o 13:27 Nic oczywiście, kolega zakwestionował tylko Twoją wiarygodność 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Środa o 13:54 Autor Udostępnij Napisano Środa o 13:54 23 minuty temu, stach_s napisał: Nic oczywiście, kolega zakwestionował tylko Twoją wiarygodność Rozumiem tak można to interpretować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Środa o 20:26 Udostępnij Napisano Środa o 20:26 10 godzin temu, Piotr U napisał: Dali Opticon 8. Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena, poprawa wytłumienia i wymiana okablowania. Za ok 3000 netto kolumny uzyskały nisko schodzący, dynamiczny bas, klarowną przyjemną średnicę i soczysty nienachalny sopran. Zniknął efekt grania „z pod koca” kolumny porównywałem do Nautilus 803 (mój drugi zestaw). Dali po modyfikacji weszło na jeszcze wyższy level średnicy, góry i przestrzeni niż B&W. Dołożenie paru tysięcy w modyfikację Dali spowodowało, że nie kupiłbym już teraz Bowersów. Polecam firmę Wilk Audio Projekt z Swarzędza. Piotr Jakbyś dał 6000 netto ,to by jeszcze lepiej grały. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Czwartek o 05:49 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 05:49 9 godzin temu, Sundin997 napisał: Jakbyś dał 6000 netto ,to by jeszcze lepiej grały. Mądrego to i miło posłuchać. Zdrowia życzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbulator1 Napisano wczoraj o 18:18 Udostępnij Napisano wczoraj o 18:18 Był / będzie materiał na YT z tej modyfikacji? Lubię sobie obejrzeć, jak przerabiają np. wszelkiej maści altuski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano 14 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 14 godzin temu 10 godzin temu, bulbulator1 napisał: Był / będzie materiał na YT z tej modyfikacji? Lubię sobie obejrzeć, jak przerabiają np. wszelkiej maści altuski. Witam. Zanim oddałem do nich kolumny pooglądałem sporo ich materiałów i to mnie przekonało. Umawiając się na modyfikację, musiałem czekać 3 tygodnie na termin. Co do pytania czy będą jakieś materiały z modyfikacji moich kolumny, nie wiem, nie pytałem o to. Pozdrawiam. Piotr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Na forum Audiostereo jest temat Uwaga Wilk Audio Project fuszera i jest opisane całe to majsterkowanie dokładnie. 3000 zł netto? za takie updejty? Opticony granie z "pod koca" ? Graja lepiej niż Nautilus 803 ? W pierwszym poscie jest tyle abstrakcji, marketingu, próby odwrocenia wizenrunku firmy w internecie ze az kłuje w oczy. Kolumny niesprzedawalne na rynku wtórnym jesli napiszesz że są po modyfikacji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu Nie lepiej zmienić elektronikę lub poprawić akustykę za tę monetę ? Nie wiem , czy grzebanie jest wartością dodaną. Do odzyskania przy odsprzedaży ? Chyba każdy inaczej odbiera i preferuje swój dźwięk , zestaw . Tak myślę . Jutro będą już u mnie Epicon 2 , także wymagają modyfikacji ? Nie taniej jest zamówić w YB Audio zestaw pod swoje preferencje? Tylko jak poprawnie opisać dźwięk , instrument ( który w każdym innym pomieszczeniu , każdy inny instrument brzmi inaczej - nie było by 1000 producentów mikrofonów , gitar , talerzy itd ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts