Skocz do zawartości

Dali Opticon 8 - Tuning w Wilk Audio Projekt.

Piotr U

Recommended Posts

Dali Opticon 8.
Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena, poprawa wytłumienia i wymiana okablowania. Za ok 3000 netto kolumny uzyskały nisko schodzący, dynamiczny bas, klarowną przyjemną średnicę i soczysty nienachalny sopran. Zniknął efekt grania „z pod koca”  kolumny porównywałem do Nautilus 803 (mój drugi zestaw).

Dali po modyfikacji weszło na jeszcze wyższy level średnicy, góry i przestrzeni niż B&W. Dołożenie paru tysięcy w modyfikację Dali spowodowało, że nie kupiłbym już teraz Bowersów. 

Polecam firmę Wilk Audio Projekt z Swarzędza.

Piotr

10 godzin temu, Piotr U napisał:

Dali Opticon 8.
Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena, poprawa wytłumienia i wymiana okablowania. Za ok 3000 netto kolumny uzyskały nisko schodzący, dynamiczny bas, klarowną przyjemną średnicę i soczysty nienachalny sopran. Zniknął efekt grania „z pod koca”  kolumny porównywałem do Nautilus 803 (mój drugi zestaw).

Dali po modyfikacji weszło na jeszcze wyższy level średnicy, góry i przestrzeni niż B&W. Dołożenie paru tysięcy w modyfikację Dali spowodowało, że nie kupiłbym już teraz Bowersów. 

Polecam firmę Wilk Audio Projekt z Swarzędza.

Piotr

Jakbyś dał 6000 netto ,to by jeszcze lepiej grały.

10 godzin temu, bulbulator1 napisał:

Był / będzie materiał na YT z tej modyfikacji? Lubię sobie obejrzeć, jak przerabiają np. wszelkiej maści altuski. 

Witam. 

Zanim oddałem do nich kolumny pooglądałem sporo ich materiałów i to mnie przekonało. Umawiając się na modyfikację, musiałem czekać 3 tygodnie na termin. Co do pytania czy będą jakieś materiały z modyfikacji moich kolumny, nie wiem, nie pytałem o to.  Pozdrawiam. Piotr.

Na forum Audiostereo jest temat Uwaga Wilk Audio Project fuszera i jest opisane całe to majsterkowanie dokładnie.

3000 zł netto?  za takie updejty?

Opticony granie z "pod koca" ?

Graja lepiej niż Nautilus 803 :/ ?

W pierwszym poscie jest tyle abstrakcji, marketingu, próby odwrocenia wizenrunku firmy w internecie ze az kłuje w oczy. 

Kolumny niesprzedawalne na rynku wtórnym jesli napiszesz że są po modyfikacji.

Nie lepiej zmienić elektronikę lub poprawić akustykę za tę monetę ?

Nie wiem , czy grzebanie jest wartością dodaną. Do odzyskania przy odsprzedaży ? Chyba każdy inaczej odbiera i preferuje swój dźwięk , zestaw . Tak myślę .

Jutro będą już u mnie Epicon 2 , także wymagają modyfikacji ? :(

Nie taniej jest zamówić w YB Audio zestaw pod swoje preferencje? Tylko jak poprawnie opisać dźwięk , instrument ( który w każdym innym pomieszczeniu , każdy inny instrument brzmi inaczej - nie było by 1000 producentów mikrofonów , gitar , talerzy itd )