Piotr U Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Dali Opticon 8. Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena, poprawa wytłumienia i wymiana okablowania. Za ok 3000 netto kolumny uzyskały nisko schodzący, dynamiczny bas, klarowną przyjemną średnicę i soczysty nienachalny sopran. Zniknął efekt grania „z pod koca” kolumny porównywałem do Nautilus 803 (mój drugi zestaw). Dali po modyfikacji weszło na jeszcze wyższy level średnicy, góry i przestrzeni niż B&W. Dołożenie paru tysięcy w modyfikację Dali spowodowało, że nie kupiłbym już teraz Bowersów. Polecam firmę Wilk Audio Projekt z Swarzędza. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Palmos Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Witaj Pierwszy wpis i od razu "lokowanie produktu" 😉 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano 9 kwietnia Autor Udostępnij Napisano 9 kwietnia (edytowany) Co jest nagannego w polecaniu ludzi którzy robią "dobrą robotę" Edytowano Niedziela o 12:28 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 9 kwietnia Udostępnij Napisano 9 kwietnia Nic oczywiście, kolega zakwestionował tylko Twoją wiarygodność 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Środa o 13:54 Autor Udostępnij Napisano Środa o 13:54 (edytowany) Rozumiem tak można to interpretować. Edytowano Niedziela o 12:27 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Środa o 20:26 Udostępnij Napisano Środa o 20:26 10 godzin temu, Piotr U napisał: Dali Opticon 8. Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena, poprawa wytłumienia i wymiana okablowania. Za ok 3000 netto kolumny uzyskały nisko schodzący, dynamiczny bas, klarowną przyjemną średnicę i soczysty nienachalny sopran. Zniknął efekt grania „z pod koca” kolumny porównywałem do Nautilus 803 (mój drugi zestaw). Dali po modyfikacji weszło na jeszcze wyższy level średnicy, góry i przestrzeni niż B&W. Dołożenie paru tysięcy w modyfikację Dali spowodowało, że nie kupiłbym już teraz Bowersów. Polecam firmę Wilk Audio Projekt z Swarzędza. Piotr Jakbyś dał 6000 netto ,to by jeszcze lepiej grały. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Czwartek o 05:49 Autor Udostępnij Napisano Czwartek o 05:49 9 godzin temu, Sundin997 napisał: Jakbyś dał 6000 netto ,to by jeszcze lepiej grały. Mądrego to i miło posłuchać. Zdrowia życzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbulator1 Napisano Piątek o 18:18 Udostępnij Napisano Piątek o 18:18 Był / będzie materiał na YT z tej modyfikacji? Lubię sobie obejrzeć, jak przerabiają np. wszelkiej maści altuski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Sobota o 04:29 Autor Udostępnij Napisano Sobota o 04:29 (edytowany) Witam. Zanim oddałem do nich kolumny pooglądałem sporo ich materiałów i to mnie przekonało. Umawiając się na modyfikację, musiałem czekać 3 tygodnie na termin. Co do pytania czy będą jakieś materiały z modyfikacji moich kolumny, nie wiem, nie pytałem o to. Pozdrawiam. Piotr. Edytowano Niedziela o 12:26 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano Sobota o 06:17 Udostępnij Napisano Sobota o 06:17 Na forum Audiostereo jest temat Uwaga Wilk Audio Project fuszera i jest opisane całe to majsterkowanie dokładnie. 3000 zł netto? za takie updejty? Opticony granie z "pod koca" ? Graja lepiej niż Nautilus 803 ? W pierwszym poscie jest tyle abstrakcji, marketingu, próby odwrocenia wizenrunku firmy w internecie ze az kłuje w oczy. Kolumny niesprzedawalne na rynku wtórnym jesli napiszesz że są po modyfikacji. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano Sobota o 06:17 Udostępnij Napisano Sobota o 06:17 Nie lepiej zmienić elektronikę lub poprawić akustykę za tę monetę ? Nie wiem , czy grzebanie jest wartością dodaną. Do odzyskania przy odsprzedaży ? Chyba każdy inaczej odbiera i preferuje swój dźwięk , zestaw . Tak myślę . Jutro będą już u mnie Epicon 2 , także wymagają modyfikacji ? Nie taniej jest zamówić w YB Audio zestaw pod swoje preferencje? Tylko jak poprawnie opisać dźwięk , instrument ( który w każdym innym pomieszczeniu , każdy inny instrument brzmi inaczej - nie było by 1000 producentów mikrofonów , gitar , talerzy itd ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Niedziela o 11:36 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 11:36 (edytowany) Gratuluję zakupu ładnych kolumienek. Co do zasadności wydawania pieniędzy na to czy inne, pewnie masz rację. Nie mniej jednak w tym konkretnym przypadku kolumny kupiłem bez odsłuchu przed zakupem ale to była moja decyzja i okazało się w domu, że ten model Dali ma pewną cechę która mi przeszkadza. "granie z pod koca" w efekcie czego głośniki wylądowały u Wilków. Teraz te kolumny to istna petarda. Pozdrawiam. Piotr Edytowano Niedziela o 12:25 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 11:46 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:46 (edytowany) Czy to już Twój endgame? Czy te kolumny ,po modyfikacji nie mają słabych puntków? Wszystko cacy? Edytowano Niedziela o 12:26 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio pod nim nie ma sensu cytować go w całości 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d00 Napisano Niedziela o 13:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:24 1 godzinę temu, Sundin997 napisał: Czy to już Twój endgame? Czy te kolumny ,po modyfikacji nie mają słabych puntków? Wszystko cacy? W audio jest endgame? Jest endgame na okres skończony. Na okres nieskończony raczej ciężko. Zaraz wyjdzie coś innego i trzeba testować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr U Napisano Niedziela o 13:40 Autor Udostępnij Napisano Niedziela o 13:40 1 godzinę temu, Sundin997 napisał: Czy to już Twój endgame? Czy te kolumny ,po modyfikacji nie mają słabych puntków? Wszystko cacy? Co do Dali teraz po modyfikacj jestem bardzo zadowolony. Tak jak pisałem wcześniej w salonie mam Bowersy na Vincencie i też pod Vincenta testowo podłączyłem Dali. Dali na tym wzmacniaczu zagrały genialnie. Finalnie Dali mam przeznaczone do sypialni do kina oraz także stereo. Niestety zakup amplitunera do sypialni pod Dali nie był trafiony więc teraz Onkyo 6100, który ma nota bene 3 miesiące, wylatuje i w jego miejsce zamówiłem w piątek w Audioplazie Onkio TX-RZ70. (Będzie to kompromis dobre kino i przyzwoite stereo) Pozdrawiam. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 13:53 Udostępnij Napisano Niedziela o 13:53 (edytowany) I to jest właśnie problem takich forum jak te,sam tak podobnie kiedyś pisałem,ale teraz już się wstrzymuje. Pod wpływem emocji i chwilowej fascynacji,nie ma co robić zamieszania w głowach czytających to forum. Tylko odsłuch nas wyzwoli. Edytowano Niedziela o 14:03 przez Sundin997 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano Niedziela o 14:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:29 Dnia 9.04.2025 o 11:28, Piotr U napisał: Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena Jantzen to nie 7 cud świata, można lepiej. W sumie sam Jantzen ma różne jakościowo kondensatory, okablowanie, zatem warto by napisać jakie to wsadzili za te 3tys zł. Przy okazji jest caly wątek o firmie Wilk Audio Projekt na AS, proponuje poczytać co tam ludziska piszą 😉 Dnia 9.04.2025 o 15:22, Piotr U napisał: Co jest nagannego w polecaniu ludzi którzy robią "dobrą robotę" Tym bardziej odsyłam na AS do watku o firmie WilkAudioProject. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sundin997 Napisano Niedziela o 14:44 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:44 Dnia 9.04.2025 o 11:28, Piotr U napisał: Dali Opticon 8. Wysłałem moje Dali Opticon 8 na „tuning” zwrotnic do Wilk Audio Projekt, tuning na podzespołach Jantzena, poprawa wytłumienia i wymiana okablowania. Za ok 3000 netto kolumny uzyskały nisko schodzący, dynamiczny bas, klarowną przyjemną średnicę i soczysty nienachalny sopran. Zniknął efekt grania „z pod koca” kolumny porównywałem do Nautilus 803 (mój drugi zestaw). Dali po modyfikacji weszło na jeszcze wyższy level średnicy, góry i przestrzeni niż B&W. Dołożenie paru tysięcy w modyfikację Dali spowodowało, że nie kupiłbym już teraz Bowersów. Polecam firmę Wilk Audio Projekt z Swarzędza. Piotr A jakby tak bez pasywnej zwrotnicy? Może aktywna? Jestem ciekaw efektu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michaudio Napisano Niedziela o 14:45 Udostępnij Napisano Niedziela o 14:45 W największym skrócie do pewnego czasu Wilk pokazywał w każdym filmie na YT jak to stroi prawie idealnie pod kreskę każde zwrotnice. Ktoś dogrzebał się tego, że podstawia w programie do liczenia zwrotnic fabryczne wykresy pracy głośników, mierzone bez obudów. A przecież każdy głośnik po wkręceniu w obudowę gra inaczej niż wyjęty. Więc te pokazy obliczeń nijak się mają do rzeczywistości. Bo głośniki trzeba pomierzyć w obudowie, i dopiero te pomiary podstawić do liczenia zwrotnic. Gdy zrobiła się chryja, Wilk obiecał, że już w następnym filmie na YT pokaże jak mierzy głośniki w obudowach. To było gdzieś dwa lata temu, do dziś nie dotrzymał słowa. Dlatego jego wiarygodność stoi pod znakiem zapytania. I ludzie podchodzą do rewelacji na temat pracy Wilk Audio z rezerwą. Tylko tyle. 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts