Eltanianin Napisano Środa o 13:29 Udostępnij Napisano Środa o 13:29 (edytowany) Wiem, podobne wątki były już na forum, jednak nie znalazłem w nich odpowiedzi. Wysyłam sygnał cyfrowy z CXN v2 do wzmacniacza Arcam A5 za pomocą kabla optycznego. Kabelek jest tani, taki za 20 zł. sprawdziłem drugi podobny, bo mam dwa. W obu przypadkach przerywa mi dźwięk o parametrach 24 bit 192 kHz. Dźwięk o niższych parametrach, transmitowany jest poprawnie. CXN, jako źródło nie przycina. Po RCA działa poprawnie. Czy, kable optyczne mają ograniczenia, co do przesyłania dźwięku o wspomnianym parametrze? Nie potrafiłem znaleźć takiego parametru, mówiącego o ograniczeniach w specyfikacjach tanich i drogich kabli optycznych. Czym się kierować, przy zakupie innego kabla optycznego? Edytowano Środa o 13:40 przez Eltanianin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Charicki Napisano Środa o 15:42 Udostępnij Napisano Środa o 15:42 (edytowany) Miałem identyczną sytuację u siebie. Po prostu kabelek w dac nie był dopasowany. Tzn musiałem go ruszyć w gnieździe bo jakby nie łączył. Ciekawostka taka że jak był wciśnięty jak należy (było klik po wetknięciu) to przerywał a jak go delikatnie wyciągnąłem to było dobrze. Zmiana kabla pomogła. Edytowano Środa o 15:45 przez Artur Charicki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts