2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> kino domowe do salonu
raspusoli
post 29.09.2016, 13:59
Post #1


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Witam, zastanawiam sie nad kupnem jakiegos amplitunera + glosniki do salonu okolo 18-20m2. Glownie do filmow i sportu, czasami muzyka, i planuje wyciagnac z szafy ps4 wiec tez troche bedzie grania icon_biggrin.gif
Do wydania mam okolo 3500zl (raczej nie chcial bym przekroczyc tej ceny), fajnie by bylo jak by towar byl dostepny w UK na ebay lub amazon ale z Polski tez wchodzi w gre icon_smile.gif

Dzieki za pomoc i sory za brak PL znakow icon_smile.gif

p.s nie wiem czy to ma znaczenie ale posiadam tuner tv VU DUO PLUS i tv Panasonic TX-L42ET60B
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 30.09.2016, 08:39
Post #2


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Witaj,

Nie śledzę do końca Ebay a tym bardziej amazona, więc postaram się doradzić coś a będziesz szukał czy sprzęt jest tam dostępny.

Biorąc pod uwagę twoje potrzeby rozumiem że raczej orzychylasz się do systemu wielokanałowego? Ile procent muzyki będziesz słuchał na tym sprzęcie?

W przedziale do 3500 zł za sprzęt nowy polecał bym onkyo 545 wraz z kolumnami quadral 6500 oraz subem magbat sub 202a.
To z nowych systemów.

Nie wiem jak z używkami na Ebay. Mozesz podesłać nam jakieś linki a wypowiem się co sądzę o danym sprzęcie. Czy richer, Sevenoaks czy superfi tez wchodzą w grę?

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 30.09.2016, 09:01
Post #3


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


w gre wchodzi wszytko co w UK ze wzgledu na latwy dostep, oczywiscie opcjonalnie z PL ale boje sie wysylac bo wiadomo jak to jest z tymi kurierami, coraz czesciej sie slyszy o zniszczonych i zaginionych przesylkach. Zaraz sprawdze to co podales. Muzyki nie wiele tak z pomiedzy 10-20% czasu ale tez niechcial bym aby zestaw zakupiony slabo sie spisywal prz graniu muzyki.

Zaraz posprawdzam to co podales.

A co sadzisz o tym bo z tego co widze to okolo 500zl taniej niz w polsce i by wiecej na glosniki zostalo. Ale jestem laikiem wiec bardziej bede sie sugerowal waszymi opiniami icon_smile.gif

http://petertyson.co.uk/index.php/yamaha-r...bAY1xoCR_Lw_wcB


chcialem zapytac czy to ten Onkyo https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00X5WK...=A1VUDA1W4Z276P
niestety nie widze tego w UK ale cena atrakcyjna z wysylka


Dzieki

Ten post edytował RoRo 3.10.2016, 13:37
Powód Edycji: Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 1.10.2016, 08:02
Post #4


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Witaj,

Na wstępie co do wysyłek to nie masz się co obawiać. Teraz wysyłki w europie są ubezpieczone. A czy przesyłka idzie do Ciebie w UK czy Polski nie ma specjalnie zdarzenia. I tak przemierzyła już pół świata żeby dostać się do europy icon_smile.gif

Ta Yamah to dużo wyższy model, z zeszłego roku jednak zdecydowanie go polecam.
Jest to także wyższy model od wspomnianego Onkyo 545.

Więc jeśli cena tego ampli jest ok, to go bierz. Szukamy zatem kolumn.

Pozdrawiam i podsyłaj nadal linki.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 1.10.2016, 17:09
Post #5


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


ok, wiec jake kolumny mozesz polecic do tego za 1500-2000?


CYTAT(S4Home @ 30.09.2016, 09:39 ) *
Witaj,
Nie śledzę do końca Ebay a tym bardziej amazona, więc postaram się doradzić coś a będziesz szukał czy sprzęt jest tam dostępny.


Niestety ta Yamaha jest juz wyprzedana, moglbys mi wyslac pelna wycene tego zestawu co podalas od siebie ze sklepu, wraz ze wszystkimi kablami itd co bede potrzebowal do podlaczenia. prosil bym o szczegulowa wycene oddzielnie wszystkiego na maila wraz z wysylka do UK.

moj mail to k.mazanka@googlemail.com

Ten post edytował RoRo 3.10.2016, 13:40
Powód Edycji: Korzystaj z funkcji "EDYTUJ" by uzupełnić/poprawić swoją wypowiedź-zamiast pisać jeden post po drugim.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 3.10.2016, 09:14
Post #6


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


A jednak, dobra cena to wyprzedane. Ok wysyłam.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 3.10.2016, 10:09
Post #7


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


no tak bywa icon_smile.gif tu niestety bardzo szybko pozbywaja sie zeszlorocznych modeli, nawet na ebay nic nie ma icon_smile.gif

czekam na maila, pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 4.10.2016, 09:51
Post #8


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


No na tym polegają wyprzedaże icon_smile.gif
Dostałeś?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 4.10.2016, 10:39
Post #9


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


CYTAT(S4Home @ 4.10.2016, 10:51 ) *
No na tym polegają wyprzedaże icon_smile.gif
Dostałeś?


tak, jestem w trakcie konwersacji poprzez email icon_smile.gif niestety zostal wam ostatni ten amplituner z wystawki i zastanawiam sie czy brac icon_biggrin.gif bo wsumie to chcialem miec nowke prosto z pudelka icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 4.10.2016, 14:13
Post #10


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


No to już jak wolisz. Nowy z pudełka może być 555. Tyle że to nowszy więc i droższy model.
Jakbyś miał jeszcze do mnie jakieś pytania pisz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 4.10.2016, 14:23
Post #11


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


spoko, zdecydowalem sie na to, mam nadzieje ze bede zadowolony icon_smile.gif

jak beda jakies problemy z podlaczeniem i ustawieniem to bede pisal icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 5.10.2016, 13:37
Post #12


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Masz u nas pełne wsparcie jeśli chodzi o ustawienia, podłączenia czy pytania.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 23.10.2016, 22:31
Post #13


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


mam maly problem z tylnim lewym glosnikiem. Mianowicie podczas przelanczania kanalow i od czasu do czasu podczas podczas oglada ia slychac pojedynczy trzask w tym tym glosniku, nawet gdy dzwiek jest przyciszony na zero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 24.10.2016, 08:52
Post #14


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Co masz na myśli mówiąc o przełączaniu kanałów?
Teoretycznie powinno się ti odbywać automatycznie.
Sprawdź połączenie kablowe.
Zamień na chwilę kanały w amolitunerze zobacz czy problem występuje w innej kolumnie.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 24.10.2016, 09:33
Post #15


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Chodzilo mi o zmiane programu tv icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 25.10.2016, 10:55
Post #16


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


W jaki sposób tv jest podłączony do amplitunera?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 25.10.2016, 11:33
Post #17


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Wiec tak, wszystko podlaczone hdmi, tuner tv do amplitunera i amplituner do tv.
Wydawalo mi sie ze to jest tylko z lewego tylniego glosnika ale po odlaczeniu slychac to rowniez z innych przy przelanczaniu tyle ze w mniejszym stopniu i dlatego mialem zludzenie ze to tylko lewy tylni glosnik byl. Zauwazylem rowniez ze nie za kazdym razem to strzela przy zmianie programu, czasami np 4 programy zmienie i jest ok.
Zauwazylem rowniez ze im mniejsza glosnosc jest ustawiona na amplitunerze tym slabiej to slychac, czyli np jak mam podgloszone na full w tunerze tv i powiecmy na 30 w amplitunerze to slychac to ledwo co, ale jezeli np jezeli zmniejszam glosnosc na tuner tv a podglaszam na amplituner to jest coraz gorzej. I np jak calkowicue wycisze glos w tunerze tv ze nie ma wogole glosu a podglosze w amplitunerze na prawie maksa to jest bardzo glosny trzask przy przelaczeniu mimo ze nie ma glosu.
Mam nadzieje ze wmiare jasno to objasnilem. Potem wrzuce filmik na youtube to pokaze dokladnie ten odglos
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 27.10.2016, 21:51
Post #18


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Ma ktos jakies sugestie co moze powodowac to trzaskanie w glosnikach przy przelanczaniu? i od czasu do czasu podczas ogladania tez cos strzeli :/ zaraz zapodam link do krotkiego nagrania na ktorym cos tam slychac jak przelanczam

https://youtu.be/UXol9L6umUw
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 28.10.2016, 10:03
Post #19


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Nie wygląda to dobrze.
A podłącz Tuner do TV poprzez HDMI a TV do amplitunera optycznym.
Stare sposoby mogą okazać się najlepsze. Wyeliminujmy awarie amplitunera prze to.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 28.10.2016, 10:12
Post #20


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Musze poszukac optycznego, gdzies powinien byc.
Wlasnie podlaczylem laptopa i na youtube przy zmianie piosenek to samo icon_sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 29.10.2016, 19:08
Post #21


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


CYTAT(S4Home @ 28.10.2016, 11:03 ) *
Nie wygląda to dobrze.
A podłącz Tuner do TV poprzez HDMI a TV do amplitunera optycznym.
Stare sposoby mogą okazać się najlepsze. Wyeliminujmy awarie amplitunera prze to.



musze cos w opcjach amplitunera zmieniac? bo podlaczylem tuner tv do tv hdmi a amplituner opticalem do tv i nie ma dzwieku na glosnikach
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jacek75
post 29.10.2016, 19:50
Post #22


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Moderator
Postów: 4 000
Dołączył: 7.10.2013
Miejscowość: Łódź
Nr użytkownika: 17 002


Kiedyś był podobny temat na forum, ale skoro tak pyka przy zmianie programów w tv to wina samego TV lub tunera satelitarnego( zależy jak oglądasz) a nie amplitunera( bo on dostaje już taki sygnał i go wzmacniania ) Dobrze że tylko czasami "pyka" przy skakaniu po kanałach.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 30.10.2016, 00:03
Post #23


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


CYTAT(jacek75 @ 29.10.2016, 20:50 ) *
Kiedyś był podobny temat na forum, ale skoro tak pyka przy zmianie programów w tv to wina samego TV lub tunera satelitarnego( zależy jak oglądasz) a nie amplitunera( bo on dostaje już taki sygnał i go wzmacniania ) Dobrze że tylko czasami "pyka" przy skakaniu po kanałach.



raczej to nie wina tv ani tunera skoro na laptopie przy zmianie piosenek na youtube tez tak sie dzieje icon_smile.gif zreszta jutro podopne pod tuner innej firmy i w poniedzialek dla pewnosci u znajomego na innych kablach pod inne kolumny zeby sie upewnic ze amplituner wadliwy. Nie jestem znawca w dziedzinie audio i potrafie sobie wyobrazic ze podczas zmiany programu takie cos sie moze zdazac ale napewno nie powiesz mi ze podczasz ogladania programu jednego tak powinno sie dziac. Chyba nie poto sie wydaje 3.5tys zeby cos strzelalo czasami nawet 4 razy w przeciagu 10min.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 30.10.2016, 18:19
Post #24


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Właśnie to mnie zastanawia. Ale taki problem widzę pierwszy raz w amplitunerze. Pykanie było faktycznie objawem braku współpracy z dekoderem.
Z TV wyjdź optykiem i wepnij do amplitunera. Prawdopodobnie trzeba jedynie zmienić źródło na amplitunerze. Tesli to nie pomoże trzeba wybrać w opcjach TV wyjście audio na optyka.

Jeśli na optyku będzie dobrze trzeba by szukać problemów dalej.
Zastanawia mnie kwestia laptopa jeszcze :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 30.10.2016, 21:34
Post #25


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Wiec sytuacja sie miewa tak. podlaczylem drugi tuner nbox i na poczatek wydawalo mi sie ze alleluja dziala, dzwiek lepszy i nie strzela przy zmianie programow na tunerze. Niestety raz na jakis czas cos tam trzasnie podczas ogladania icon_sad.gif no i ten laptop tak jak mowisz :/
Jeszcze jutro postaram sie podlaczyc przez optical ale watpie zeby sie obeszle bez odsylania amplitunera do polski :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 31.10.2016, 11:21
Post #26


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Zróbmy wszystkie możliwe testy bo z tym spotykam się po raz pierwszy. Czy było tak od początku? Z ciekawości wyminiales może kabel?
Daj znać co po otyku i zmianie kabla.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 31.10.2016, 11:34
Post #27


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Czy chodzi ci o kabel hdmi? Jezeli tak to chyba na 5-6 roznych sprawdzalem. co do opticala to zaraz bede sie bawiel z nim, mozesz objasnic mi jak mam to zmienic w opcjach na amplitunerze zeby szedl dzwiek przez niego?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 31.10.2016, 12:04
Post #28


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


Dobra, udalo mi sie podlaczyc optical. przy zmianie kanalow nie strzela, zobacze czy podczas ogladania cos sie dzieje.

No niestety dalej to samo podczas ogladania, ogladalem program tv przez 10min i ok, jak przeskoczylo na reklamy to juz w ciagu 5min z 5 razy strzelilo :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S4Home
post 31.10.2016, 14:57
Post #29


AUDIOFILSKI KRÓL :)
**************

Grupa: Branża
Postów: 1 792
Dołączył: 9.09.2015
Nr użytkownika: 23 975


Aż nie możliwe. No nic wysyłka amplitunera do polski.
Sprawdzimy go
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raspusoli
post 31.10.2016, 15:03
Post #30


SYMPATYK
**

Grupa: Użytkownicy
Postów: 35
Dołączył: 29.09.2016
Nr użytkownika: 26 874


icon_sad.gif ehhhh ja to zawsze mam pecha :/

nic, mozecie mi przeslac informacje do wysylki na maila, k.mazanka@googlemail.com

jutro jeszcze tak dla pewnosci podepne u znajomego pod jego kolumny i zobacze jak sie zachowuje ale raczej nic to nie da :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
 



Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 5.12.2016, 19:36
Audio - grudzień 2016

Strefa Magazynu

Audio 12/2016

Rynek audio zmienia się szybko i podąża w różnych kierunkach. Zmiany te czasami zaskakują nawet ekspertów i najbardziej doświadczone firmy, dlatego nie chcąc zostać w tyle, coraz częściej reagują one jak najszybciej.

Odbierz prezent

Zamów prenumeratę miesięcznika
Audio, a otrzymasz wybraną
przez siebie płytę z naszej kolekcji!