-
Ostatnie posty
-
Łooo kurfa, mocny z Ciebie zawodnik. A Bowers jak wypadł ? Czego brakowało/czego za dużo ?
-
No i stało się ! Zaczynamy ! Na początek stan wizualny - jak dla mnie mocne 9/10 ! Front niemal idealny a to w sumie najważniejsze. Nie ma rys na froncie a pokrętła nie mają widocznych uszkodzeń - zatem bajka ! Jak na czarną 07 to wizualnie oceniam ją jako najlepszą z 7 egzemplarzy z jakimi miałem do czynienia ... Teraz weryfikacja pod kątem stanu technicznego. Wizualnie nie widać śladów ingerencji - z pierwszej oceny - stan oryginalny , zobaczymy w miarę dalszych prac ... Weryfikacja wizualna oryginalności modułów - pozytywna ! Stan elektroniki z każdą chwilą robi na mnie coraz większe wrażenie ... Wygląda to naprawdę bardzo dobrze ! Wzmacniacz bez modułów idzie póki co w odstawkę a my zajmujemy się dalej modułami - przed nami weryfikacja stanu płytek modułów oraz oryginalności tranzystorów mocy ...
-
Przez nietoperz420 · Napisano
Cześć i czołem ! po małej tutaj przerwie napisze co sie wydarzyło moze nie wiele ale cos jednak parę odsłuchów za mną ,na początek wymieniłem mojego spl-150 na rel t9x trochę żałuje że sprzedałem tego spl bo do kina był naprawde fenomenalny pewnie kiedys znów kupie ale juz tą nowa werjse , co do t9x no w muzyce super ale jakos brakuje mi chyba drugiej sztuki , albo pułapek basowych bo gdzieś nie do końca mi siedzi jak on gra co do odsłuchów to doszło pare kolumn a mianowicie Perlisten R7t -nudne, bez kopa bez energii to samo co z wilsonami pierwsza piosenka i odrazu kolumny do zmiany Piega Coax 711 - trochę lepiej ale tak samo szału nie było ,plus do tego jak puściłem cos z mocniejszym basem to głośnik w środku tej kolumny (zamknieta kolumna ) strasznie trzeszczał Scansonic HD Q10 - znow troszke lepiej niż wyżej ale dalej brak kopa werwy do grania za nudne dalej Monitor audio Platinium 300 G2 - wszystko fajnie bas sie pojawił jakosciowo bardzo fajny , ale za wolny rozlewa sie jest za wolny do tego czego szukam Focal sopra 2 - i tutaj kurde było fajnie chciało to grac z kopem szybko ale troche brakowało tego "mięcha" tu bym sie pokusił do tego ten mój rel t9x dołożyć drugi i było juz super chciałem też przesłuchać jakies sonus z wyższej półki ale za każdym razem słyszałem że to nie są kolumny dla mnie Juz na tyle zdesperowany szukaniem gato po świecie w poprawionej wersji , że zadzwoniłem do producenta do danii i powiedzieli ze maja jakąś parę po wystawową i dadzą mi w przyszłym tygodniu znać co i jak , jeśli bedzię dobra i sprawna zamawiam te gato cena do jakości no niestety jak dla mnie wciąż wygrywa . Przesłuchane kolumny (17 par ) Klipsch Rp-8000mk2 Klipsch Rp-600mk2 Klipsch R-800 Klipsch RF7 Sonus Faber Sonetto V Sonus Faber Lumina III Audiovector QR 3 Gato Audio FM-50 Mk2 - Top1 Audiophase CELLO Bowers & Wilkins 804d4 Bowers & Wilkins 803d4 - Top 2 Wilson Audio WATT/Puppy Focal sopra 2 - Top 3 Monitor audio Platinium 300 G2 Scansonic HD Q10 Piega Coax 711 Perlisten R7t
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy