Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Nie wiem skąd taki wniosek. Bohaterem miał być model 805,ale kolega @kaczadupa wybrał sobie model niższy,do czego miał prawo ,bo sam się fatygował z załatwieniem odsłuchu. Nawet i lepiej,bo 805 kilka osób kątem słyszało,a mniejszego brata nikt. Teraz wiemy ,że jest dobrze wykonany i pozbawiony technicznych wad niektórych konkurentów/ przynajmniej egzemplarz testowy/, i jak gra na tle wymienionych rywali. A czy ktoś będzie skłonny tyle wydać na ten konkretny towar, to jak zawsze indywidualna decyzja. Nigdzie nie ma mowy o tym , że nastąpiło jakieś nowe otwarcie w świecie wzmacniaczy. @kaczadupa dziękujemy za poświęcony czas i urlop. Gdyby krytycy "ze zdjęć" wykazali choć 1/3 inicjatywy naszego kolegi i chociaż poszli do salonu obejrzeć któregoś klocka , ich pisanina miałaby większy sens. 
    • O! Pomiary zaczęły grać? Te pomiary w Audio są nieco niesprawiedliwe. Są robione dla trybu sygnału analogowego, a raczej nikt nie kupuje wzmacniacza sieciowego z wejściami cyfrowymi, żeby grać na nim z analogu. Dostarczenie do tego JBL-a sygnału cyfrowego eliminuje konwersję A/C, co zapewne poprawia parametry.  
    • Zdenerwowałem się i chciałem zrobić dobrze Koledze @Prawie Audiofil. Są uproszczenia i Elex ma swój wyraźny charakter brzmienia (bliskość) ale jak ktoś  tak lubi to nie dostanie tego efektu tak dużej bliskości z żadnego Hegla ani z Unitry WSH 605. Trochę ciepła i bliskość Regi pomoże też suchym realizacjom. 
    • Chyba jednak nad 356 byłby lepszy ....
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...