-
Ostatnie posty
-
Cześć! Po kilku latach spędzonych wyłącznie na słuchaniu muzyki na słuchawkach i salonowym soundbarze, zdecydowałem się zainwestować w cos poważniejszego. Po tym, jak syn opuścił dom rodzinny zwolnił się jego pokój, który planuję zaaranżować na swoje biuro + miejsce do słuchania muzyki. Niestety, ów pokój nie jest największych wymiarów - najdłuższa ściana ma około 3 m (ta z oknem), krótsza 2,5 m (ta z biurkiem) + maluśki przedsionek. Wrzucam zdjęcia jak planuję to ograć. I teraz mam kilka pytań do bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek: 1. Czy w takim pokoju uda się uzyskać fajne granie? Słucham jazzu, elektroniki, trochę rapu i popu. 2. Jaki sprzęt dobrać? Chodzi o wzmacniacz + głośniki, bo na szafeczce pod oknem planuję umieścić gramofon (udało mi się wyrwać w bardzo dobrej cenie Technicsa Q3). 3. Rozumiem, że na standach obok biurka warto umieścić kolumny? A może lepiej blat na całą szerokość i na nim głośniki? Myślałem o Kef LSX II, ale też o czymś zbudowanym w oparciu o WiiM Amp lub innym malutkim wzmacniaczu. Co byście polecali? Czy jednak głupim pomysłem stereo do takiego metrażu i zostać przy słuchawkach (aktualnie korzystam z Bowers&Wilkins PX8). Z góry dziękuję za pomoc! PS Mogą być używki
-
W każdy wakacyjny wtorek o 20;00 TVP Kultura przedstawia teatr klasyki komedii : 17.06 "Zemsta sieroty", reż. Jerzy Gruza 24.06 "Nie igra się z miłością", reż. Olga Lipińska 29.06 "Spadkobiercy", reż. Ireneusz Engler 01.07 "Złoty sznur", reż. Wanda Laskowska 08.07 "Nie ma takiego problemu", reż. Izabella Cywińska 15.07 "Rozwód", reż. Jerzy Gruza 22.07 "Czy to jest miłość?", reż. Irma Czaykowska 29.07 "Czarna komedia", reż. Barbara Borys-Damięcka 05.08 "Męczeństwo Piotra Ohey'a", reż. Erwin Axer 12.08 "Szewska pasja Filipa Hotza", reż. Serge Nicoloff 19.08 "Przygoda Pana Trapsa", reż. Konrad Swinarski 26.08 "Igraszki z diabłem", reż. Tadeusz Lis
-
Manowska: – Z tych "giertychówek", które wpłynęły do SN, bardzo duża liczba – parę tysięcy protestów – ma PESEL-e posła Giertycha, bo ludzie nie potrafili nawet wpisać swojego PESEL-u – dodała i wspomniała, że "protesty, które mają tego typu wady, będą pozostawione bez rozpoznania". Tyle tylko że tam nie ma podanego peselu, czyli Manowska kłamie.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy