Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Szczegóły, wibracje, faktury, brak kompresji, wyraźniejsze  - bardziej czytelne rozstawienie instrumentów, bardziej słyszymy pogłosy, wokal może być bliżej ale jak jest tak nagrany a nie, że wzmak gra bardzo mocno środkiem (Naimy/Regi) i zawsze jesteśmy bardzo blisko muzyki. Konstruktorzy wzmaków mają swoje wizje dobrego czy fajnego brzmienia. 
    • Mi to przypomina moje testy. Było ileś tych wzmacniaczy. Różniły się między sobą jeden cieplejszy, inny chłodniejszy, kolejny więcej w basie a następny bardziej w średnicy. Kiedy jednak wjechał Quadral A8 to nagle się okazało, ze w tej muzyce jest zdecydowanie więcej szczegółów. Niektóre wzmacniacze w jakichś tam aspektach zbliżały się do niego, ale żaden według mnie nie przeskoczył go w żadnym. On natomiast miał te wszystkie aspekty wyniesione na ten poziom. Do jego szczegółowości i niuansowania dźwięku żaden się nie zbliżył.  I tu sobie wyobrażam, że ta Unitra może iść właśnie w tego typu kierunku.  Oczywiście, nie jest to idealne rozwiązanie dla każdego. Rega dla @kaczadupa pasuje bardziej do rocka itp. U mnie tak było z Synthesis Roma czy Atollem SDA200. Do cięższych brzmień Unico Due. Ale gdy przychodzi do klasyki czy symfoniki, to mogą się schować. Kwestia priorytetów i tego czego słuchacz słucha. Jeśli to słabe realizacje są i mają sprawiać przyjemność, to Quadrale (i pewnie Unitra) nie będą dobrymi kompanami, bo beznamiętnie pokazują słabe realizacje. Ja lubię słyszeć te niuansiki i chociaż oznaczało to, że wiele płyt które kiedyś robiły na mnie świetne wrażenie dzisiaj rozczarowują, to jednak zdecydowałem się na Quadrala. 
    • I to by było na tyle 💪 
    • Wśród psów daje się zaobserwować pewną prawidłowość.  Im mniejszy psiak, tym na ogół głośniejszy, i co  częste bywają bardziej agresywne wobec innych psów. Wielkie psy (nie bojowe) patrzą na świat z dużą dozą spokoju, nie są skore do szczekania, nie muszą nikomu niczego udowadniać. To nasza mała melomanka, niestety od końca czerwca już za tęczowym mostem... Lubiła słuchać muzyki, siadała na kolanach i wpatrywała się między kolumny.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...