-
Ostatnie posty
-
Mam okazję kupić podobno jeden właściciel od nowości tego pionieera 832 za 700ziko ma ten mikrofon do kalibracji itp Myślę że jest konkurentem do tamtej yamahy
-
Zgadzam się z diagnozą i oceną. Do likwidacji konta na Tidalu i pozostania tylko przy Spotify potrzebowałbym jednak aby Roon zaczął współpracę ze Spotify, jest to wciąż jedyna platforma pomijana przez Roona, więc nadal obserwuję to z obojętnym uśmiechem 😏...
-
Przez Mateusz Jaromin · Napisano
DNP-2000NE to bardzo przeciętny DAC. To jest przyzwoity streamer z HDMI, optykami, coaxami, Airplay, Tidal itd. Lecz jako DAC to jest nic specjalnego. Zbudowany jest dokładnie na tych samych kościach co DAC w PMA-3000NE, tj. 384 kHz/32 bit (ES9018K2M) x4. Tymczasem brzmienie dobrego CD, mimo że na starej kości PCM1795, jest inne. Głębsze, lepsze, szersze, barwniejsze. Z całą pewnością wyższej jakości niż z DNP-2000NE, bo rolą DNP jest streaming/funkcje sieciowe, a nie sam DAC i jego jakość. -
Od jakiegoś czasu, praktycznie w 100% źródłem jest DNP-2000NE - pliki FLAC naprzemiennie z USB i Tidal. DCD-900NE stoi praktycznie na "ozdobę"
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy