-
Ostatnie posty
-
I co gra Ci to przy takim ustawieniu? Bo tez myslalem o dolozeniu scianki, ale audio na niej kompletnie nie widze. Sam tv tak.
-
Jeśli chodzi o pianki to klasyczny problem - zjadały więcej góry niż reszty. Wiedziałem o tym jak je zamawiałem (są wykresy na stronie MA) i dlatego planowałem je jako uzupełnienie innych ustrojów, które na papierze mają odmienny charakter. Jednak w tym konkretnym położeniu na ścianie wpływ pianek na soprany był zwyczajnie zbyt duży, większy niż się spodziewałem. Były to 2 sztuki PM-8KL 60X60. Zresztą bardzo ładnie wykonane, aż przyjemnie dotknąć i popatrzeć. @lpomis, @Mikelas76, @DiBatonio: odpowiadając na wcześniejsze pytania - niestety nie mogę się wypowiedzieć na temat skuteczności Myronów E na moim suficie. Przykleiłem je w okresie, gdy miałem b. silne zakłócenia z sieci elektrycznej po zainstalowaniu fotowoltaiki w bloku. Wszystko brzmiało wtedy beznadziejnie i Myrony tego nie zmieniły. (Ale to osobny temat, jak już mówiłem Jackowi i Mariuszowi: pomógł na to z grubsza dopiero kondycjoner z trafem separującym.) Ogólnie mój pokój i problemy z dźwiękiem to tak specyficzna sprawa, że nie można na tej podstawie wyciągać żadnych konkretnych wniosków.
-
Zgoda Krafcie,u nas to król, a sąsiedzi pewnie go nazywają inaczej i nic nam do tego. Podobnie nie wtrącam się w to , że na Ukrainie szef ludobójców Bandera to bohater narodowy,a jego siepacze to żołnierze. Ale u nas to nie tylko nie wypada,to nawet nie zgadza się z definicją,bo czystka etniczna to nie wojna. Celem Chrobrego było poszerzenie terytorium,i zagrabienie dóbr,a nie wybicie do nogi wszystkich sąsiadów. Co oczywiście nie czyni ofiar miecza i gwałtów ofiarami mniejszej wagi
-
Przez kubatomson · Napisano
W najbliższym czasie nie planuję remontu, ale w planach jest postawienie regału z książkami i płytami na tej ścianie co w projekcie jest biurko, co może wspomóc akustykę pomieszczenia. Generalnie i tak jestem już zadowolony i przeskok z poprzedniego sprzętu jest słyszalny, ale może jakieś niuanse możnaby jeszcze wprowadzić, żeby coś poprawić. W zakładanym budżecie się zmieściłem. Teraz myślę tylko jakichś dodatkach jak kable czy pilot (ewentualnie jakiś streamer, żeby poprawić wrażenia przy słuchaniu muzyki z tidala). Ps. Tak to obecnie wygląda jak na zdjęciu.
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy