Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Kilka wniosków z wczorajszych odsłuchów: z Vincentem 237MKII zagrały: audiovector qr5 - bardzo jasna kolumna, odniosłem wrażenie, że dużo mniej przyjemna niż moje klipsche - zresztą nie tylko ja - towarzyszyło mi dwóch kumpli. Zmęczenie dłuższym odsłuchem gwarantowane. Pylon Diamond 30MKII - straszna zamuła, rozlazły bas. Nie wiem może z innym wzmacniaczem by to zagrało, ale z moim efekt na pewno nie jest wart dopłaty. Pylon Jasper 25 - tu już było o niebo lepiej, bardzo fajna scena. A potem wjechał Pylon Jade 30 i pozamiatał wszystkie poprzednie pod dywan. Absolutnie niezwykłe muzykalne granie. Zupełnym przypadkiem naszym utworem referencyjnym (jednym z kilku) stał się kawałek "dziewczyna z tatuażem" Darii ze Śląska. Nie widziałem dziewczyny na oczy, ale jak miałem zamknięte dałbym się zabić, że stoi i śpiewa obok. Fantastyczne granie bez żadnego wysiłku - nie wiem czy cokolwiek w tej cenie będzie w stanie dorównać tej kolumnie. Jedyne kolumny przy których jest ten efekt WOW.  W drugim zestawie grał AudioLab6000A. Tu był cel na mniejsze paczki. Przesiadka z Heco Aurora 700.: Pylona Diamond 25 - efekt podobny do odsłuchu z Vincentem. MA Silver 200 - tu dużo lepiej, dość detaliczne ale przyjemne dla ucha, jak na takie małe kolumny niezła scena. Wada bardzo mało basu.  Cabasse Java MC40 - i tu zaskoczenie bardzo przyjemnie grająca kolumna, fajny bas, dobra scena. Bass reflex do dołu na pewno pomaga i ich ustawieniu gdy nie ma miejsca. Kwestia dyskusyjna to jej wygląd, ale jak wiadomo rzecz gustu. Moim zdaniem w tej półce cenowej (ok. 10k) zagrała najlepiej i to wzmakiem 2x50 na kanał.  Fyne Audio F501 SP -  świetnie grająca kolumna, moim zdaniem naprawdę dobry, kontrolowany przyjemny bas, świetna stereofonia - i to wszystko z w sumie nie za dużej kolumny. No a poza tym są naprawdę ładne. Cieszą nie tylko ucho ale i oko. Ale potem wjechał Jade 20... i cóż powiedzieć.. efekt ten sam... reszta raczej nie ma podjazdu. Nawet z Audiolabem, który nie jest królem mocy zagrały po prostu znakomicie... ja nie wiem skąd w nich tyle sceny.  Teraz czas na przemyślenia. Chyba, że macie jakieś wskazówki co pobije dźwiękowo Pylon Jade i spowoduję ciary?:)      
    • A np. Harman Kardon HKTS200 i 2 satelitki TS60? Znalazłem dzisiaj taki zestaw na olx. 
    • Tak, szkoda Julee Cruise ☹️  Tym bardziej, że od tego się nie umiera - totalny brak profesjonalnej pomocy.  No, ale cóż, życie. 
    • A wraz z nimi "nowa akustyka" 😁
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...