Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Właśnie szukam jazzu  Zamówiłam odtwarzacz CD i żałuję że nie wzięłam SACD
    • A kolega nie wie, ze gaz w Unii juz sie robi BE? Tam gdzie nie ma gazu sieciowego, miasto juz teraz pakuje ludziom ogrzewanie elektryczne bez jakichkolwiek dyskusji. W zeszlym tygodniu starsze malzenstwo w mieszkaniu 60m2 dostalo w gratisie 4 grzejniki elektryczne, w zamian za 3 piece kaflowe, z ktorego jeden byl uszkodzony. Nie bylo opcji przestawienia pieca kaflowego.  podstawa prawna: https://www.poznan.pl/mim/main/uchwala-antysmogowa,p,64238,64248,64249.html#:~:text=Do końca 2027 roku - należy wymienić,klasy 5%2C których eksploatacja rozpoczęła się przed Kolejny jest gaz.  2028 rok: Zakaz montażu nowych pieców gazowych w budynkach będących własnością państwa lub samorządów.  2030 rok: Zakaz montażu nowych pieców gazowych w budynkach prywatnych.  2040 rok: Planowane całkowite wycofanie ogrzewania paliwami kopalnymi, w tym gazem, w UE.  Kto ma szczęście jak kolega Jacek powyzej, bedzie korzystal z ciepla systemowego i CWU z rożnego rodzaju elektrociepłowni. Po 2040 bedzie mial kuchenke elektryczna lub inna mikrofale, bo gazu juz nie bedzie. Czy to sie podoba czy nie,takie sa plany Unii Europejskiej. A co na to najwięksi truciciele tej planety? USA, Brazylia, Chiny, Indie i Rosja mają to głęboko w D....  np. Nottingham, Ketterig, Londyn, Luton, Brighton. przynajmniej ja tam mieszkalem. Zreszta spojrz kto jest burmistrzem w Brighton i dlaczego...
    • Jeszcze tylko dodam, że szczerze odradzam jeden tylko sklep tj CDs Vinyl Japan Store. Kupuję regularnie co miesiąc w Japonii ale z tego sklepu skorzystałem raz i chyba utopiłem sporo kasy. Skusili dość rzadkim repertuarem. Zero kontaktu, zero odpowiedzi na maile, nie ma się dokąd dodzwonić, zamówienie po prostu wisi z info: opłacone,  niezrealizowane. Nie wiadomo czy czekają na coś,  zapomnieli, olali. Minęły 2 miesiące więc chyba po ptakach... Czytałem negatywne opinie w necie ale juz po fakcie...🫤. Także tyle.... Natomiast bardzo polecam sklep Fan, mają tam ciekawą praktykę  - składasz zamówienie i dopiero jak skompletują ( co czasem trwa kilka tygodni, bo plyty rzadkie i jadąz roznych krain) przysyłają info z prośbą o zapłatę.  Wysyłka idzie w 1 dzień także wtedy to juz express.  Uwaga też taka, że niektóre sklepy nie zawierają umowy sprzedaży tylko umowę o usługę znalezienia ściągnięcia i dostarczenia plyty na ind zamówienie.  Różnica polega na tym, że nie można w ciągu 14 dni zrezygnować z zakupu. Ale to uczciwa praktyka, bo ktoś po prostu na swój rachunek kupuje dla nas płytę i ją ściąga do PL. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...