Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Dramat i słabizna, nawet nie potrafił poradzić sobie z pylonami z serii diamond.
    • @misiekx, miałeś ATC. Ja też je miałem. Wielu innych forumowiczów słuchało scm7. Nikt (poza mną 😜) nie padł krzyżem, nikt nie rozpływał się w zachwytach nad "namacalnoscią wokali" i "wspaniałym basem". A tu, z każdej recenzji, ktoś kto nie słuchał tych paczek, dowiaduje się, że kupiwszy te mini monitory, dostaniemy Świętego Graala, który zagra wszystko, od metalu po Edzię Górniak. Dla mnie to jest jakaś bzdura. A jak czytam kwiatki takie jak ostatni wpis Szanownej Kaczejdupy to uśmiech nie znika mi z twarzy. I rozumiem, że można zachwycać się ATC, bo grają równo i nie stwarzają problemu z ustawieniem ale pisanie o "jakości i szybkości dołu, które są nie do przeskoczenia w małym pokoju" to już fantazja wyższych lotów. O jakiej jakości, szybkości i uderzeniu  mówimy z monitora, który schodzi do 60 Hz. O jakich namacalnych wokalach pisze autor, jeśli z tego (i tak generalnie z większości mini monitorów) uzyskujemy źródła pozorne wielkości pokrętła głośności w moim marantzu.  I żeby nie było: przez długi czas też zachwycałem się tymi monitorami. Bo jak już wyżej wspomniałem grają równo, nie faworyzują jakoś wybitnie żadnego z pasm, nie stwarzają problemów z basem! - a to w małych pokojach jest duży plus. I tyle. Tak poza tym są to normalne budżetowe monitory, które jednemu spodobają się bardziej, innemu mniej a innym w ogóle.  Pozdrawiam większość Forumowiczów i życzę pięknej, słonecznej niedzieli. 
    • ATC mają to co oczekujesz, nie lepiej zostawić je w spokoju i okrywać nowe albumy.
    • Mam w tej chwili tylko stereo, kino to planowany kolejny zakup po subwooferach, ale muszę dać trochę "odetchnąć" portfelowi 🙂 oraz małżonce.  Jak już będzie kino, to zdecyduję się pewnie na jakiś manualny przełącznik. Tak "Butler" napisał że powinno to zadziałać, ale później już były takie opisy że nie za bardzo zrozumiałem, czy dotyczy to mnie, czy to inny problem.  O tej drugiej wersji, czyli dwa rca do jednego suba nikt nic nie wspominał
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...