Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Co prawda, mam inną, ale ponieważ i na tej gra Christian McBride, to niech sobie leci.  Fajny ten Qobuz 👍 
    • Sztukateria, do tego podsufitka w podobnym stylu plus "specyficzne okno" wystające poza budynek - na bank pomieszczenie w UK Ps: u nas większość ma takie wzornictwo na "kwadracie" - dla mnie to już nic specjalnego 😜
    • Ale z POKOJU AUDIO wielkości przysłowiowego schowka na szczotki, to już nie? 🤔 Chcesz się pośmiać, to może zacznij od siebie: podaj wymiary swojego 'pomięszczenia służbowego', odległości głośników od ścian, od siebie, od słuchacza - jak na rysunku.  Mówisz i masz - nie wiem co Ci się nie podoba w tej tapecie, kwiatki i motylki? 😁 A białe róże, to dla Ciebie symbol nienawiści? Twój wpis o 'zaśmierdłych dziadkach', to wg Ciebie był żart? Nie, to był wyjątkowo chamski wpis. Jeżeli o mnie chodzi, to nie trafiłeś 😉  "Do małych pokoi sugerowałbym duże kolumny. Do dużych – monitory podstawkowe. To może się wydawać zaskakujące, ale proszę zauważyć, że małe głośniki wymagają zazwyczaj dostarczenia wysokiej mocy. Tylko wtedy grają pełnym potencjałem. Słuchane cicho, ze wzmacniaczem o niewielkiej mocy, brzmią mało dynamicznie i brakuje im basu. Kiedy jednak odkręcimy potencjometr, ożywają i dostarczają dźwięk, na który czekaliśmy. Kolumny podłogowe zachowują się inaczej. Zazwyczaj są wyposażone w głośniki niskotonowe o dużej średnicy, które nawet przy stosunkowo niewielkim poziomie wysterowania zapewniają odpowiednie nasycenie i zejście basu. Można słuchać cicho i uzyskać pełnozakresowy dźwięk. Z małymi monitorami zwykle się to nie udaje. Dopiero w ogromnych pomieszczeniach potrzebujemy zarówno dużych kolumn, jak i mocnych wzmacniaczy." -- Koji Okazaki (Yamaha)
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...