-
Ostatnie posty
-
Przez il Dottore · Napisano
No tak - kupowanie zasilacza za 200€ do lepszych MP3 ze Spotifaja to chyba jednak kwiatek do kożucha. Inna sprawa, że gdy miałem Spotify to nie czułem, że te pliki są niskiej jakości. W samochodzie czy nawet na dobrych słuchawkach z telefonu (bo tylko tak używałem Spotify) grało to bardzo fajnie. No ale ktoś wyczuł, że studiowanie przez 10 lat to trochę przegięcie (miałem darmowe Spotify dla studentów ) i mnie zablokowali. Za MP3 płacić nikomu nie zamierzam. Tym bardziej że opcja Tidala dla studenta to jest 4€/mc a tak się składa, że syn studiuje. -
Dokładnie tak! Jakbyś opisywał moje. Więc do muzyki się nie nadają bo wychodzi masywna buła i zero precyzji. Do czego zatem są dobre te Kossy? Ano - do filmów! Każdy film na nich słychać jak epickie dzieło! -
Mam 1More na kabelku - 3 i 4 przetworniki. Te na 3 przetworniki (triple driver) lepsze, bo lepiej się noszą. Te na 4: za ciężkie, mało wygodne. Jedne i drugie grają naprawdę OK. Opakowanie po prostu superluksusowe. Moim zdaniem triple driver warte polecenia bo nie grają gorzej od quad driver a cena niższa. Ale to na kabelku i bez ANC. -
Ale na kablu czy bez? Problem wcale nie jest śmieszny. Ja rozumiem, że słuchawki nie do muzyki Hi-Res, tylko do audiobooków (zwykle to MP3, nawet 64, jeśli 320 to już wypas), ale to wcale nie znaczy, że przez to wymagania mogą być obniżone. Ludzki głos musi być odtwarzany naturalnie, czyli słuchawki muszą być dobre na średnicy. Zatem JBL odpadają. Wielu brytyjskich producentów kolumn głośnikowych testuje swoje głośniki właśnie na nagraniach ludzkiego głosu, nie tylko na muzyce. No to na kablu czy bez?
-
-
-
Ostatnio poruszane tematy