Skocz do zawartości

• Ostatnie posty

• Nie ściemniając (jak to zaćmienie 😉) fotki robił mój kolega, nie mam zielonego pojęcia czym. 
    • Cześć 🙂 Niestety pokój i warunki są bardzo niesprzyjające pod kątem możliwości audio.  Rozważyłbym niewielkie konstrukcje z rynku pro, one nieźle się sprawdzają w takich warunkach. Z opcji z rynku konsumenckiego sprawdziłbym na pewno KEF LSX II LT 🙂 
    • Mi by pasował. Mam wbudowany w sufit 140" ekran, całkowicie się chowa, tylko szczelina jest widoczna z której się opuszcza. Po opuszczeniu zasłania okno. Do tego projektor, a tak to mógłbym się go pozbyć. Mniej gratów.  Ze 2 razy w miesiącu jakiś film lub mecz jednak się obejrzy.
    • Dobranie odpowiednich parametrów wzmacniacza i kolumn jest bardzo istotne przed odsłuchem. Kolumny mają bardzo istotny parametr, jak skuteczność/czułość głośników. Jeżeli np. wepniesz słabsze wzmocnienie do kolumny, głośniki nie zagrają pełnią swoich możliwości. Nie będą odpowiednio "napędzone" a co za tym idzie, akustycznie będą grały jakby były "przykryte kocem" . Tak to pokrótce wygląda. Musisz wiedzieć na czym Ci najbardziej zależy, jakiego dźwięku się spodziewasz, jakiego oczekujesz ? Czy ciepłego, otulającego, czy bardziej analitycznego i szczegółowego ? To, jakiej muzyki słuchasz najczęściej, też ma duuuuże znaczenie.  Odwiedź nasz Salon w Katowicach lub w Warszawie, przedstawimy Ci różnicę i dobierzemy sprzęt do Twojego budżetu i Twoich oczekiwań. Posłuchasz, ocenisz i docenisz:)  Jakość ma znaczenie...  Zapraszamy serdecznie ! 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...