Skocz do zawartości

Nowy75

Uczestnik
  • Zawartość

    1 244
  • Dołączył

  • Ostatnio

Informacje osobiste

  • Lokalizacja
    Mazury

Ostatnio na profilu byli

4 828 wyświetleń profilu
  1. @Wing0 wstępnie stawiam na Jurę,ciekawi mnie tylko to auto czyszczenie ,czy w rzeczywistości jest skuteczne.
  2. Dziś wymiksowałem się z rodzinnego obiadku bolącym gardłem/ trza było nie grzać wczoraj na rozbiegane ciało ekstra zimnego pszeniczniaka z balkonu😁/. A tymczasem w domu... królik rozebrany się mrozi w zamrażalniku, szponder wołowy na krupnik chodzi na małym gazie, a ja cyk , w fotel ,posłuchać muzyki😁
  3. @PanKlor serdeczne dzięki za wskazówki, wolę ograniczyć pole ,a też czas poszukiwań do minimum. Wiadomo ,jak jest ,jak się wdepnie w nowy temat- w necie wszystko jest świetne,podobnie jak w audio 😁
  4. @AudioTube , Mariusz jestem. Pewnie to proste, lubię czarną i dobrze upaloną. Ogólnie jestem zwolennikiem ręcznej roboty w kuchni,fajnie się robi różne rzeczy maszynowo,gorzej się czyści sprzęty bardziej skomplikowane od garnka,czy noża 😁 Ekspres to oczywiście JEJ pomysł,choć mamy już jakieś kawowe utensylia,ale się uparła i szuka. To już ten etap ,że mogę tylko pomóc wybrać jak najmniejsze zło 😁 @misiekx też mi się wydaje, że aromat jest kluczowy. Ostatnio dostałem od szefa 50 -letnią hiszpańską brandy na 50-kę. W smaku jak dla mnie nic niezwykłego,natomiast aromaty...😁 To już zupełnie inna sprawa,w miarę jak podgrzewa się w kieliszku,zaczyna się dziać! Podobnie mam z whisky, piję głównie dlatego,że ładnie pachnie 😁- mówimy oczywiście o dojrzałych trunkach
  5. Tak samo ja. Tylko w moim wypadku to nie wybór,a brak innej drogi-na widok wykresów @MariuszZ dostaję wysypki, ale z zalewu technicznych opisów często wyrwę jakąś zrozumiałą uwagę lub spostrzeżenie.
  6. @audiowit cierpisz na syndrom starego wyjadacza 😁
  7. Z mocnym akcentem na dyskusję 😁 Czasem odnoszę wrażenie,że wszystko już wiadomo,to w takim razie ,co tu robimy?
  8. Chłopaki! Budżet ,powiedzmy 4000/w uzasadnionym przypadku może się zwiększyć/. Najlepiej kompaktowe rozmiary. Prostota. Żadnych bajerów w stylu sterowania przez aplikację,czy tysiąca rodzajów przyrządzanej kawy. Wystarczy kilka rodzajów i powiedzmy 6 filiżanek pojemności. Ważna prostota serwisu, żeby można było samodzielnie coś tam dłubnąć przy czyszczeniu. Jakoś tak średnio wierzę w automatyzację procesu czyszczenia. Moja pani/ inicjatorka zakupu/ twierdzi,że na kanałach internetowych polecają Jurę,ale tam akurat proces czyszczenia całkowicie zautomatyzowany. Co sądzicie/polecacie?
  9. Pewnie są,wcale tego nie wykluczam,bardzo dobrze, że chcesz testować potencjalne opcje , bo to jedyny sposób,by się przekonać 😁
  10. Kolego,nie ma co podchodzić do sprawy tabelarycznie,bo nie ma tabel, są ogólne zalecenia, które mówią żeby nie przesadzać z wielkością monitorów w małych pomieszczeniach. Skoro ,jak piszesz, 90 procent odsłuchu będzie w bliskim polu/1m/ może warto rozważyć monitory dedykowane do takiej odległości,czyli paczki bliskiego pola.
  11. Najpierw,koledzy,to trzeba doprecyzować o czym jest rozmowa. Czy o pomiarach właśnie,czy o wrażeniach z odsłuchu? Wielu z Was ma spore doświadczenie z żonglowaniem gratami i związane z tym doświadczenia odsłuchowe.A czy ktoś te zmiany gratów obmierzał? I jak to odnieść do wrażeń z odsłuchu ?
  12. Właśnie w tym rzecz, że możemy rozmawiać głównie o poglądach,bo pomierzyć trudno,a poza tym praktyka kolegów pomiarowców wskazuje,że nie zawsze grają.
  13. Ogólnie piramida zgodna z forumowym nauczaniem .Żeby nie pleść nadaremnie trzeba by było odsłuchać swój cały set w innych pomieszczeniach, żeby ocenić wpływ pomieszczeń,potem zmieniać kolumny w swoim pomieszczeniu , żeby ocenić wpływ kolumn,a potem to samo z innymi ellementami toru. Tylko jak to przeliczyć na procenty? Bardzo zgrubny rachunek😁
  14. @Rega te machinacje cenowe to pół bidy, stać cię,kupujesz, a jak nie to nie. Mnie to wkur... te mieszanie z tymi warunkami zakupu,bo zabiera mój czas samo wysłuchiwanie,choć i tak nie korzystam. Polecam fragment "Akwarium" Wiktora Suworowa,gdzie Żyd ,wujaszek Misza, uczy młodego Witię tajników handlu arbuzami 😁
  15. @Wing0 pracowałem 20 lat temu z okrakiem na warszawskiej Starówce. Nie było mnie stać na knajpę Gessler owej , więc chodziłem zjeść do Syryjczyków na kebab. Po tygodniu szef rzucił po moim wejściu,stop załoga, ten pan ma 20 procent zniżki. I tak już zostało. Zdarzyło się też ,że wrócił z urlopu i sam mnie zaprosił na darmochę,a za to z syryjskimi przyprawami, które przywiózł z domu. Podobało mi się w tym najbardziej nie darmocha,czy zniżka,tylko samo podejście do stałego klienta. Bez żadnych machinacji czy urabiania
×
×
  • Utwórz nowe...