M Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Co będzie lepszym wyborem do kolumn o zrównoważonej i neutralnej barwie dźwięku, z tego co wiem dość wymagające? Dokładnie Elac Reference F5. Czytałem, że Arcam sobie lepiej poradzi przy cichym odsłuchu i jest bardziej żywy, natomiast Rotel przekonuje dobrym Dac'kiem i wyśmienitym basem, mógłby ktoś doradzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu ELAC Nie jest kolumną wymagającą. Arcam będzie lepsza opcją gdyż ELAC to kolumna łagodnie brzmiąca a Arcam jest nieco bardziej ekpresyjny od Rotela. Oba wzmacniacze sa fajne i pasują w tej konfoguracji i obecnej cenie obstawiał bym SA20 Arcam ma złego DACa? Jak to poznałeś? Wyśmienitym basem? Sluchałes obu i stąd takie wnioski? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M Napisano 51 minut temu Autor Udostępnij Napisano 51 minut temu (edytowany) 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: ELAC Nie jest kolumną wymagającą. Arcam będzie lepsza opcją gdyż ELAC to kolumna łagodnie brzmiąca a Arcam jest nieco bardziej ekpresyjny od Rotela. Oba wzmacniacze sa fajne i pasują w tej konfoguracji i obecnej cenie obstawiał bym SA20 Arcam ma złego DACa? Jak to poznałeś? Wyśmienitym basem? Sluchałes obu i stąd takie wnioski? Informacje na temat wzmacniaczy były zaczerpnięte od społeczności z różnych źródeł, niestety nie mam szans na odsłuch wzmacniaczy, a mam możliwość kupić jeden i drugi wzmacniacz w podobnej cenie. Nie napisałem nic o złym Dac'u Arcama, jedynie plusy wzmacniaczy które udało mi się przeczytać z różnych źródeł, dziękuję za odpowiedź, zależy mi właśnie żeby skonfrontować te informację i poradzić się w oddzielnym temacie i uzyskać jakieś spostrzeżenia od ludzi z forum. Jeden punkt dla Arcama Chętnie dowiem się o innych propozycjach wzmacniaczy pod względem kolumn Edytowano 32 minuty temu przez M Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 10 minut temu Udostępnij Napisano 10 minut temu 39 minut temu, M napisał: Jeden punkt dla Arcama Najlepiej porównać u siebie, albo zabrać kolumny do sklepu. Miałem Sa20 i A29 i bardzo fajne wzmacniacze, ale jak każdy musi się zgrać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 minutę temu Udostępnij Napisano 1 minutę temu Także stawiam na Arcam, lepiej sprawdzi się w połączeniu z Elac. Spójrz jeszcze na Musical Fidelity M3si (dociążone, pełne brzmienie ze świetnym basem), Audiolab 7000A oraz najnowsza Rega Brio Mk7. Zapraszam na odsłuchy. Jeśli naprawdę chcesz odpowiednio dobrać wzmacniacz pod kolumny, bez odsłuchu nie obędzie się. To Tobie musi się podobać charakter grania systemu, a nie nam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts