Q21 Napisano 6 maja Napisano 6 maja Kolejny odsłuch w Radiu Łódź odbędzie się już w najbliższą niedzielę! Jako partner techniczny mamy ogromną przyjemność zaprosić Was na kolejny wielokanałowy odsłuch. Tym razem posłuchamy legendarnej płyty Pink Floyd at Pompeii – MCMLXXII. Nie można jej nazwać zwykłym albumem koncertowym – to zapis wyjątkowego występu w ruinach starożytnego amfiteatru, pełnego improwizacji, psychodelii i brzmieniowych eksperymentów. Utwory takie jak „Echoes”, „A Saucerful of Secrets” czy „Careful with That Axe, Eugene” pokazują Floydów w szczytowej formie, a odpowiednie warunki odsłuchowe pozwolą w pełni docenić ich wielowymiarowy klimat. Wydarzenie odbędzie się w Debich Studio, gdzie akustyka jest idealna do tego typu sesji. Aby wziąć udział, wystarczy wysłać maila na q21@q21.pl, w tytule wpisując "Odsłuch w Debich Studio" i podając liczbę osób. Sprzęt, który wykorzystamy, to absolutna czołówka. Denon AVC-A1H to flagowy amplituner, który dzięki dekoderom Dolby Atmos czy DTS:X buduje potężną, przestrzenną scenę dźwiękową, podkreślając organiczne brzmienie nagrań. Magnetar UDP-900, referencyjny odtwarzacz Blu-ray, wnosi studyjną jakość i neutralność, oddając każdy detal nagrania. Do tego komplet kolumn Focal Aria Evo X, które łączą mocny, zrównoważony bas z detaliczną średnicą i górą, doskonale oddając wielowarstwowe kompozycje Floydów. Całość uzupełnia subwoofer JL Audio Fathom f113 v2, który zapewnia głęboki, kontrolowany bas, podkreślając monumentalne momenty bez wprowadzania chaosu. Taki zestaw potrafi zaskoczyć i przenieść słuchaczy w sam środek legendarnego koncertu. Do zobaczenia! 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 maja Autor Napisano 7 maja @tomek4446 ostatnio prosiłeś o informację, więc pozwolę sobie oznaczyć Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 maja Napisano 7 maja @Q21 dziękuję za pamięć. Przed chwilą zgodnie z instrukcją wysłałem maila. Zgłaszam swoją gotowość do uczestnictwa w tak zacnym wydarzeniu. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Niedziela o 19:30 Napisano Niedziela o 19:30 (edytowany) Na wstępie jeszcze raz dziękuję @Q21 za zaproszenie na jak się okazało fantastyczny wieczór z muzyką. A teraz dla nieobecnych , krótki opis wrażeń na gorąco. Koncerty w formacie wielokanałowym to nie moja bajka , a taka była prezentacja płyty Pink Floyd , koncertu z Pompei. Ale czy poszedłbym ponownie ? Tak. Dlaczego ? Bo każde doświadczenie czegoś uczy. Organizacja imprezy na najwyższym poziomie , duży plus dla Salonu za nienachalne , sympatyczne przedstawienie oferty i przytachanych klamotów. To rzadko się zdarza , i jest wyjątkiem przy królującej agresywnej reklamie. Panel z Panem Marcinem Borsem był super. Duża wiedza tego świetnego realizatora dźwięku robiła wrażenie. A najbardziej cieszyłem się , gdy potwierdził to co od dawna mówię. Starych płyt nie powinno się zmieniać , przerabiać , unowocześniać , tuszować niedoskonałości. Zabija się klimat epoki . A w każdym razie , nie każdy może to robić. A teraz dźwięk. Focale Aria Evo X z Denonem AVC-A1H dawały radę , a Sala odsłuchowa nie mała , bagatela 220 m2 i 7 metrów wysokości. Nic nie przeszkadzało , wysokie idealne , czytelne , nie kłujące. Efekty dobrze wyeksponowane , przestrzeń , powietrze , wszystko idealnie oddane. Bas. Bas to była dla mnie zagadka i kolejne doświadczenie. Grał JL Audio Fathom f113 v2. Słuchając tego suba nabrałem pokory i już nie zamierzam tak jednoznacznie wypowiadać się o sprzęcie ,na podstawie przesłuchanego jednego , czy dwóch utworów. Dźwięk tego suba pokazał mi , jak istotna jest realizacja nagrania i zamierzenia wykonawców. i to , że one nie muszą się pokrywać z dźwiękiem ,który nam się podoba. Utwór drugi z płyty , bas który delikatnie mówiąc mnie przeszkadzał , , utwór trzeci .....bajka od samego początku do końca. i teraz , w zależności na jaki utwór bym trafił np. na AVS tak oceniłbym JL Audio Fathom f113 v2. Daje do myślenia ? I na koniec , Debich Studio uważane jest za Studio z najlepszą w kraju akustyką. My tu na Forum kombinujemy z jakimiś fikuśnymi panelami akustycznymi , a okazuje cię , że wystarczy obić boazerią ........ Edytowano Niedziela o 19:35 przez tomek4446 2 1 Odpisz, cytując
Recommended Posts