Zmiiju Napisano 7 maja Napisano 7 maja Witam mam Wzmacniacz Fenton AV550BT i czterry głośniki pasywne dwa z przodu dwa z tyłu, głosniki tylne są podłączone do wejść sprężynowych sr i sl i pykają dwa przednie grają normalnie, laptop nie obsługuje dźwieku 5.1 więc podłączyłem go do takiej oto karty dźwiękowej https://www.amazon.pl/dp/B07DGR9M6M?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title z karty wychodzą dwa kable jack na 2 rca jeden z fornt out do wejść CD we wzmacniaczu a rear out do wejść DVD mimo pobrania sterowników karty dźwiękowej i ustawienia głośników na tryb 5.1 dalej grają tylko 2 przednie, nibty wzmaczniacz obsługuje 5.1 ale może wzmacniacz w trybue aux nie łączy sygnałów cd i dvd, nie wiem co z tym fantem zrobić czy coś dokupić, a może nie dostrzegam czegoś prostego, z góry dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując
Butler Napisano 7 maja Napisano 7 maja W Fentonie nie masz wejścia na dźwięk wielokanałowy. Masz wyłącznie stereofoniczne wejście dla CD oraz drugie także stereofoniczne DVD. Nie połączysz ich w jeden system 4,0. Dziwny to sprzęt z 5.1 bez pełnego wejścia analogowego oraz braku obecności kodeków Dolby/DTS Musiałbyś mieć wzmacniacz z takim jak poniżej kompletem wejść 5.1 input 1 Odpisz, cytując
tomek72 Napisano 7 maja Napisano 7 maja ten wzmacniacz wogóle nie ma wejścia 5.1, może wzmacnia 5 kanałów, ale raczej w oparciu o sygnał stereo emuluje coś do centralnego czy głośników surround, nie ma również żadnych dekoderów Dolby Digital, głośność kanałów surround regulujesz potencjometrem surround i tyle, przynajmniej tak pisze w kilkustronicowej niedbałej instrukcji. Moim zdaniem kina z tego nie będzie Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 7 maja Napisano 7 maja Jak jeszcze możesz to pozbądź sie tego wzmacniacza jak najszybciej. Nie ma to nic wspólnego z dźwiękiem przestrzennym - brak wejść liniowych, cyfrowych to całe niby 5.1 to pic na wodę. Okres jaki masz budzet i co chcesz osiągnąć to moze cos sie wymysli. Jeżeli dalej chcesz korzystać z tej karty dźwiękowej i glosnikow które masz to uzywany amplituner z wejściem optycznym powinien załatwić temat. Moze tez być z HDMI ale tutaj im starszy sprzęt tym większe problemy z kompatybilnością z ekranem mogą sie pojawić. Odpisz, cytując
Zmiiju Napisano 7 maja Autor Napisano 7 maja już zwróciłem ten wzmacniacz nie sądziłem że to taki syf, ale coż dopiero zaczynam zabawe z kinem domowym, mam opcje załawić od znajomego Amplituner 5.1 firmy pioneer więc tak zrobie. 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 10 maja Napisano 10 maja jaki model ? Za darmo? To uczciwa cena Odpisz, cytując
Recommended Posts