Chris7 Napisano 5 godzin temu Udostępnij Napisano 5 godzin temu Dzień dobry, W zeszłym roku zbudowałem swój pierwszy system stereo, składający się ze wzmacniacza Marantz PM7000N oraz kolumn Focal Theva N°1. Teraz chciałem nieco ulepszyć swój zestaw, dokupując osobny DAC. Po przeczytaniu i obejrzeniu wielu pozytywnych recenzji zdecydowałem się na Topping E70. Problem w tym, że nie słyszę żadnej różnicy między brzmieniem z Toppinga a tym, co oferuje wbudowany DAC w Marantzie. Topping E70 jest podłączony do komputera stacjonarnego przez USB, a następnie za pomocą kabla RCA do Marantza. Czy taki efekt jest zgodny z oczekiwaniami, czy może coś mam źle ustawione? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Chris7 napisał: Dzień dobry, W zeszłym roku zbudowałem swój pierwszy system stereo, składający się ze wzmacniacza Marantz PM7000N oraz kolumn Focal Theva N°1. Teraz chciałem nieco ulepszyć swój zestaw, dokupując osobny DAC. Po przeczytaniu i obejrzeniu wielu pozytywnych recenzji zdecydowałem się na Topping E70. Problem w tym, że nie słyszę żadnej różnicy między brzmieniem z Toppinga a tym, co oferuje wbudowany DAC w Marantzie. Topping E70 jest podłączony do komputera stacjonarnego przez USB, a następnie za pomocą kabla RCA do Marantza. Czy taki efekt jest zgodny z oczekiwaniami, czy może coś mam źle ustawione? Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedź jest prosta. Nie jesteś audiofilem i nie słyszysz tych wszystkich subtelności, o których audiofile potrafią pisać poematy. 3 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 godziny temu Udostępnij Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, Chris7 napisał: Problem w tym, że nie słyszę żadnej różnicy między brzmieniem z Toppinga a tym, co oferuje wbudowany DAC w Marantzie. 24 minuty temu, KrólKiczu napisał: Odpowiedź jest prosta. Nie jesteś audiofilem i nie słyszysz tych wszystkich subtelności, o których audiofile potrafią pisać poematy. Tylko sie cieszyć. Dzięki temu wiesz ile kasy zaoszczędzisz i bez stresu słuchać muzyki. Toppinga sprzedaj. 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redo444 Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu (edytowany) DAC nowy nie zagra efektownie. Daj mu kilkadziesiąt godzin wygrzewania. Poza tym ten model nie jest wysokich lotów sprzętem. Edytowano 3 godziny temu przez redo444 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 3 godziny temu Udostępnij Napisano 3 godziny temu 1 godzinę temu, Chris7 napisał: Teraz chciałem nieco ulepszyć swój zestaw A co konkretnie chciałeś ulepszyć w brzmieniu? Czego najbardziej brakuje, basu, sceny czy może klarowności? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts