cheops89 Napisano Niedziela o 11:51 Udostępnij Napisano Niedziela o 11:51 Witam wszystkich serdecznie pytanie, nie dawno kupiłem Ifi zen dac 3, posiadam słuchawki Audio technica ath-m40x, i sie okazuje że nie mogę ich podłączyć pod wyjście 4.4m Bal i naturalnie pomyślałem o jakimś adapterze ale gdzieś tam czytałem że jak podłączę takowy z 3.5mm na 4.4mm to mogę coś uszkodzić, lepiej kupić cały kabel a zamówiłem takie coś. iFi Audio Headphone Adapter 3.5mm to 4.4mm, będzie to działać i czy faktycznie troszkę poprawi to jakość dźwięku na tych słuchawkach bo z tego co sie orientuje te wyjścia są do bardziej wymagających słuchawek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano wczoraj o 08:49 Udostępnij Napisano wczoraj o 08:49 Ten adapter nic nie da, on jest do sytuacji, gdy urządzenie ma tylko 4.4 mm. Połączenie jest 4.4 mm, ale ze względu na wewnętrzną konstrukcję działa jak single-ended, czyli jak sygnał na 3.5 mm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheops89 Napisano wczoraj o 17:06 Autor Udostępnij Napisano wczoraj o 17:06 (edytowany) Hmm czyli nie będę mógł korzystać z większej mocy bo w opisie daca jest takie coś . Moc wyjściowa RMS: Zbalansowany 4.4 mm: >390mW @ 64Ω Single-Ended 6.35 mm: >210mW @ 32Ω To co zrobić żeby podpiąć sie pod te wyjście zbalansowane może takie adapter. Adapter przejściówka 3,5mm (F) 4,4mm (M) Balanced albo cały kabel, kabel mam wpinany na lewej słuchawce tylko tam jest jack 2.5mm Ucz mnie mistrzu XD Edytowano wczoraj o 17:21 przez cheops89 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 19:28 Udostępnij Napisano wczoraj o 19:28 W swoich słuchawkach miałem kabel zakończony jackiem 3,5mm, plus przejściówkę na 6,3mm. Potrzebowałem do dongla kabel ze zbalansowanym jackiem 4.4mm, napisałem do gościa z fejsa, który ma dobre recenzje. Pogadaliśmy o tym jaki dokładnie i z czego ma być ten kabel przesłałem zdjęcia, choć do moich słuchawek Emotiva Airmotiv GR1 już wcześniej robił taki kabelek. Ja wybrałem kabel z dobrej miedzi monokrystalicznej i kosztowało mnie to wszystko 400zł.Jak wezmiesz inny kabel to i cena też będzie inna. To już zależy jaki masz budżet na kabelek. Mnie super się spawdzil ten kabelek, jest sporo lepiej niż na fabrycznym. Tu namiar na gościa. Nazywa się Robert Adamowicz. https://www.facebook.com/rekabling.adamowicz/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheops89 Napisano 22 godziny temu Autor Udostępnij Napisano 22 godziny temu (edytowany) Sporo jak za kabel na Allegro są niby ręcznie robione za 190 zl. Czyli najlepiej jak kupię cały kabel 2.5mm do słuchawki, wtyczka 4 4mm do wyjścia bal na dac tak ? Edytowano 22 godziny temu przez cheops89 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 godzin temu Udostępnij Napisano 12 godzin temu 9 godzin temu, cheops89 napisał: Czyli najlepiej jak kupię cały kabel 2.5mm do słuchawki, wtyczka 4 4mm do wyjścia bal na dac tak ? Nie do końca, bo żeby M40x obsługiwały zbalansowany sygnał, to wymagają przeróbki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu 13 godzin temu, cheops89 napisał: Sporo jak za kabel na Allegro są niby ręcznie robione za 190 zl. Czyli najlepiej jak kupię cały kabel 2.5mm do słuchawki, wtyczka 4 4mm do wyjścia bal na dac tak ? Napisz do gościa wiadomość na fejsie i o wszystko wypytaj. Przecież nie musisz zamawiać. Koszt zależy od jakości użytego kabla, jeśli chcemy usłyszeć poprawę to i wydać trzeba trochę więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cheops89 Napisano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Napisze tak dla pewności, ehh dlaczego te audio musi być tak skomplikowane, teraz to już chyba nawet nie chce tych kabli jak mam wydać tyle pieniędzy. Wole już kupić nowe słuchawki np hifiman edition xs a później ewnetualnie dokupić tego zen can v3. Ale powoli czuje że odpływam zamiast cieszyć sie tym co mam to chce lepsze i więcej też tak macie ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts