tomek4446 Napisano 9 godzin temu Udostępnij Napisano 9 godzin temu Jak oceniacie ostatni sparing przed finałem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Z grubsza Stanowski dobrze podsumował :głowni kandydaci to pacynki partyjnych szefów,plankton kandydacki robi procenty swoim partiom lub sobie. My wyborcy,mamy poważną zagwozdkę,gdzie postawić iksa,żeby najmniej sobie i innym zaszkodzić, bo słuchając najpopularniejszej dwójki kandydatów trudno o optymizm Myślę,że łatwiej byłoby wybrać wśród kandydatów średniej półki,niestety,praktyka wskazuje,że jesteśmy skazani na wybór jednego z kandydatów partyjnego duopolu. Winne są twarde elektoraty głównych partii ,nieczułe na jakiekolwiek argumenty 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Mój nr.1 na razie to Zandberg zarzucający Trzaskowskiemu , że ludzie z PO są w spółkach skarbu państwa. A gdzie mają być ? Na bezrobociu ? Kiedy wreszcie zrozumiemy , że składki na partię płaci się nie dlatego , żeby płacić. Nie mam problemu z tym , że stanowiska w spółkach są osadzane przez członków rządzącej partii , BYLE BY MIELI KOMPETENCJE I SPEŁNIALI KRYTERIA. Kryteria które zniósł pis muszą być przywrócone , a nie wiem , czy nowa władza to zrobiła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu W sumie to bez podsumowania Stanowskiego to wiedziałem i ciesze się że żadnej debaty nie widziałem… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 8 godzin temu Udostępnij Napisano 8 godzin temu Główny problem,który widzę,to brak spójnego planu na lata dla kraju. Większość debaty rozbija się o mniej lub bardziej duperelne kwestie, nieistotne z punktu widzenia państwa i narodu jako całości. O własnie ,kandydat Trzaskowski marzy na jawie o przywódczej roli Polski w UE... . Może to ja o czymś nie wiem...😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 8 godzin temu Autor Udostępnij Napisano 8 godzin temu Na razie słyszę o wydawaniu naszej kasy , jeszcze nic nie usłyszałem o jej zarabianiu , czyli jakimkolwiek programie gospodarczym. Wiem , ze to nie kompetencja prezydenta , ale ta debata nie ma nic wspólnego z prezydencką , to kontynuacja kampanii partyjnej. Kto to jest Maciak i kto go wpuścił ? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Kandydatka Biejat marzy o czterodniowym tygodniu pracy. Czy tylko ja mam wrażenie, że czterodniowy dla jednych oznacza siedmiodniowy dla innych?😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Udostępnij Napisano 1 godzinę temu Najprostszy sposób na ratunek przed kabaretem,którego świadkami byliśmy wczoraj,jaki przychodzi mi do głowy to jednomandatowe okręgi wyborcze, które poprawiłyby z pewnością jakość pań posłanek i panów posłów. Następnie wybór głowy państwa przez Zgromadzenie Narodowe. Konieczność przypodobania się masom, których rozum ,jak wiadomo, jest odwrotnie proporcjonalny do liczebności skutkuje tym ,co mieliśmy okazję oglądać wczoraj . O jedno przynajmniej możemy być spokojni, jakikolwiek wybór spośród kandydatów głównego duopolu ,nie zmieni w znaczący sposób znanej nam od zbyt wielu lat sytuacji - czyli byle jak,ale stabilnie 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy75 Napisano 56 minut temu Udostępnij Napisano 56 minut temu Taka analogia mi się nasuwa,nasz kraj to taki pokomunistyczny domek na osiedlu,niby po latach odnowiony,odmalowany,trawka przystrzyżona,tuje,panel foto w ogródku 😁. Ale dach "zimny" , w piwnicy wilgoć,bo fundamenty nie zabezpieczone, jakość montażu okien i same okna też średnie. A główni kandydaci proponują nam dotację z naszej własnej forsy na kolejną warstwę styropianu na elewację,jak pójdzie świetnie starczy jeszcze na "baranka"😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts