tomek4446 Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu 7 godzin temu, kaczadupa napisał: Jest co naprawiać Byłem po obu stronach barykady. Byłem pracownikiem , przez 9 lat pracodawcą, a teraz znowu pracownikiem. Wiem jedno, nie ma takiego prawa na świecie ,dzięki któremu wszyscy ludzie staną się porządni. To dotyczy obu stron. Pracowałem u kanalii i uczciwych pracodawców , to samo dotyczy pracowników. Bardzo dobre układy i atmosferę w robocie nie spieprzył właściciel , a właśnie pracownicy. Wiem jak działa korporacja , córka pracowała 5 lat w tzw. wielkiej czwórce jako prawnik. Do dyspozycji jesteś 24 godziny na dobę , nieważne , że wigilia , czy jakieś inne święto , dzwoni klient z Emiratów i gonisz do roboty. To co ludzi tam trzyma to forsa. Np. co kwartalna premia w kwocie przekraczającej moją roczną pensję , o samej wypłacanej pensji już nie wspomnę. Jest tylko jedno ale. Długo tak nie pociągniesz , stres ,ciągła presja , brak życia rodzinnego powoduje , że się po prostu wypalasz. Na stosunki pracodawca - pracownik nie ma gotowej recepty. Mogę przytoczyć mnóstwo negatywnych przykładów z obu stron. Adam , wiem , że to trudne , ale zdrowie mamy jedno. W robocie spędzamy mnóstwo czasu , to jak praca na nas oddziałuje przekłada się na nasze zdrowie. A nasze zdrowie to nie tylko nasza sprawa , ale i naszych bliskich. A czy to czas na zmiany, to już Twoja decyzja , choć nie ma tu pewniaków. 4 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 2 godziny temu, Sipo napisał: Tylko krowa nie zmienia poglądów, nie popadajmy w przesadę. Można zmieniać stanowisko w ważnych sprawach, zależnie od okoliczności, ale jeśli dzieje się to zbyt często, należy kwestionować szczerość intencji takiego polityka. Program raz w prawo a raz w lewo, byle moje było na wierzchu. To oportunizm któremu ulega wielu polityków, ale prezydent powinien mieć większą klasę. Tylko że Nawrocki w tym momencie jest wielką niewiadomą; zerowe doświadczenie polityczne, wiec i ciężej mu coś zarzucić. W zasadzie jeszcze rok temu mało kto słyszał o tym człowieku, wiec bardziej dajesz mu kredyt zaufania; tak bym powiedział. Trzaskowski i jego sztabowcy niewątpliwie mają pod górkę(przykleja mu się niepowodzenia rządu jak również poprzednie wybory). Ale też nie bronie, wielu pomyłek mógł uniknąć/mieć bardziej powściągliwy język, a to dobra cecha u polityka; jak choćby z megalomanią w związku z CPK. I: Oportunizm to postawa lub praktyka polegająca na wykorzystywaniu sytuacji i okoliczności do osiągnięcia osobistych korzyści, często kosztem zasad moralnych lub innych osób. Troche to zabawnie brzmi w kontekście jednego z kandydatów, ale każdy widzi co chce widzieć. Ogólnie w tematach ekonomicznych wypowiedział już tyle bzdur, że podtrzymuje co wcześniej naskrobałem i będę obserwował co podpisuje jak już zostanie prezydentem. 1 godzinę temu, MarcKrawczyk napisał: I tu niestety widzę potwierdzenie dla niesamowitej pogardy uśmiechniętej polski dla osób inaczej myślących niż jaśnieoświecona elita popierana w tvn i wyborczą… Ale zauważyłeś że nawet jak chcesz być z boku, to się nie udaje ;-)? Edytowano 17 godzin temu przez Pitt39 Odpisz, cytując
kassyx Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu https://www.facebook.com/share/v/16VQWfX7aw/ Wywiad z Zorro 🙂 Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, kassyx napisał: https://www.facebook.com/share/v/16VQWfX7aw/ Wywiad z Zorro 🙂 Dukaj ma racje mówiąc, że weszliśmy w okres; po piśmie😉. ps. Ogólnie kto nie wygra, to zapewne druga połowa populacji nad Wisłą nie będzie zadowolona Pomysły na naprawę tego stanu rzeczy jakieś są(lepsze - gorsze), ale chyba nie ma woli politycznej, choć w ramach political SF warto zajrzeć do: Edytowano 17 godzin temu przez Pitt39 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Nie wiem jak oceniacie dzisiejszą debatę , ale jak dla mnie Trzaskowski ją przerąbał. Chylę czoła przed gośćmi, którzy przygotowali Nawrockiego. Był dobry , punktował idealnie, mówił prostym językiem. Dotarł wg. mnie do swojego elektoratu , a i przekonał w pełni konfederację. Trzaskowski przegiął z tą Warszawą , to powoływanie się ciągłe było zbędne. Warszawy nikt w kraju raczej nie lubi / bez urazy warszawiacy/. Ostatnio mówiła mi przedstawicielka handlowa z Warszawy , że jest przeszczęśliwa , bo firma wzięła samochody z Wrocławia . Ma teraz wrocławskie blachy i wreszcie ją wpuszczają z podporządkowanej Trzaskowski był miękki i Nawrocki to w pełni wykorzystał. W walce nie możesz się wahać. Tak samo ważna jak siła mięśni jest przewaga psychologiczna. Musisz działać instynktownie uruchamiając wypracowane odruchy pamięci mięśniowej. Nawrocki miał znacznie lepszy timing, nieważne co mówił , ważne w którym momencie Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu A dla mnie Nawrocki był sztuczny. Nie odpowiadał merytorycznie na pytania i ta wyuczona formułka " Obywatelki i Obywatele Państwa Polskiego ". 3 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu https://trojmiasto.wyborcza.pl/trojmiasto/7,35612,31962746,karol-nawrocki-mial-brac-udzial-w-kibolskiej-ustawce-miedzy.html Kibole mają haki na Nawrockiego. Jprdl 🤦 10 godzin temu, tomek4446 napisał: U nas najpierw związek zawodowy przejął władzę w kraju , czyli co ? Moment. Solidarność za komuny, to był ruch społeczny pod przykrywką związku zawodowego. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 9 minut temu, pairtick napisał: Solidarność za komuny, to był ruch społeczny pod przykrywką związku zawodowego. Fakt można na to i tak spojrzeć. Tyle , że po przejęciu władzy w 1989 powinien być ten " Związek Zawodowy " rozwiązany i przekształcony w partię polityczną ' Solidarność ". Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu Kto chce aby prezydentem był człowiek który naparza się w ustawkach i jest z tego dumny? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu @Slawko69 ja jestem prosty człowiek , jak mówił Trzaskowski musiałem mieć ułamek sekundy na analizę , jak mówił Nawrocki to momentalnie do mnie trafiało . Wiedziałem od razu , łże , mówi półprawdy , wali sloganami. Takim prostym językiem mówił 2015 Zandberg / przepraszam Pana Zanberga za to porównanie , chodzi mi wyłącznie o wyraz przekazu /i wykolegował Lewicę . A'propos pis powinien postawić mu pomnik , bo dzięki niemu zdobyli większość. 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu 5 godzin temu, desmodronik napisał: https://wiadomosci.wp.pl/cpk-jednak-powstanie-niestety-we-frankfurcie-burza-po-decyzji-niemiec-7068570545 KŁAMSTWO - to tylko rozbudowa istniejącego portu cargo. Projekt rozpoczął się w 2017 roku i opiera się wyłącznie na naszych potrzebach. Inwestycja w modernizację jest niezbędna, aby zapewnić długoterminową pozycję obiektu i móc oferować naszym klientom optymalną obsługę przez kolejne dziesięciolecia - tłumaczy tymczasem Lufthansa Cargo https://www.money.pl/gospodarka/strasza-niemieckim-cpk-pis-zapomnial-ze-frankfurt-juz-dawno-nam-odlecial-7069913678097312a.html 3 godziny temu, Sipo napisał: Odpowiednik tego prawa istnieje w UK, wsadzają tu do wiezienia za wypowiedzi w necie. Przestępstwo to przestępstwo. Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu Wiesz co Tomku? Od kilku lat mam wrażenie , że otępienie intelektualne ludzkości postępuje w zastraszającym tępię. Politycy również w Polsce doskonale to wiedzą i bezwzględnie to wykorzystują. Kłamstwo i półprawda stało się bronią szczególnie wśród radykalnych polityków zarówno prawicy jak i lewicy. Politycy mówią to co ludzie chcą usłyszeć wykorzystują brak wiedzy wyborców a ten jest olbrzymi. Zapytajcie swoich znajomych o kompetencje prezydenta RP zapisane w konstytucji. I wyciągnijcie wnioski 2 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu W1_xCiowaoqdhkPX.mp4 rYtVueseHQa8mGkq~2.mp4 s2jGqYlyL2piowPk~2.mp4 Odpisz, cytując
michaudio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Zmierzamy ku idiokracji, zamiast rozsądku ludzie kierują się w wyborach politycznych emocjami. A emocjami łatwo manipulować Efekt idiokracji mamy już w USA, biedacy wybrali na Prezydenta gościa, który robi dobrze bogaczom. A sami płacą drożej, bo cła w pierwszej kolejności uderzają w najbiedniejszych obywateli Stanów. Ale zostawmy Stany, bo to tylko najbogatszy kraj w standardzie trzeciego świata. Rumuni dla odmiany pamiętają że wstąpienie do UE podniosło im bardzo szybko jakość życia, (właśnie przegonili wstające od kilkunastu lat z kolan Węgry) więc wybrali sobie proeuropejskiego Prezydenta. Ciekawe jak będzie u nas, ludzie zdają się już nie pamiętać jak nam się polepszyło od wejścia do UE. Jeśli zwycięży Nawrocki, to niedługo do władzy wróci PiS z Konfederacją jako przystawką. Wtedy może nawet dojść do próby Polexitu, co skończyłoby się pod butem ruskich. Wybór jest prosty, albo Europa, albo powrót do rosyjskiej strefy wpływów. Ja wolę tą kulawą Europę. 3 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu Po debacie obejrzałem sobie jeszcze program z udziałem między innymi specjalisty od mediów społecznościowych. Powiedział fajną rzecz z którą się zgodzę , a która mi umknęła. O wyborach zaczynają przesądzać media społecznościowe. Prawda przeszła do lamusa, liczy się kto lepiej odczyta algorytm i będzie miał lepszy zasięg. Każdy z kandydatów może sobie stworzyć własną telewizję na YT / Metzen/ i tam mówić co chce. Prawda się nie liczy , liczy się wywołanie odpowiednich emocji u ludzi i umiejętne nimi sterowanie . W programie zwrócono też uwagę , że doszliśmy do tego , iż kandydaci na żywo w debacie mogą kłamać narodowi w oczy i nie ma żadnej weryfikacji na bieżąco. @Slawko69 masz niestety rację , następuje brak refleksji wśród wyborców zaczyna się tylko liczyć czy on nasz , czy nie. Marzy mi się by wygrał Nawrocki i ...... stał się nagle takim drugim Banasiem Władza różne rzeczy robi z ludzi. Jak Karolowi , chłopaki z dzielni powiedzą , że jest miękkiszon , bo rządzi nim jakiś konus, to kto wie co odwinie 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Chłopaki,ja oglądając zasnąłem 😁. Nim to się stało,dowiedziałem się ile dobrego ich zaplecza polityczne zrobiły dla kraju,że są wspaniali,a ten drugi kłamie!😁. Nie widziałem też wcześniej takiej ilości sztucznych uśmiechów. Psychiatrzy FSB i GRU w Moskwie mają piękny materiał do analizy. Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 5 godzin temu, michaudio napisał: Wtedy może nawet dojść do próby Polexitu, co skończyłoby się pod butem ruskich. POWIEDZ to angolom , oni sie jakos nie znalezli po ruskim butem. Poza tym wyjscie polski z UE jest praktycznie niemozliwe . Niemcy nie moga sobie pozwolic na to by tyle ich folwarku na wschodzie wymkneło sie z pod kontrroli ich TERAZ tak dobrze idacych interesów. https://demagog.org.pl/wypowiedzi/jak-od-strony-prawnej-wyglada-procedura-wyjscia-z-unii-europejskiej/ Unia europejska oraz platfusy sa ogromną cysterną ssąco-tłoczącą do wysysania pieniędzy z budżetu Państwa. Za cokolwiek by się nie wzięli to już z góry wiadomo, że inwestycja będzie ciągnąć się w nieskończoność albo będzie tak droga, że w innym panstwie w to miejsce powstało by kilka podobnych. i tak wiec CPK i atomowki moze za 40 lat..... Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, desmodronik napisał: POWIEDZ to angolom , oni sie jakos nie znalezli po ruskim butem. Ty tak serio, bo mam ogólnie podejrzenia że to konto to jakiś bot? Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 2 godziny temu, tomek4446 napisał: Jak Karolowi , chłopaki z dzielni powiedzą , że jest miękkiszon , bo rządzi nim jakiś konus, to kto wie co odwinie Napewno wiadomo co odwinie tandem ''głupi i głupszy''' czyli RudeRyłło i Bążur , ten drugi jako POpychadło Słonca POmorza , zgodzi sie na wszystko co Szkopy mu poleca poprez ryzego zdrajcę. 5 minut temu, Pitt39 napisał: y tak serio, bo mam ogólnie podejrzenia że to konto to jakiś bot? Przestancie straszyc tym polexitem bo to juz o absurd zachacza Polska jest ZESPAWANA z unią chyba na zawsze . Ryzy niech teraz podpisze traktat z angolami i bedziemy mieli 39-ty. Odpisz, cytując
pairtick Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Wyborcy Zandberga: "Nie idziemy na drugą turę". https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,31956681,nie-ide-na-druga-ture-wyborcow-adriana-zandberga-pytam-dlaczego.html „Nie chcę, żeby Nawrocki wygrał, ale może jest to konieczne, by rządowa koalicja zaczęła wywiązywać się ze złożonych obietnic.” Jprdl 🤦 Wyborcy Zandberga to idioci. Odpisz, cytując
Pitt39 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Ja nie strasze, moje pytanie brzmiało inaczej. Z mojej strony eot. Dla mnie bot patrząć na stylistyke i treść, więc ignoruje. Edytowano 5 godzin temu przez Pitt39 Odpisz, cytując
desmodronik Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 10 godzin temu, Slawko69 napisał: Kto chce aby prezydentem był człowiek który naparza się w ustawkach i jest z tego dumny? Ja chce by K Nawrocki był prezydentem , bo nie chcę by takie kreatury i kanalie jak Bążur i Ruderyłlo folksdojcz i zdrajca , zreszta dwa w jednym , po aferze AGold , milionami afer i bezczelnym rozkradaniem majatku narodowego mieli czelnosc rzadzic nami wszystkimi. Ryzy chyba jeszcze nie wytrzeźwiał i mysli ze ludzie mu to wsszytko zapomna ........... nie ma takiej opcji. Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Kręcąc się po mieście na zakupach usłyszałem w radiu w aucie,chyba posła Jońskiego,który straszył Nawrockim walczącym na gołe pięści na ustawce z bejsbolem w jednej i tasakiem w drugiej ręce. To albo na gołe ,albo...nie ważne czy ma sens co się mówi,aby było dramatycznie Odpisz, cytując
Slawko69 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 11 minut temu, desmodronik napisał: Ja chce by K Nawrocki był prezydentem , bo nie chcę by takie kreatury i kanalie jak Bążur i Ruderyłlo folksdojcz i zdrajca , zreszta dwa w jednym , po aferze AGold , milionami afer i bezczelnym rozkradaniem majatku narodowego mieli czelnosc rzadzic nami wszystkimi. Ryzy chyba jeszcze nie wytrzeźwiał i mysli ze ludzie mu to wsszytko zapomna ........... nie ma takiej opcji. Wiesz co? Twój sposób wypowiedzi dyskwalifikuje Ciebie jako równorzędnego partnera do jakichkolwiek dyskusji. Dyskusja to wymiana poglądów a nie nazywanie innych kanaliami. Przypomnij sobie o aferach PiS Odpisz, cytując
Recommended Posts