rajdek Napisano 20 lipca Napisano 20 lipca Razowy penne, twaróg, oliwki, czosnek, zielony pieprz, oliwa. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 20 lipca Autor Napisano 20 lipca https://x.com/sikorskiradek/status/1946544327225643455 Widzę, że ostra konkurencja z rurkami 😉 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 24 lipca Autor Napisano 24 lipca W sumie, to nie jestem pewien, tu czy w Humor 😉 https://x.com/lenteqra/status/1947903260058341612 Odpisz, cytując
pairtick Napisano Wtorek o 20:49 Autor Napisano Wtorek o 20:49 Nie moje, ale bezwzględnie smacznie wygląda 😋 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano wczoraj o 05:49 Napisano wczoraj o 05:49 Sezon na przetwory pomału się zaczyna. Pierwsza tura konfitury śliwkowej z wczorajszego zbioru😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @pairtick, @Nowy75 widzę , że znacie się trochę na tym żarciu więc mam pytanie. Macie jakiś pomysł jak wchłonąć w jedzeniu 160 gram białka ?Zaznaczam , że jestem po za domem ok. 12 godzin dziennie. W robocie mam mikrofalę, a w chałupie to już full wypas sprzętowy , połowy nazw nawet nie pamiętam Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Z tym białkiem to trochę propaganda- wchłaniasz jednorazowo pewną ilość a reszta wyfruwa w postaci bąków,a także bardziej materialnie....😁. Nie sztuka zjeść,sztuka przyswoić 😁 No i w sumie @tomek4446 piszesz "wchłonąć", jest patent, odmłodzić się biologicznie, jesteś młodszy,więcej pochłaniasz i wchłaniasz 😁 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu 15 minut temu, Nowy75 napisał: jest patent, odmłodzić się biologicznie, jesteś młodszy,więcej pochłaniasz i wchłaniasz Mój zegarek pokazuje mi , że mam wiek sprawnościowy 42 lata , czyli odmłodził mnie o 17 lat Dziennie białka jem jak pokazuje mi Fitatu ok. 96-125 gram. To jak na moje treningi mało. Wpierdzielam łososia na zimno , kozi serek, twarożki , skyr , kurczaka / ponoć najlepszy ten najtańszy bo od razu masz sterydy i antybiotyki / parówki , kabanosy .... Skyr i twarożki doprawiam czasem / mam problemy z systematycznością/ białkiem Whey. Masz rzecz jasna rację , najważniejsze jest wchłanianie , to samo co białka dotyczy to witamin , magnezu , błonnika ..... Jedyne co biorę codziennie to kreatynę. A'propo's kreatyny to nie wiem czemu przez półtora roku żarłem Monohydrat o smaku cementu , nikt mi nie powiedział , ze są smakowe Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 31 minut temu, tomek4446 napisał: zegarek pokazuje mi , że mam wiek sprawnościowy 42 lata , czyli Tomasz,to jesteś młodzian 😁. Stosownie do wieku olej tabelki i jedz jak Ci apetyt podpowiada 😁 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Swoją drogą,Tomasz, niezła tabela z tym jedzeniem 😁. Jestem ostatnio w delegacji w Radomiu,nim dojechałem wszedł hot- dog, garść orzeszków,3 duże kawy w trasie, zgodnie z tematem wątku 😁. Dopiero teraz ,w obiad, leczę żołądek,flaki , żurek i do roboty! Cholera, wątki się mieszają😁 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, tomek4446 napisał: Mój zegarek pokazuje mi , że mam wiek sprawnościowy 42 lata , czyli odmłodził mnie o 17 lat Mój mi pokazuje, stan na wczoraj, 63,5 - siedemnaście to nie jest. A na tym co, jak i kiedy jeść, to się zupełnie nie znam. Odżywiam się instynktownie. Lubię proste jedzenie. A poniżej, przykład paralaksy 😉 Edytowano 9 godzin temu przez pairtick 2 Odpisz, cytując
Adi Witcher Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 4 godziny temu, tomek4446 napisał: Jedyne co biorę codziennie to kreatynę. A'propo's kreatyny to nie wiem czemu przez półtora roku żarłem Monohydrat o smaku cementu , nikt mi nie powiedział , ze są smakowe Kupiłem niedawno, za chwilę zacznę stosować. Raz dziennie bierzesz? W końcu wróciłem na siłkę po prawie roku nieobecności. Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 9 minut temu, Adi Witcher napisał: Raz dziennie bierzesz? Tak , przy mojej wadze 8 gram. Efekt masz po jakiś 3-4 tygodniach. 1 Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 6 godzin temu, tomek4446 napisał: łososia Atlantyckiego? To Cię oświecę 😉 Atlantic salmon - a czy nie powinno być 'wild atlantic salmon'? Owszem, powinno - z tym, że wtedy mógłbyś pozwać taką firmę za 'wild' 😁 ponieważ to są na 99,9(9)% łososie hodowlane z farm jak poniżej. Farma jest na Oceanie Atlantyckim? No jest. To i łosoś jest 'atlantycki' 😝 A jakie są warunki w hodowlach łososia, to nie będę tu wrzucał. Ja zupełnie zrezygnowałem, wolę szprotki 😋 Nieźle w gumę lecą, co? 3 Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Tak to znane historie, dużo filmów było o tych farmach. Łososie muszą być dzikie, inne to sama chemia. 2 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, pairtick napisał: ponieważ to są na 99,9(9)% łososie hodowlane z farm jak poniżej. 1 godzinę temu, Tomasz Kluczynski napisał: Łososie muszą być dzikie, inne to sama chemia. Panowie , jest 8 miliardów ludzi na świecie. Czyli dużo. Nie mam wątpliwości , że obecne żarcie zdrowe nie jest , bo nie może. Wykarmienie takiej ilości ludzi nie jest możliwe z przydomowych ogródków, gdzie nawozimy naturalnie , kurki , świnki, krówki chodzą sobie wolno. Naprawdę się staram zwracać uwagę na skład , ale przy obecnej przemysłowej produkcji jedzenia muszę iść na kompromisy. 2 Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 10 minut temu, tomek4446 napisał: muszę iść na kompromisy. Sedno sprawy. Kiedyś rozważałem takie hard -eko odżywianie. Żeby to faktycznie wykonać, brakło by mi czasu na inne aktywności,a zwłaszcza na zarobkowanie na tzw. chleb powszedni Odpisz, cytując
Recommended Posts