Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej, 

Mam pytanko czy ktoś spotkał się z problemem przerywania streamera ? Problem dotyczy bardzo krótkich przerwań odtwarzania a częstotliwość z obserwacji zależy od ustawień, wygląda na to, że czym bardziej go dociążę ustawieniami to przerywa częściej. W przypadku względnie normalnych to raz na dwa utwory z Tidala i z dysku SSD, najstabilniej pracuje z pendriva, net dobry po światłowodzie, sygnał do przedwzmacniacza po kablu USB dobrej jakości.

Chodzi o MX stream od musical fidelity

Napisano
1 godzinę temu, Marcysko napisał:

Często pomaga ponowne uruchomienie routera.

Ale problem pojawia się również podczas odtwarzania bezpośrednio po USB z dysku SSD, po DNLA itp...

Napisano
2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Jeśli problem występuje przy odtwarzaniu plików z USB a nie tylko z sieci to moim zdaniem serwis. 

Nowy? możesz reklamować? 

Na reklamację nie ma szans a na serwis pewnie za duże koszty. 

Wczoraj wieczorem zagrał całą płytę z Tidala bez zająknięcia a dzisiaj rano znowu się przycinał - brak algorytmu na to - czary :D

Napisano
15 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Próbowałeś reset i wgranie jeszcze raz oprogramowania? 

Myślę o tym, ale ludzie z serwisu szczerze mi odradzali factory reset więc coś jest na rzeczy. 

Napisano
Dnia 30.05.2025 o 22:46, Pitunek napisał:

Myślę o tym, ale ludzie z serwisu szczerze mi odradzali factory reset więc coś jest na rzeczy. 

Nie factory reset to jest coś innego. Factory robią oni. A zwykły reset robisz Ty.

To nie sa te same.

Dnia 3.06.2025 o 15:52, Pitunek napisał:

Wiim Ultra oczywiście, sorki....

Wiim i dobry przetwornik. 

Napisano
Dnia 7.06.2025 o 08:56, Piotr Sonido napisał:

Nie factory reset to jest coś innego. Factory robią oni. A zwykły reset robisz Ty.

To nie sa te same.

Wiim i dobry przetwornik. 

Zrobiłem reset z pliku przez USB i też nic nie dało więc wymieniłem go na LuminaD2 i chyba jest spoko, dzięki.

Napisano

Serwis odradzający reset to trochę dziwna sprawa... Bo jest to jak najbardziej praktyka stosowana przez większośc serwisów i nie ma w tym nic nadzwyczajnego o ile nie chcesz robić tego samemu :) Z tym factory reset w zależności od marki może to być reset robiony także przez użytkownika i jest przywróceniem do ustawień fabrycznych, ale może być też robiony jak Piotrek pisał przez serwis kiedy to trzeba na nowo całe oprogramowanie układowe wgrywać i wtedy też bym odradził robienie tego samemu, ale przez serwis... Czemu nie. No ale najważniejsze, że się udało zamienić na coś innego i teraz jest ok :) Miłego słuchania zatem!