audiowit Napisano 1 czerwca Napisano 1 czerwca 1 godzinę temu, Grzesiek202 napisał: To jest, moim zdaniem, przykład płyty źle zrobionej. Brzmi lepiej w odtwarzaczu samochodowym.* Mam sporo takiej muzyki sprzed ery B&W. Renata Przemyk, jakieś płyty Oasis i podobne klimaty. A może moje stereo nie radzi sobie ze ścianą dźwięku? Nie wiem, lubię, to co mam. *Autor wpisu zastrzega sobie prawo do posiadania własnej opinii, ktora, jak to w całym audio, jest kwestią zupełnie subiektywną 😀. Grzesiu..., cale szczescie, ze zastrzegłeś to, że to subiektywna ocena, a'propos surowosci :). Ja nazwalbym to podbitą czescia pasma ( pewnie w okolicach 12khz) co skutkuje wrazeniem szczegulowosci? A to tylko efekt. Do tego to typowa vka charakterystyczna dla monitorow czyli z podbitym basem w czestotliwosci br, spadkiem w srednich i strzalem do nizszszych wyzszych...12khz a poźniej juz powrotem do sredniej. Brak slodkosci? Posluchaj jakichkolwiek monitorow studyjnych takiej wyzszej klasy powiedzmy powyzej 5kzl za szt. Odpisz, cytując
Grzesiek202 Napisano 1 czerwca Napisano 1 czerwca 11 godzin temu, audiowit napisał: cale szczescie, ze zastrzegłeś to, że to subiektywna ocena Jak każda! Jak każde inne uszy niż moje, i preferencje. Niestety, zbyt często o tym zapominam. 11 godzin temu, audiowit napisał: Brak slodkosci? Posluchaj jakichkolwiek monitorow studyjnych takiej wyzszej klasy powiedzmy powyzej 5kzl za szt. Co polecasz? I gdzie takich można posłuchać? Odpisz, cytując
pairtick Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 30.05.2025 o 10:39, Kraft napisał: Zasadniczo wszystkie źródła cyfrowe są sztos. Podobnie wzmacniacze. Schody zaczynają się przy kolumnach, ale i tu większość jest co najmniej dobra. Największy ból jest z akustyką Skutecznym rozwiązaniem problemów z akustyką bywa rozwód 😁 Odpisz, cytując
Recommended Posts