resi Napisano 9 lipca Autor Napisano 9 lipca Dnia 6.07.2025 o 21:42, fp74 napisał: @resi czy możesz napisać jaka powierzchnia pomieszczenia u Ciebie i jak te Sonusy się sprawują. Przyznam, że rozważam przeskok z Luminy 2 właśnie na Sonetto 2 ale nie wiem, czy nie będą jednak za duże dla mnie, zwlaszcza trochę boję się basu.... Więc, jakie wrażenia? Moją opinią nie można się sugerować. Raczkuje w tym świecie audio. Nie znam się na opisach na prawidlosciach. Także ja mogłabym wprowadzić w błąd. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 lipca Napisano 12 lipca WOW! nigdy nie widziałem takie postu. Absolutnie nie Polski. My mamy tendencje do mam to polecam dalej i będe o tym śpiewał piesni. Kurcze na prawde plusik. Mimo że nie pomogłeś :D:P koledze. 1 Odpisz, cytując
piotr71 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Dnia 12.06.2025 o 12:32, resi napisał: Dzień dobry Na wstępie zaznaczę że słuchając w kilku salonach propozycji z forum z mojego wątku o soczystym ciepłym brzmieniu zmieniło mi się zapotrzebowanie na inny styl grania na bardzo naturalny. Tak jak jakiś pan napisał w którymś wątku że na początek ciepłe soczyste podbarwione brzmienie wygra u nie świadomego słuchacza na początku ale później przyjdzie głód na prawdziwe naturalne brzmienie. I właśnie mi przyszedł. Pany w salonach pokazali mi sprzęt z dziedzin naturalnych brzmień tak to nazwijmy bo do fachowości nazewnictwa mi daleko. I spodobało mi się to brzmienie naturalne. Wybrałam sobie B&W ale słuchając ich z tyluma wzmacniaczami pogubiłam się i znowu tu jestem i pisze Z czym to kupić bo nie mogę się zdecydować. A problem jest bo grały z wieloma wzmacniaczami i powiem że nie mam faworyta bo gdy grają z jakimś wzmakiem to przyzyczajam się do dźwięku i jest ok a później grają z innym I też jest super Więc z czym kupić te kolumny aby w domu się przyzwyczaić do wzmaka i zamknąć poszukiwania. Z jakim wzmacniaczem owe kolumny są najczęściej łączone ? Mam nadzieję że jestem zrozumiana U mnie chronologia była trochę inna bo najpierw miałem Yamaha as 1200 a później do niej dołączyły b&w705 s3. Całkiem świadomie po odsłuchu. Ten zestaw nie zagra rewelacyjnie każdej muzyki ale zagra większość której słucham i którą lubię. Jeżeli chodzi o ciężkie granie to raczej powracam do moich cantonów 896.2 DC. Natomiast pozostałą muze obsłużą 705! Grają świeżo detalicznie z mocnym basem. Z powodzeniem nagłaśniają 30 metrowy salon, Odpisz, cytując
Recommended Posts