Spell Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Cześć wszystkim Dane techniczne pomieszczenia Wysokość 253cm Szerokość 370cm Długość 474cm Zastanawiam się jakie kino domowe mogę umieścić w takim pomieszczeniu na długiej ścianie kanapa a na przeciwległej tv. Przeczytałem sporo wątków na tym forum i nie tylko i po prostu chce żeby miało to ręce i nogi. Chciałbym zrobić jak najlepsze kino domowe ale z głową . Widzę jak jedni mają pomieszczenie 14/16m i myślą nad 5.1.4 czy 7.2. mieszkanie w bloku z lat 60 robimy właśnie całkowity remont . Sufit będzie podwieszany i pytanie czy wysokość o jaką go opuszczę też jest jakoś mocno istotna bo chciałem o tyle aby się ewentualne głośniki sufitowe zmieściły . Moje pytanie jaki zestaw głośników byłby adekwatny do takiego pomieszczenia i wtedy też jakie konkretnie głośniki itd byście zaproponowali . Jestem totalnie zielony w tym temacie i dopiero wdrażam się w świat audio. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Celuj w 5.2.2. Reszta zależy od Twojego budżetu. 1 Odpisz, cytując
Spell Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu Dziękuję . Narazie będę umieszczał kable i wszystko pod to przygotowywał i rok czy dwa będziemy wynajmować żeby sobie ulżyć z kredytem także kupno głośników jest oddalone w czasie ale kluczowa jest ilość głośników i przygotowanie pod nie pomieszczenia Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Schematy gdzie umieścić glosniki znajdziesz na stronach dolby. Jezeli chodzi o subwoofery to przyjmij ze jeden gdzieś na przedniej scianie a drugi z tylu. Jak je najlepiej ustawić wyjdzie dopiero w praniu. Wrzuc jakis plan z naniesiona propozycja montażu glosnikow to dostaniesz informacje czy jest ok. Odpisz, cytując
Spell Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Jutro coś rozrysuje i wrzucę . Schemat dolby widziałem . Po prostu w jednym salonie usłyszałem " 5.1 to max poniewaz atmosy się robi w pomieszczeniach powyżej 25m2 " dlatego spytałem czy faktycznie tak jest czy mnie olali z odpowiedzią Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 29 minut temu Napisano 29 minut temu Jestem tego samego zdania. 5.1.2 albo 5.2.2 https://www.dolby.com/about/support/guide/speaker-setup-guides/5.1.2-overhead-speaker-setup-guide Tu masz ogólne założenie. Im bliżej tego będziesz tym lepiej. Odpisz, cytując
Recommended Posts