Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim

Dane techniczne pomieszczenia 

Wysokość 253cm

Szerokość 370cm

Długość 474cm

Zastanawiam się jakie kino domowe mogę umieścić w takim pomieszczeniu na długiej ścianie kanapa a na przeciwległej tv. Przeczytałem sporo wątków na tym forum i nie tylko i po prostu chce żeby miało to ręce i nogi. Chciałbym zrobić jak najlepsze kino domowe ale z głową . Widzę jak jedni mają pomieszczenie 14/16m i myślą nad 5.1.4 czy 7.2. mieszkanie w bloku z lat 60 robimy właśnie całkowity remont . Sufit będzie podwieszany i pytanie czy wysokość o jaką go opuszczę też jest jakoś mocno istotna bo chciałem o tyle aby się ewentualne głośniki sufitowe zmieściły . Moje pytanie jaki zestaw głośników byłby adekwatny do takiego pomieszczenia i wtedy też jakie konkretnie głośniki itd byście zaproponowali . Jestem totalnie zielony w tym temacie i dopiero wdrażam się w świat audio. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam 

Napisano

Dziękuję . Narazie będę umieszczał kable i wszystko pod to przygotowywał i rok czy dwa będziemy wynajmować żeby sobie ulżyć z kredytem także kupno głośników jest oddalone w czasie ale kluczowa jest ilość głośników i przygotowanie pod nie pomieszczenia 

Napisano

Schematy gdzie umieścić glosniki znajdziesz na stronach dolby. Jezeli chodzi o subwoofery to przyjmij ze jeden gdzieś na przedniej scianie a drugi z tylu. Jak je najlepiej ustawić wyjdzie dopiero w praniu. Wrzuc jakis plan z naniesiona propozycja montażu glosnikow to dostaniesz informacje czy jest ok. 

Napisano

Jutro coś rozrysuje i wrzucę . Schemat dolby widziałem . Po prostu w jednym salonie usłyszałem " 5.1 to max poniewaz atmosy się robi w pomieszczeniach  powyżej 25m2 " dlatego spytałem czy faktycznie tak jest czy mnie olali z odpowiedzią