djtc Napisano wczoraj o 13:46 Napisano wczoraj o 13:46 Witam Chciałbym kupić zestaw do kina domowego. -Sony Quad + Sub SW5 -Sennheiser Ambeo Max /Plus + Sub -Sonos Arc ultra + SUB4 + 2x Era 300 Jedną Era 300 już mam i uzywam w domu. Mam trochę zastrzeżenie co do Sony bo obawiam się, że mogą nawalić i nie można dokupić jednego elementu. W Sennheiser brakuje mi tylnych satelitek. Mogliby wypuścić dodatkowe głośniki efektowe. Sonos z kolei może tworzyć strefy co też jest nie głupie, nieźle się prezentuje, nie wiem na ile w przypadku braku neta będzie działało kino, czy połączenie z serwerem jest wymagane, czy jak nawali Access Point to chociaż sam Arc ultra będzie grał po HDMI. Myślałem o dokupieniu później Porta do gramofonu i 2x Five jak bym sprzedał Cantony. Ogólnie jestem na razie nastawiony na Sonos bo i żonie odpowiada wygląd. Wiem są problemy z softem, ale to ewoluuje wiec kiedyś to poprawią. Chyba. Stereo w domu mam. Chodzi tylko o kino. Może ktoś się wypowie, która opcja najlepsza? Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 13:59 Napisano wczoraj o 13:59 Za te $ ? Nie masz możliwości powieszenia małych satelit i Marantz NR lub Cinema ? Odpisz, cytując
djtc Napisano wczoraj o 14:34 Autor Napisano wczoraj o 14:34 Już miałem zestaw Cantona , ale 5.0 plus Definitive Technology Suer Cube 4000 I zmieniam teraz na osobno stereo i kino. Kino później synowi przekażę, jak coś ale zależy mi też na Dolby Atmos lub DTS, Sonos nie ma niestety DTS-X, ma też plusy przenośność i praca solo jak coś. Znudzi mi się biorę do innego pokoju Era 300 jako pokojowy głośnik a soundbar np do syna do pokoju pod PSa. Rozważam różne opcje. Ale wszystko trzeba przemyśleć. Sonosy mogą mi koledzy przywieźć na upartego z NO nowe 26000NOK czyli komplet za 9600pln. Oficjalna cena w Norwegii w sklepie Sonos. Sam SUB i Arc ultra 17000NOK czyli 6300pln. Jak dobra promka sie trafi w PL to warto dopłacić parę stówek i nie kombinować z transportem z NO. Odpisz, cytując
maciek72 Napisano wczoraj o 18:07 Napisano wczoraj o 18:07 A , co masz tak ciekawego w DTS X ? 2 głośniki w suficie lub na ścianie ( zgodnie z Auro 3D ) , to problem ? Słyszałem Sonos ARC Ultra i sub 4 jakieś 2 tygodnie temu w Gdańsku . Nie wyrwało mnie z butów:( Odpisz, cytując
Butler Napisano wczoraj o 18:39 Napisano wczoraj o 18:39 (edytowany) Od groma jest filmów z dobrym DTS:X. Harry Potter, cała saga F&F, Gladiator, Jurrasic Park, King Kong, Londyn w ogniu... można by długo wymieniać. Edytowano wczoraj o 18:39 przez Butler 1 Odpisz, cytując
djtc Napisano wczoraj o 18:45 Autor Napisano wczoraj o 18:45 33 minuty temu, maciek72 napisał: A , co masz tak ciekawego w DTS X ? 2 głośniki w suficie lub na ścianie ( zgodnie z Auro 3D ) , to problem ? Słyszałem Sonos ARC Ultra i sub 4 jakieś 2 tygodnie temu w Gdańsku . Nie wyrwało mnie z butów:( Ok, ale ja nie szukam pod muzykę na ten moment. Szukam soundbara do kina domowego. Dlatego wymieniłem kilka opcji . Nie potrzeba amplitunera do dekodowania mniej kabli za szafką RTV. Odpisz, cytując
Butler Napisano wczoraj o 19:19 Napisano wczoraj o 19:19 Nikt nie wspominał o muzyce. Chcesz Atmos i DTS:X, a jednocześnie nie puszczać kabli i ograniczyć się do belki z subem i dołączanymi satelitkami? Za dużo marketetingu chyba na Ciebie wpłynęło. Dźwięk obiektowy to głośniki nad Tobą i choćby nie wiem jaki soundbar z technologią odbijania od sufitu, to wypadnie baaaardzo blado vs fizyczne głośniki. Ja rozumiem że nie do pogodzenia może być w salonie zamontowanie pełnoprawnego kina, ale nie spodziewał bym się mieć oczekiwanej jakości tej technologii w belce. Wobec tego, nie skupiał bym się zupełnie na obsłudze Atmos / DTX:X. I tak to będzie guzik warte, aczkolwiek klasyczne 5.1 ma szansę zagrać już całkiem przyjemnie. 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Znajomy ma system Sonosa. Reszty nie zna. Poiwem szczerze gra to fajnie. Płynnie. Ich sub jest na prawde bardzo udanym fajnie brzmiącym modelem. Trzeba sobie zdać sprawę że to sa jednak drogie produkty pod kątem cena jakosc. No ale on szukał oszczędności miejsca bo w salonie nie ma szafki na RTV. Gra fajnie. Jesli coś to moge polecić. Tylko szukaj dużo lepszej ceny. Odpisz, cytując
djtc Napisano 13 godzin temu Autor Napisano 13 godzin temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Znajomy ma system Sonosa. Reszty nie zna. Poiwem szczerze gra to fajnie. Płynnie. Ich sub jest na prawde bardzo udanym fajnie brzmiącym modelem. Trzeba sobie zdać sprawę że to sa jednak drogie produkty pod kątem cena jakosc. No ale on szukał oszczędności miejsca bo w salonie nie ma szafki na RTV. Gra fajnie. Jesli coś to moge polecić. Tylko szukaj dużo lepszej ceny. No poluję na dobre okazje. W lipcu Prime Day moze sie cos uda. I zobacze jak z lotniskiem bo moze kupię z tax free i 20% mniej do zaplaty ale nie wiem jak z tym pudlem bo to duze jest. Musze sie dopytac jak ze specjalnym bagażem wyglada sprawa , zeby nie zniszczyli Odpisz, cytując
Q21 Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Sonosy to fajna opcja do KD Szedłbym w nią właśnie. Odpisz, cytując
djtc Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 15 minut temu, Q21 napisał: Sonosy to fajna opcja do KD Szedłbym w nią właśnie. Dzięki. Sony też słyszałem i też grają ładnie. Ale nie mam porównania miedzy zestawami. Ok czy cos zaproponujecie arc ultra + sub4? a może nawet i era 300 w zestawie? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Zapraszam do kontaktu, przygotujemy wycenę Odpisz, cytując
Recommended Posts