Kacper Siłkowski Napisano wczoraj o 12:14 Napisano wczoraj o 12:14 Witam Tworzę nowy temat ponieważ mam nowe pytanie i proszę o pomoc. Jak wyżej mam wzmacniacz marantz pm7000n I aktualnie polk audio reserve r600 ale przyszła pora na zmianę kolumn. I po poczytaniu paru opinii i podpowiedzi paru osób zastanawiam się żeby r600 wymienić na silver 500 7g. I stąd moje pytania czy te silver będą pasować do wzmacniacza marantz pm7000n czy bass będzie podobny do r600 bo w r600 mi się podoba bass ake nie podobają się średnie i wysokie tony potrzebuje czegoś więcej czy silver 500 7g będą odpowiedzią na moje oczekiwania? Pomieszczenie osłuchowe ma około 25m2. A może coś innego byście polecili po prostu duży bass i wyraziste średnie i wysokie tony. Nie wiem czy da się to uzyskać w budżecie silver 500 7g. Jeżeli przychodzi wam do głowy jakiś pomysł bardzo bym prosił o podpowiedzi. Z góry dziękuję Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Hej, A czemu tak zakładasz nowy wątek. Tak mogliśmy pisać. Dalej jest o tym samym. Tak będa pasowac. Sygnatura dzwieku tak. Silvery lubią mocne wzmacniacze ale bedzie to udane połączenie. Odpisz, cytując
Kacper Siłkowski Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu Bo temat był 4 kolumny do jednego wzmacniacza 😛 a przeszliśmy na rozmowę o 2 kolumnach nowych zamiast tego co mam wydało mi się że wtedy będzie bardziej posegregowane wszystko. A o jakich innych kolumnach pisałeś w poprzednim wątku? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Cześć, jak już pisałem w tamtym wątku - ten bas nie jest identyczny, bo w Silverach jest on szybszy i krótszy. Marantz też nieźle do nich pasuje patrząc bardzo ogólnie Najlepiej byłoby samemu odsłuchać, porównać i zdecydować, czy to granie jest bardziej dla Ciebie W razie czego zapraszam Odpisz, cytując
Kacper Siłkowski Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 😛 ok rozumiem już z tym bassem a może jakieś inne propozycje macie z podobna średnica i Góra jak silver i pełniejszym bassem? Niestety na osłuch nie ma opcji za bardzo ale zdam się na porady ekspertów i myślę że to pomoże w wyborze. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Najlepszym rozwiązaniem byłby chyba subwoofer w takiej sytuacji. Velodyne DB-10 przykładowo Odpisz, cytując
Recommended Posts