MatBar Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu Cześć Szukam dobrych głośników do komputera, najlepiej system 2.0 (brak miejsca na większą ilość kolumn). Główne zastosowanie to gry oraz filmy. Budżet to ok 3tys- aczkolwiek, jak znajdzie się coś tańszego to z miłą chęcią przytulę. Bardzo istotną cechą dla mnie jest możliwość podłączenia PC i głośników poprzez USB- z tego co czytałem jest to najwygodniejsza (i ponoć zapewnia najlepszą jakość) forma podłączenia kolumn do PC. Inne pytanie, czy w budżecie do 3tys warto szukać zestawu wzmacniacz + głośniki czy lepiej poszukać czegoś wśród kolumn aktywnych? Jeśli chodzi o wzmacniacz, to podoba mi się wiim amp- idealnie zmieścił by się pod monitorem, ale czy można go podłączyć do PC za pomocą USB? Jeśli chodzi o kolumny aktywne, to zainteresowały mnie: 1. Edifier s3000mk2 2. Klipish the five Czy są na rynku inne, warte polecenia kolumny? Kiedyś myślałem o audio pro A28- ale brak USB trochę je eliminuje. Dziękuję za pomoc Odpisz, cytując
MMarek Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu Posiadając Iloud Micro, które były znakomite, wymieniłem na wyższy model Iloud MTM, które są genialne Odpisz, cytując
Q21 Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu Cześć Czy miałeś już okazję czegoś posłuchać? Edifiery, czy Klipsche to całkiem inne granie od powyższych Iloudów Podpięcie USB zamyka bardzo wiele opcji, takich jak Argon Audio Forte A5 MK2. Drożej, ale bardzo dobre są. KEF LSX II LT. Moim zdaniem obecnie jedna z najciekawszych opcji Odpisz, cytując
MatBar Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu 56 minut temu, Q21 napisał: Cześć Czy miałeś już okazję czegoś posłuchać? Edifiery, czy Klipsche to całkiem inne granie od powyższych Iloudów Podpięcie USB zamyka bardzo wiele opcji, takich jak Argon Audio Forte A5 MK2. Drożej, ale bardzo dobre są. KEF LSX II LT. Moim zdaniem obecnie jedna z najciekawszych opcji Niestety, nie miałem okazji posłuchać. Żaden salon w mojej okolicy (Katowice) nie oferuje tych kolumn. Tak po prawdzie, to szukam czegoś o charakterystyce zbliżonej do B&W z serii 600- mam taki zestaw w salonie. Miałem nawet pomysł aby po prostu kupić B&W 607 S3 i podłączyć je do jakiegoś wzmacniacza- może do wiim amp? Tylko wiim amp raczej nie podłączę za pomocą USB do PC- a właśnie na tym mi zależy, by głośniki były traktowane jako zewnętrzna karta dżwiękowa. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Z USB jest Musical M3si, ale to spory klocek i z brzmieniem po cieplejszej stronie. Odpisz, cytując
Recommended Posts