PanKlor Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 8 minut temu, wojoo napisał: Focale chyba Aria najwyższy model i byłem w nich zakochany. Jak będziesz miał subwoofery to możesz spojrzeć w kierunku mniejszych konstrukcji. Są też tańsze linie Theva, Chora (tylko używane już), Vestia. Odpisz, cytując
wojoo Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu 1 minutę temu, PanKlor napisał: Jak będziesz miał subwoofery to możesz spojrzeć w kierunku mniejszych konstrukcji. Są też tańsze linie Theva, Chora (tylko używane już), Vestia. Tylko w przypadku używek to już sobie nie posłucham niestety z możliwością zwrotu Mam też Heco Aurora 300 które były wcześniej i bardzo fajnie ię zgrywały z WiiAmp (tylko z subem to grało bo basu nie było prawie w ogóle) testowałem tez kiedyś Aurora 1000 i też mi nie podeszły Trochę jestem wściekły na Bronze, nastawiłem się, że to będzie pewniak a tu lekki zonk Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 2 minuty temu, wojoo napisał: Tylko w przypadku używek to już sobie nie posłucham niestety z możliwością zwrotu No to Theva albo Vestia - te są w ciągłej sprzedaży. Chora to poprzednia linia. Odpisz, cytując
wojoo Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu Przed chwilą, PanKlor napisał: No to Theva albo Vestia - te są w ciągłej sprzedaży. Chora to poprzednia linia. Widziałem w porównaniu na YT, że ponoć Pylon Sapphire 31 jest też dobry... co o nim sądzisz? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Vestie już też wychodzą z rynku Ale z tego powodu można je złapać u nas w fajnych cenach 1 minutę temu, wojoo napisał: Widziałem w porównaniu na YT, że ponoć Pylon Sapphire 31 jest też dobry... co o nim sądzisz? Pylony to całkiem inne, dużo cieplejsze granie. Odpisz, cytując
wojoo Napisano 22 godziny temu Autor Napisano 22 godziny temu (edytowany) Tak super, marzy mi sie dalej Focal ale to już nawet w promocji ceny są dużo powyżej mojego budżetu W cenie 1 focala mamy komplet MA Odnosnie kabli... mam coś takiego https://allegro.pl/oferta/przewod-kabel-glosnikowy-2x1-50-lb000830-libox-12949219286 Nawet nie wiedziałem, że wziałem taki shit 🫣 Edytowano 22 godziny temu przez wojoo Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu (edytowany) No to zmień ale rewolucji się nie spodziewaj. Na fronty i centralny możesz kupić coś grubszego 2*2.5mm^2. Ważne, żeby były z miedzi OFC. Oehlbach jest w Euro RTV AGD zazwyczaj w niezłej cenie. Edytowano 21 godzin temu przez PanKlor Odpisz, cytując
wojoo Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu 1 minutę temu, PanKlor napisał: No to zmień ale rewolucji się nie spodziewaj. Na fronty i centralny możesz kupić coś grubszego 2*2.5mm^2. Ważne, żeby były z miedzi OFC. Oehlbach jest w Euro RTV AGD zazwyczaj w niezłej cenie. Ok, zamówiłem chwilę przed twoim wpisem Klotz'a Ly 225, nie wiem czy dobrze czy źle ale chociaż są czarne Odpisz, cytując
wojoo Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Czy macie jeszcze jakieś ewentualne pomysły co zrobić, żeby poprawić ewentualne brzmienie tych MA? dzisiaj ponownie sobie potestuje na spokojnie Jeszcze jedna rzecz o której zapomniałem wspomnieć to tryb Surround stereo czy jakoś tak to sie nazywało w Denonie, mocno poprawił granie na plus w Bronze. Polki zrobiły sie wtedy bardzo męczące Może jeszcze ewentualnie jakaś inna propozycja kolumn w tym przedziale cenowym? a tak btw. które kolumny będa lepiej sie sprawdzały w kinie? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 3 godziny temu, wojoo napisał: Czy macie jeszcze jakieś ewentualne pomysły co zrobić, żeby poprawić ewentualne brzmienie tych MA? dzisiaj ponownie sobie potestuje na spokojnie Jak najwięcej zabawy z ustawieniem Kolumn, miejsca odsłuchu, może większych mebli. Odpisz, cytując
AUDIOPOLIS Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 4 godziny temu, wojoo napisał: Ok, zamówiłem chwilę przed twoim wpisem Klotz'a Ly 225, nie wiem czy dobrze czy źle ale chociaż są czarne mam złe doświadczenie z kablami Klotz, po podłączeniu efekt był taki jak bym kolumny przykrył kocem. Odpisz, cytując
Butler Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Weź też pod uwagę że jeśli za dużo gąbki dałeś to mogłeś przetłumić pomieszczenie w wyższych rejestrach. Z adaptacją bez pomiarów nie jest trudno przesadzić. 1 Odpisz, cytując
wojoo Napisano 12 godzin temu Autor Napisano 12 godzin temu 4 godziny temu, AUDIOPOLIS napisał: mam złe doświadczenie z kablami Klotz, po podłączeniu efekt był taki jak bym kolumny przykrył kocem. Poważnie? Nie znalazłem takiej opinii w internecie a tymbardziej jak zapytałem chatgpt który stwierdził wręcz odwrotnie 3 minuty temu, Butler napisał: Weź też pod uwagę że jeśli za dużo gąbki dałeś to mogłeś przetłumić pomieszczenie w wyższych rejestrach. Z adaptacją bez pomiarów nie jest trudno przesadzić. Na pewno cos w tym jest bo ogólnie jak sie wchodzi do tego pomieszczenia to robi sie tak dziwnie glucho... Odpisz, cytując
wojoo Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowany) Kolejny dzień testów. Poprosiłem 3 osoby o opinie, wszystkie stwierdziły, że wolą Bronze (też stwierdziły, że jest lepszy, mocniejszy bas co dziwne) ale jedna z nich w podsumowaniu potwierdziła, że jednak trochę brakuje w MA wysokich i w sumie to jednak by sie zastanowił nad SE55 jeżeli ma być docelowo subwoofer. Ja osobiście specjalnie posiedziałem 2h z Bronze żeby trochę się przyzwyczaić a później na chwile zamienić na Polki. Zdecydowanie bardziej podoba mi się szczegółowość i szerokość sceny w MA, nie wiem czy to kwestia też wygrzania lepszego ale grały dzisiaj przyjemniej. Pobawiłem się jeszcze troche ustawieniami i Bronze zaczynał grać coraz lepiej. Na sam koniec była zmiana na Polki i dalej jednak stwierdzam, że góra jest w moim przypadku tym czymś czego brakuje w MA żeby stwierdzić, że są w 100% wystarczające. Natomiast utwierdziłem się w przekonaniu, że ogólnie 500 grają szerzej, bardziej szczegółowo a bas jest bardziej kontrolowany. Btw. czy model 4800 by coś tu w moim przypadku zmieniłby w graniu? gdzieś wyczytałem, że gra jaśniej od 3800? Edytowano 10 godzin temu przez wojoo Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu zgadzam się że jeżeli w salonie masz Arcama z MA no to tego w tanich modelach nie uzyskasz. Ale jak dobrze dobrac to zbliżysz się na ile to będzie możliwe. Focal jest w dobrych cenach we Francji na pewno spojrzał bym na te produkty. Modele Vestia są -50% Jeśli Polki bardzije Ci od Bronze pasują to jeszcze bardziej budżetowo możesz zobaczyć w kierunku Emotiva T1 lub T2 lub Właśnie seria Silver. zgadzam się że jeżeli w salonie masz Arcama z MA no to tego w tanich modelach nie uzyskasz. Ale jak dobrze dobrac to zbliżysz się na ile to będzie możliwe. Focal jest w dobrych cenach we Francji na pewno spojrzał bym na te produkty. Modele Vestia są -50% Jeśli Polki bardzije Ci od Bronze pasują to jeszcze bardziej budżetowo możesz zobaczyć w kierunku Emotiva T1 lub T2 lub Własnie seria Silver. 8 godzin temu, wojoo napisał: Btw. czy model 4800 by coś tu w moim przypadku zmieniłby w graniu? gdzieś wyczytałem, że gra jaśniej od 3800? ale to delikatnie Odpisz, cytując
Recommended Posts