Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, planuję złożyć system na kolumnach podstawkowych q acoustics concept 300 z oryginalnymi standami i do tego muzyczny subwoofer.  Słucham dosłownie wszystkiego i zwracam dużą uwagę na różnorodny bass. Przez co większość kolumn podłogowych nie jest w stanie mnie zadowolić.

Obecnie elektronika to 

wiim ultra po USB do Nuprime dac 10 po tdss tuningu i po xlr do Roksan Blak.

Jaki będzie najbardziej odpowiedni na pokój 27m2 w literze "L" i żeby sąsiedzi nie znienawidzili? 

Myślę nad rel s812 ale martwię się czy nie będzie za duży na mój metraż. Możliwe że w przyszłości będziemy jeszcze mniejszy metraż. 

Myślę też nad jednym s510

Lub dwa T9x, T7x. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez Carmion
Napisano (edytowany)

@CarmionPrzykładowo Genelec , Neuman , Atc to klasa premium i nic  mi nie dało tak różnorodnego basu. Jeśli na albumie mamy  różne linie melodycznych to dokładnie takie otrzymasz do tego są suby  z dsp i system dsp, ogólnie genialne granie i brzmienie, dostajesz czarno na białym i zapominasz o hi fi i wszelkich pokojowych bolączkach.

A co do rela s520 to przepaść między t9x mimo, że to naprawdę dobry sub, jednak bez kalibracji nie ma szans zgrać to idealnie w porównaniu przykładowo do takiego neumanna lub geneleca i synergii z ich monitorami i dsp.

Edytowano przez S!N!
Napisano
1 godzinę temu, S!N! napisał:

@CarmionPrzykładowo Genelec , Neuman , Atc to klasa premium i nic  mi nie dało tak różnorodnego basu. Jeśli na albumie mamy  różne linie melodycznych to dokładnie takie otrzymasz do tego są suby  z dsp i system dsp, ogólnie genialne granie i brzmienie, dostajesz czarno na białym i zapominasz o hi fi i wszelkich pokojowych bolączkach.

A co do rela s520 to przepaść między t9x mimo, że to naprawdę dobry sub, jednak bez kalibracji nie ma szans zgrać to idealnie w porównaniu przykładowo do takiego neumanna lub geneleca i synergii z ich monitorami i dsp.

Bez urazy ale Twoje rady są dla mnie kompletnie nieistotne 😉 i nie chcę mi się nawet argumentować dlaczego.  Bo już to przerabialiśmy. 

3 godziny temu, maciek72 napisał:

Rozważ również DSP , Dirac Live bass Control.

Myślę , że 2 są lepsze od 1-go :)

Będą i tak połączone wejściem typu Speakon. Także pod względem dsp za dużego wpływu nie mam. 

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, S!N! napisał:

@Carmion Jak byś posłuchał wcześniej to byś nie musiał teraz szukać hehe, goldy już nie takie super…?  Życzę powodzenia w zgraniu subow bez dsp.

Sobie tak wmawiaj 😄 próbujesz być złośliwy i jak zwykle bez efektu 😄

a nie przyszło Ci na myśl że po prostu ktoś lubi zmieniać sprzęty? 😉

Goldy są super i zawszę będę je polecał a w szczególności 300 5g. już nie wspominając o serii 6g która jest jeszcze lepsza. W porównaniu jakie dawałeś wcześniej propozycję to Twoje propozycje były o kilka kroków w tył. 😉

Edytowano przez Carmion