Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, planuję złożyć system na kolumnach podstawkowych q acoustics concept 300 z oryginalnymi standami i do tego muzyczny subwoofer.  Słucham dosłownie wszystkiego i zwracam dużą uwagę na różnorodny bass. Przez co większość kolumn podłogowych nie jest w stanie mnie zadowolić.

Obecnie elektronika to 

wiim ultra po USB do Nuprime dac 10 po tdss tuningu i po xlr do Roksan Blak.

Jaki będzie najbardziej odpowiedni na pokój 27m2 w literze "L" i żeby sąsiedzi nie znienawidzili? 

Myślę nad rel s812 ale martwię się czy nie będzie za duży na mój metraż. Możliwe że w przyszłości będziemy jeszcze mniejszy metraż. 

Myślę też nad jednym s510

Lub dwa T9x, T7x. 

Pozdrawiam 

Edytowano przez Carmion
Napisano (edytowany)

@CarmionPrzykładowo Genelec , Neuman , Atc to klasa premium i nic  mi nie dało tak różnorodnego basu. Jeśli na albumie mamy  różne linie melodycznych to dokładnie takie otrzymasz do tego są suby  z dsp i system dsp, ogólnie genialne granie i brzmienie, dostajesz czarno na białym i zapominasz o hi fi i wszelkich pokojowych bolączkach.

A co do rela s520 to przepaść między t9x mimo, że to naprawdę dobry sub, jednak bez kalibracji nie ma szans zgrać to idealnie w porównaniu przykładowo do takiego neumanna lub geneleca i synergii z ich monitorami i dsp.

Edytowano przez S!N!
Napisano
1 godzinę temu, S!N! napisał:

@CarmionPrzykładowo Genelec , Neuman , Atc to klasa premium i nic  mi nie dało tak różnorodnego basu. Jeśli na albumie mamy  różne linie melodycznych to dokładnie takie otrzymasz do tego są suby  z dsp i system dsp, ogólnie genialne granie i brzmienie, dostajesz czarno na białym i zapominasz o hi fi i wszelkich pokojowych bolączkach.

A co do rela s520 to przepaść między t9x mimo, że to naprawdę dobry sub, jednak bez kalibracji nie ma szans zgrać to idealnie w porównaniu przykładowo do takiego neumanna lub geneleca i synergii z ich monitorami i dsp.

Bez urazy ale Twoje rady są dla mnie kompletnie nieistotne 😉 i nie chcę mi się nawet argumentować dlaczego.  Bo już to przerabialiśmy. 

3 godziny temu, maciek72 napisał:

Rozważ również DSP , Dirac Live bass Control.

Myślę , że 2 są lepsze od 1-go :)

Będą i tak połączone wejściem typu Speakon. Także pod względem dsp za dużego wpływu nie mam. 

Napisano (edytowany)
6 godzin temu, S!N! napisał:

@Carmion Jak byś posłuchał wcześniej to byś nie musiał teraz szukać hehe, goldy już nie takie super…?  Życzę powodzenia w zgraniu subow bez dsp.

Sobie tak wmawiaj 😄 próbujesz być złośliwy i jak zwykle bez efektu 😄

a nie przyszło Ci na myśl że po prostu ktoś lubi zmieniać sprzęty? 😉

Goldy są super i zawszę będę je polecał a w szczególności 300 5g. już nie wspominając o serii 6g która jest jeszcze lepsza. W porównaniu jakie dawałeś wcześniej propozycję to Twoje propozycje były o kilka kroków w tył. 😉

Edytowano przez Carmion
Napisano

Będą i tak połączone wejściem typu Speakon. Także pod względem dsp za dużego wpływu nie mam. 

Ale , to w niczym nie przeszkadza 

Są przewody speakon - TRS 

Sam zbieram już klamoty pod Dirac Live + bass Control. Mam Mini DSP Flex 2x4 i mikrofon Umik 2 oraz przewody . Teraz ciułam kasę na licencję Dirac i 2 suby . Będą BK Electonics XXL 400 s 

Napisano
58 minut temu, Carmion napisał:

a nie przyszło Ci na myśl że po prostu ktoś lubi zmieniać sprzęty? 😉

No, no, wierzę, że to jest powód.

Mimo wszystko powodzenia, eot. 

Napisano

Model S są lepsze. Powiem szczerze są. Ten bas jest mocniejszy, po prostu ciekawszy. Ale Czy to seria T czy seria S lubią grac w parach. Wiec tutaj nie do konca dyskredytował bym wybór 2x T9x. Bo jednak jesli prawidłowo to ustawisz będzie to dopełnienie kolumn o niższy zakres. Kompletnie nie widoczne.

Kluczowe będzie Twoje pomieszczenie. Wiec osobiscie sprawdził bym 2 te konfiguracje. Na spokojnie. Jeden S czy dwa T.

Napisano

Cześć :) myślę, że obie opcje mogą bardzo dobrze zagrać. Kwestia pomieszczenia, bo Ski to jednak bardziej zróżnicowany dół. Dwie sztuki jednak fajnie mogą wyrównać pasmo. 

Patrzysz też na inne opcje, czy pozostajesz przy RELu? Nowe Velodyne SPL-X mogą być bardzo ciekawymi rozwiązaniami :) 

Napisano
10 godzin temu, Q21 napisał:

Patrzysz też na inne opcje, czy pozostajesz przy RELu? Nowe Velodyne SPL-X mogą być bardzo ciekawymi rozwiązaniami :) 

Rele dla mnie wychodzą korzystnie cenowo. Bo mam okazyjną ofertę. A w szczególności s510. 

Jeszcze rozważam po prostu zakup monitor audio gold 500 6g.

Ale jednak chyba wolę iść w podstawki i sub ewentualnie w przyszłości dwa.