Mprezi Napisano Niedziela o 17:08 Napisano Niedziela o 17:08 Witam ,proszę doradźcie czy warto jest zakupić dobrego DACa tak za 7kpln np. GUSTARD lub DENAFRIPS aby polepszyć dźwięk z mojego CD Marantz 6004 po światłowodzie? Następnie z DACa puścić sygnał analogiem dobrym VDH do Naima. Moze to za dużo kombinacji i trzeba by zmienić CD na coś nowego np. REGA Saturn mk3. To jednak 11kpln... Z góry dziękuję Marcin Odpisz, cytując
DiBatonio Napisano Niedziela o 17:42 Napisano Niedziela o 17:42 DAC warto, ale nie po światłowodzie. Nie każdy odtwarzacz CD sprawdza się w oli transportu. Bywa, że w roli odtwarzacza po analogu wpiety we wzmacniacza zagra lepiej. 2 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Poniedziałek o 06:53 Napisano Poniedziałek o 06:53 Moim zdaniem warto. Ale też bym pomyślał nad samym sposobem podłączenia. Rozumiem że ten MArantz już jest. Wypozycz, kup z możliwością zwrotu tego DACa i sprawdź. No i do Naima to polecam oprócz Denafripsa sprawdzić nieco bardziej otwartego w brzmieniu Chorda. 1 Odpisz, cytując
Q21 Napisano Poniedziałek o 09:31 Napisano Poniedziałek o 09:31 DAC też będzie fajną opcją pod inne źródła dźwięku, jeśli z nich korzystasz Jak nie, to spojrzałbym w stronę właśnie ciekawszych CD Ten Marantz, o ile go dobrze pamiętam, nie zachwycał jako transport, zwłaszcza do DACów na poziomie Denafripsa Ares 15th. 1 Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Poniedziałek o 18:38 Autor Napisano Poniedziałek o 18:38 Nie korzystam, czasami Spotify na słuchawkach. Mam olbrzymią ilość plyt CD i stawiam na to źródło. Lubie tez koncerty na blu ray gdzie mam go połączonego światłowodem do DAC Fiio D03K tzw maleństwo kostka. Głównie stad ten pomysl z większym DAC. W jednym systemie mam Naima CD ale w drugim właśnie Marantz 6004. To już dziadek. Myślałem o takim DAC bo w Marantz kość stara ale chyba rzeczywiście najlepiej zakupić nowy CD np. nowy Marantz CD60, Arcam CD5 lub właśnie Regę Saturna. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Wtorek o 06:56 Napisano Wtorek o 06:56 Ale jak odtwarzasz na tym CD koncerty Bluray? Odpisz, cytując
Mprezi Napisano Wtorek o 14:43 Autor Napisano Wtorek o 14:43 Mam osobny odtwarzacz blu ray i tu dźwięk idzie światłowodem do kostki Fiio D03K i później analogiem do Naima 1 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano Środa o 06:46 Napisano Środa o 06:46 to nie wiem czy tu nie tracisz sporo. Ten DAC to taki spoko do TV. Do lepszego sygnału pomyślał bym o nim. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 09:54 Napisano Środa o 09:54 Tu zdecydowanie jest duża strata Dobry DAC bardzo dużo tutaj zmieni. Warto spojrzeć w takim razie na Denafripsa Ares 15th, Laiv Harmony uDAC, może Hifiman Serenade Wireless (patrząc na R2R dalej). Ale i tak spróbowałbym posłuchać też innych CD w formie transportu, czy nawet odtwarzaczy CD z wejściami cyfrowymi Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Do Naima już dosc tej analogowości. Tiu przydał by się Chord qutest. Albo któryś z uzywancyh wcześniejszych wersji. Odpisz, cytując
Recommended Posts