Arktez Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu (edytowany) 16 godzin temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Z całym szacunkiem do Audiolaba, ale CXA81 mk2 to nie ta liga. MK1 nie produkowane są już dawno. Nie sądzę również żeby powernode mógł tu jakoś specjalnie stawać w szranki. Jestem po pierwszych odsłuchach AXR100 i CX81 MK2. Jestem pod wrażeniem jak to gra, zwłaszcza ten drugi. Różnica nie jest drastyczna, ale nie trzeba specjalnie się wsłuchiwać, żeby odczuć różnicę o ile dźwięk jest pełniejszy, żywszy i przede wszystkim o super nasyconym basie. Normalnie gdybym nie miał tych dwóch sprzętów na stole, to pewnie wziąłbym AXR100, bo niczego w nim nie brakuje, może trochę dołu. Ale po podłączeniu CX aż żal mi go oddawać. Spodobał mi się na tyle, że chyba go zostawię i kiedyś dokupię na test streamer Cambridge CXN100. Co do CXN100 czy mogę liczyć dzięki niemu na dalszą poprawę jakości dźwięku względem mojego DAC xDuoo, lub dźwięku po wbudowanym DAC w CXA81 z podłączonym PC przez USB? Edytowano 5 godzin temu przez Arktez 1 Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, Arktez napisał: Jestem po pierwszych odsłuchach AXR100 i CX81 MK2. Jestem pod wrażeniem jak to gra, zwłaszcza ten drugi. Różnica nie jest drastyczna, ale nie trzeba specjalnie się wsłuchiwać, żeby odczuć różnicę o ile dźwięk jest pełniejszy, żywszy i przede wszystkim o super nasyconym basie. Normalnie gdybym nie miał tych dwóch sprzętów na stole, to pewnie wziąłbym AXR100, bo niczego w nim nie brakuje, może trochę dołu. Ale po podłączeniu CX aż żal mi go oddawać. Spodobał mi się na tyle, że chyba go zostawię i kiedyś dokupię na test streamer Cambridge CXN100. Co do CXN100 czy mogę liczyć dzięki niemu na dalszą poprawę jakości dźwięku względem mojego DAC xDuoo, lub dźwięku po wbudowanym DAC w CXA81 z podłączonym PC przez USB? Bardzo dobry wybór. CXA81 dla mnie osobiście to absolutnie inna klasa sprzętu. CXN100 swego czasu stanowił kultowy streamer w tej klasie. Teraz alternatywnie masz jeszcze Eversolo DMP-A6, który gra nieco cieplej. Niemniej jednak jeśli pasuje Ci granie CXA to kompletuj całą serię i ciesz się tym stylem grania. 2 godziny temu, Arktez napisał: Co do CXN100 czy mogę liczyć dzięki niemu na dalszą poprawę jakości dźwięku względem mojego DAC xDuoo, lub dźwięku po wbudowanym DAC w CXA81 z podłączonym PC przez USB? Zdecydowanie. Odpisz, cytując
Arktez Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 6 minut temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Bardzo dobry wybór. CXA81 dla mnie osobiście to absolutnie inna klasa sprzętu. CXN100 swego czasu stanowił kultowy streamer w tej klasie. Teraz alternatywnie masz jeszcze Eversolo DMP-A6, który gra nieco cieplej. Niemniej jednak jeśli pasuje Ci granie CXA to kompletuj całą serię i ciesz się tym stylem grania. Zdecydowanie. Odrobina ciepła do dźwięku by nie zaszkodziła, zwłaszcza, że ten Eversolo jest tańszy niż CXN o ile mowa o zwykłym A6 a nie Master Edition. Swoją drogą, czy ten Eversolo A6 master edition jest jakoś dużo lepszy? Odpisz, cytując
Rafał S Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 3 godziny temu, Arktez napisał: Normalnie gdybym nie miał tych dwóch sprzętów na stole, to pewnie wziąłbym AXR100, bo niczego w nim nie brakuje, może trochę dołu. Ale po podłączeniu CX aż żal mi go oddawać. Dokładnie tak. Kilka lat temu pojechałem do salonu audio posłuchać AXR100. Wyszedłem z CXA61, a ostatecznie kupiłem CXA81. Potem pojawił się apetyt na więcej i nastąpiły kolejne zmiany, ale to już inna historia. CXA81 to już sensowny, uczciwy piec. 1 Odpisz, cytując
Arktez Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Rafał S napisał: Dokładnie tak. Kilka lat temu pojechałem do salonu audio posłuchać AXR100. Wyszedłem z CXA61, a ostatecznie kupiłem CXA81. Potem pojawił się apetyt na więcej i nastąpiły kolejne zmiany, ale to już inna historia. CXA81 to już sensowny, uczciwy piec. Niestety w tym hobby jest tak, że apetyt rośnie w miarę "słuchania" Jeszcze mam pytanie trochę odbiegające od tematu, ale wciąż ważne, żeby temat zakończyć. Rozważam sprzedaż mojego xDuoo i kupno np. tego Eversolo, ale czy dźwięk na słuchawkach nie ulegnie degradacji, gdy zamiast podłączać je do xDuoo, który jest wzmacniaczem słuchawkowym, podłącze je do CXA81 który też ma wyjście słuchawkowe? Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 26 minut temu, Arktez napisał: Odrobina ciepła do dźwięku by nie zaszkodziła, zwłaszcza, że ten Eversolo jest tańszy niż CXN o ile mowa o zwykłym A6 a nie Master Edition. Swoją drogą, czy ten Eversolo A6 master edition jest jakoś dużo lepszy? Jest. Zastosowano w nim inny zegar. No i oczywiście gen 2 z zasilaczem liniowym. Odpisz, cytując
Arktez Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Salon Planeta Dźwięku napisał: Jest. Zastosowano w nim inny zegar. No i oczywiście gen 2 z zasilaczem liniowym. Tak, tak, jak już kupować, to tylko gen 2. W sprawie podłączenia słuchawek o co pytałem wcześniej coś podpowiesz? Odpisz, cytując
Salon Planeta Dźwięku Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 8 minut temu, Arktez napisał: Tak, tak, jak już kupować, to tylko gen 2. W sprawie podłączenia słuchawek o co pytałem wcześniej coś podpowiesz? Pytanie jakie masz słuchawki. Dużo zależy od ich impedancji. Różnica w brzmieniu na pewno będzie, ale warto też sprawdzić co w ogóle jest w stanie je napędzić. Odpisz, cytując
Arktez Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Salon Planeta Dźwięku napisał: Pytanie jakie masz słuchawki. Dużo zależy od ich impedancji. Różnica w brzmieniu na pewno będzie, ale warto też sprawdzić co w ogóle jest w stanie je napędzić. Hifiman HE-R10P Odpisz, cytując
Tomasz Kluczynski Napisano 56 minut temu Napisano 56 minut temu 56 minut temu, Arktez napisał: Odrobina ciepła do dźwięku by nie zaszkodziła, zwłaszcza, że ten Eversolo jest tańszy niż CXN o ile mowa o zwykłym A6 a nie Master Edition. Swoją drogą, czy ten Eversolo A6 master edition jest jakoś dużo lepszy? Nie sugeruj się tymi opiniami, że Eversolo doda ci ciepła, bo tego wogle nie usłyszysz. Mam A8 ,ona gra lepiej od A6 i też w żadnym wypadku nie nazwał bym tego ciepłym graniem. Dla mnie właśnie CXN 100 gra bardziej ciepło od Eversolo, ale i tak lepszym wyjściem będzie dokupienie pózniej daca r2r jak choćby Denafrips Enyo 15th a jeszcze lepiej Laiv uDAC, i wtedy tego ciepełka dostaniesz. Dlatego najpierw rozejrzał bym się za jakimś dobrym jakościowo transportem, na razie może grać z dac Cxa 81 Odpisz, cytując
Recommended Posts